On Sai - Lucy (Szivárgó sötétség 2.)

Majdnem egy hónapja olvastam On Sai Szivárgó sötétség sorozatának első részét, a másodikat is szerettem volna a könyvfesztivál előtt beütemezni. Félig sikerült is: a múlt héten kezdtem el, a vonatúton folytattam és ma a vasárnapi lazítás közben be is fejeztem. Pont jól alakult így, mert tegnap megkaptam az írónőtől az ajándék novellát, ami a Lucy után játszódik és egy kicsit tovább göngyölíti az eseményeket.

A második rész az első után nem sokkal játszódik, és ismét négy szemszögből követhetjük az események: Scar próbál beilleszkedni a titkosügynök képzésbe, de persze mint mindig, ez se megy neki könnyen,. Artúr a régi szerelőbarátaival van és próbál helytállni a kialakuló veszélyes időben. Lucy az előző könyvben megismert eseményeken rágódik és nyomoz, Don a kirótt közmunkát végzi - előadásokat tart az embereknek a mentálokról. 

Így képzelem el Scar harcstílusát
(gif a Lucy (2014) c. filmből :D)
A könyv elején egy fontos esemény miatt megváltozik a kialakult 'világrend', és egyre veszélyesebb idők jönnek. A címszereplőt ezúttal jobban megismerjük, belátunk a hideg páncélja mögé, és a múltjába amit önmaga elől is elzárt. A címtől függetlenül egyforma mennyiségben szerepel mind a 4 karakter, mindegyikük változik, formálódik, jobban megismeri önmagát. 

Ez a könyv rövidebb, mint az előző, és valahogyan jobban tetszett (pedig általában az első részekkel vagyok így). Ismertem már a környezetet, a szereplőket, a cselekmény pár éles fordulattal folytatódott, és sok apró információt megtudtunk a szereplőkről, amitől kezd részletesebben kirajzolódni a karakterjük. 
"Az igazi jók sosem tudják magukról, hogy jók, hiányzik belőlük ez a gőg. Úgy formálják át a világot, hogy nem is sejtik, vagy ha látják is, nem önmaguknak, hanem Isten kegyelmének tulajdonítják. Az igazi jók olyanok, mint az ablaküveg, melyen át beárad a fény."
A történelmi pillanatok mellett, kapunk harcot, vágyakat és szenvedélyt (még olyanoktól is akikről nem gondoltuk volna), sok kis új részletet a szereplők múltjából és a nagy kérdést - a gonosz jelen van? Hogy ismerjük fel, és melyik döntés a helyes? A szereplőink sok fontos döntés meghozatala előtt állnak, nem tudják mire számítsanak, mit vegyenek alapul. 
"A Gonosz legvonzóbb csábítása: jó ügyért harcolni. Pénz, buja szex, hatalom nem ennyire részegítően hívogató, mint az, hogy „felsőbbrendű vagyok, igaz vagyok”. Ez a gondolat felment minden aljasság alól. A legnagyobb bűnöket mindig egy „igaz ügy” nevében követik el."
A könyv függővéggel zárul, amit csak tovább csigázott az ajándék novella (elvileg ez nemsokára kikerül On Sai blogjára is ;)
"Mert mi sem voltunk hősök, esendők voltunk, de tudtunk szeretni és küzdeni, még akkor is, ha körülöttünk szivárgott a sötétség."
5/5

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 398
Sorozat: Szivárgó sötétség 2.
Ár: 2999 Ft
Borító: 5/5


Fülszöveg:
"A kalózkirály megindult a végeken. Senki sem tudja, a mentálok mit tesznek, védik az emberiséget, vagy a sorsukra hagyják őket. Don rájön, hogy az események láncolata mögött a Gonosz áll, és a Navran bolygón élők kiirtását akarja. Mi a bölcsesség útja, beavatkozhat-e az emberiség sorsába egy mentál erőszakkal? És mit forral Lucy az árnyas, tóparti fák alatt? Lucyt felkavarja Don jelenléte, és felbosszantja Chester politikai ügyeskedése. Rendet akar a világegyetemben, és úgy avatkozik be a harcba, amire senki sem számít. Ám a segítségnek ára van, és Lucy megfizet érte. Vajon elhiszi neki valaki, hogy helyes döntéseket hoz? Scar még Artúr szerelmi vallomásán dühöng, miközben a katonai központban elkezdi az ügynökképzést. Megpróbál beilleszkedni, de rögtön gyanússá válik. Főleg, hogy megérkezik Don, és egy akció után a feje tetejére áll a titkosszolgálat. Mindeközben Artúr az események sűrűjében próbáll helyt állni, az életét kockáztatja, hogy véghezvigye az astori szerelőkkel a lehetetlent. Ráadásul találkozik Scarral. Vajon el tudja mondani, mit érez? Isten vagy a Sátán kísértése az a különös éjjel? És mit tesz mindeközben Chester? Lehet-e a jó ügyért rosszat tenni? Feláldozhatók-e mások magasabb célokért? Mi a szerelem? Felszabadító erő, pusztító sötétség, vagy egy váll, ahol békére találsz?"

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.