Karácsonyi vásár Bécsben - élménybeszámoló

Ez az idei év tényleg jól zárul: több olyan helyre eljutottam idén, amiket már évek óta szerettem volna :) 

Most vasárnap a legnagyobb bécsi adventi vásárt néztem meg - a városháza mögötti/előtti "Christkindlmarkt am Rathausplatz". Már napokkal előtte tájékozódtam a vásár honlapjáról, amin térkép is van - színkóddal jelölve, hogy az egyes 'bodegák'-ban milyen árut kapni, illetve van 3 webkamera, amivel itthonról forgatva-zoomolva meg lehet nézni a vásári forgatagot!
Vasárnap mentünk, ezért más üzletek nem voltak nyitva, csak a kávézók, éttermek. A parkolás könnyebb volt, mert déltől ingyen meg tudtunk állni a piac (Naschmarkt) mellett. Tavaly jártam itt is, így nagyjából el tudtam navigálni a csapatot az operaház, az Albertina mellett, megcsodáltam az Osztrák Nemzeti Könyvtárat is kívülről - sajnos a városi könyvtár megtekintése egy következő alkalomra marad :(

Út közben egy kisebb vásárra is bukkantunk (amit fel sem sorol a lent linkelt oldal) - a Michaelerplatz-on néztünk körül. Ezután a színház mögül bukkantunk ki, az Universitätsring-re, ahol pont szemből megcsodálhattuk a vásári nyüzsgést.
Legalább 3 órát elkóvályogtunk itt, mindig volt valami új látnivaló. Elég rapszodikusan mentünk, oldalról visszatértünk - itt lehetett egy kicsit pihenni, és ajánlom a bodegák mögötti útvonalakat, ha tömegiszonyotok van már, vagy csak nem akarjátok a drága rumpuncsot magatokra vagy másra lötykölni! :D 
Az árusokól: sokféle szépet láttunk, voltak amik ismételték egymást, de ilyen nagy vásárban és tömegben ez nem is baj. Voltak gyönyörű díszek - fából, üvegből, voltak persze gagyinak kinézők is. Bécsi szuvenírok, gyertyák, mécsesek, plüssök, kaják (édességek, sajtok, hotdog meg hasonló harapnivalók).

Az árak eléggé el voltak szállva, így csak egy hűtőmágnest, ajándékba egy hasonló kupolás mécses ami a képen látható és persze a bögrét (epres!) rumpunccsal szereztük be.
Ami nagyon tetszett, hogy a park tele van hatalmas fákkal, platánokkal, és szinte az összesen volt valami dekoráció. Ahogy sötétedett, és egyre többfelé jártunk úgy bukkantunk egyre szebb díszekre, pl: cupcake-el, harangokkal, szívekkel, ajándékdobozokkal díszített fák voltak a kedvenceim. 
A gyerekes szülők is találnak pihenőhelyet maguknak, a park szélein volt több játszótér, pónilovaglás, körhinta, meg egy házikó, amibe be lehetett kukucskálni és egy maci mondott ijesztő mély hangon kiváló németséggel valami karácsonyi mesét. Ez a kép lett az egyik kedvencem, elég szürreális :D

Tanács: öltözzetek melegen, de tényleg! Most még nem is volt annyira rossz idő, de megviselt minket az órákon át tartó caplatás a hidegben, a puncs meg csak rövid ideig melegít :D Legyetek határozottak, a többség bunkó módon megy, vonul; egy nő majdnem rátolta a babakocsiját a  lábamra...kétszer is! Pedig nem bambultam az út közepén mint egyesek, hanem haladtam szépen... Ja és beszéljetek meg egy találkozópontot, ha többen mentek, ha elkeverednétek a többiektől ;)

és a rengeteg kép:























4 megjegyzés:

  1. Köszönjük a beszámolót. tök jó, a képek is nagyon tetszenek! Uhh, az a télifagyi szerű valami annyira szexi! Meg a pandás hógömb! Annyira giccses, hogy már gyönyörű.
    Egyszer régen én is voltam ebben a karácsonyi vásárban, de szerintem már akkor sem bírtam a tömeget:D Kimentünk Schönbrunnba is, ittam valami rettenet puncsot. Mondjuk ezeket a téli utcai lötyiket nem nekem találták ki:) És asszem akkor starbucksoztam először, azóta is megvan a papírpohár, abban tárolom az ecseteimet. :) Vagy a tollaimat, nem tudom, mert kettő van:)
    Tavasszal szívesen elmennék megint Bécsbe 1-2 napra, megnézni, hogy van Fu Bao, a kölyökpanda, meg hát megcsodálni ezt a szuper várost. Egy baj van csak vele, hogy németül beszélnek :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az érdeklődést! :)) Kösziii. Jól nézett ki, de tojásfehérje hab volt benne, egyik ismerősöm evett ilyet, azt mondta fura volt kicsit...
      Puncstól tartottam, mert párom húgának se jött be pár éve, mi most finomabbat fogtunk ki, vagy nekem van ilyen kifacsart ízlésem :D
      Ohh ezt a poharat én is hazamentettem, jó tudni, hogy nem csak én gyűjtöm!
      Az állatkert kimaradt még az életemből, tavasszal-nyáron én is visszamennék :D
      jujjj - ugyanezt mondtam páromnak: én ittmaradooook, de nem tanulok ám meg németül xD

      Törlés
    2. Vidéki kislányok vagyunk, ahol nincs starbucks, kell az a pohár:D
      az állatkertet pedig továbbra is ajánlom, persze főleg akkor, ha annyira odavagy az állatokért, mint pl. én, tudom, hogy sokan nem szeretik az állatkerteket. Ez viszont óriási, a kisállatoknak is jó sok helyük van!
      Valamennyit azért te is tudsz németül nem? Csak kár, hogy olyan randa nyelv.

      Törlés
  2. Így van :D
    Mindenképp, pandákra vagyok nagyon kíváncsi, biztos nagyon cukik élőben :D
    Hááát - jájá, ich möchte this one :D kb így adom elő magam.

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.