Négy évszak booktag

Miamona tegnap írt egy bejegyzést, hogy neki melyik könyvek kötődnek az egyes évszakhoz. Már akkor elkezdtem írni a listát, hogy az elmúlt évek olvasmányai közül én mit hova tudnék sorolni - megizzasztott a 'feladat'.

Tavasz
Új célok, új tervek, szerelmek - ezek ugranak be nekem ehhez az évszakhoz - műfajilag főleg romantikus regények, chicklitek.

Nyár
Ide valahogy könnyebben válogattam könyveket (Elfújta a szél is ide tartozna, de még nem olvastam :D), egyrészt jöhetnek a chicklitek továbbra is (pl: A sziget, A szingli fejvadász), vagy a nyári szünet/nyaralás miatt a komolyabb, elmélyülősebb könyvek.

Ősz
Az ősz nekem egyet jelent az olvasással, na nem mintha az év szinte minden napján ne olvasnék, de akkor van az az időszak amikor szerintem az is a kezébe veszi a könyveit aki addig nem annyira (kötelező irodalom, kezdődik a suli/egyetem és még lelkes az ember :D), meg persze az időjárás fokozatosan beszorítja az embert a négy fal közé, egy tea mellé. (Nekem egész évben ideális környezet sokszor :D). Ilyenkor jöhetnek a mesés-misztikus-belemerülős könyvek, bölcsészkrimik, szépirodalom, fantasyk, vagy jó részletes, hosszú történelmi regények.

Tél
Ide is könnyű keresni könyveket - vagy a karácsony, vagy a téli természet fogja meg az írókat és szentelnek nekik külön regényeket :)


Nikkincs is megírta az évszakos olvasmánylistáját.

1 megjegyzés:

  1. Huhúúú milyen fincsi kis lista-csemege! Eszembe juttattál listás, de elfeledett könyveket, és kedvet csináltál eddig ismeretlenekhez! :) Én is tudok minden évszakban olvasni, télen azért, mert... Nyáron meg azért, mert... :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.