Marisa de los Santos - És besétált a szerelem

Impulzus-vásárlás eredménye volt, hogy hozzájutottam ehhez a könyvhöz. Amadea írt róla, hogy nagyon olcsón lehet kapni a kiadónál, (még mindig), de a lírától rendeltem meg a új Tóth Krisztina könyvvel.
Többen is dicsértétek, és szépen be is szippantott a könyv eleje, de elég hamar elkezdtem furcsállni dolgokat, ami később elvett az élményből.

Tökéletesen indul a könyv - igazi könnyed, romantikus, őszi napfényes limonádé. Adott két nézőpont: Cornelia egy 31 éves nő, aki egy Café Dora (!! :D) nevű kávézót vezet és épp megismerkedik egy jóképű férfival. A másik szálon komorabb a kép, egy 11 éves kislány, Clare él egyedül anyukájával, aki egyre furcsábban viselkedik, míg egy nap magára nem hagyja. A két szál összekapcsolódik és egy nem szokványos romantikus történet alakul ki belőle...
"rájöttem, hogy a valódi élet nem az, hogy megvalósítom a szívem vágyát, hanem az, hogy ismerem – nem a beteljesülés, hanem a vágyódás. Megértettem, hogy ha az ember tudja, mit szeret és miért, ugyanolyan valódi, mint ha megszerzi."
Philadelphiai kávézó (forrás)
Clare volt a kedvencem - adott egy okos, érzékeny kislány, aki szereti az árvákról szóló meséket, és úgy alakul, hogy meséihez hasonló kalandokat él át a 21. század Philadelphiájában. Tetszett, hogy nem volt elkényeztetett, szerettem olvasni a gondolatairól, a kis listáiról, de el is keserített hogy mit kell átélnie. Corneliától viszont többször a falra másztam (kezdve a téjóóózástól), meg sok filmes hasonlattól (igazából az bosszantott, hogy a nagyjáról fogalmam se volt - igazi klasszikus amerikai filmeket, színészeket emlegetett, mint Cary Grant, meg Katherine Hepburn).

A romantikus szál eléggé kiszámítható volt, Cornelia családja és a könyv végi események már giccsbe csaptak át. Volt több megkérdőjelezhető esemény és döntés, ami nem volt életszerű és ez zavart a könyv végére.
Nem bántam meg, hogy elolvastam, mert bájos könyv, de több helyen elszállt és giccses. Ettől függetlenül jó kis őszi-téli (karácsonyi) olvasmány, filmként is el tudnám képzelni.

3/5

Kiadó: Ekren
Kiadás éve: 2007
Eredeti cím: Love walked in
Oldalszám: 328
Ár: 2690 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"Attól kezdve, hogy Martin Grace belép Cornelia Brown divatos philadelphiai kávézójába, Cornelia élete örökre megváltozik. Az elbűvölő és lehengerlő Martin, aki megszólalásig hasonlít Cary Grantre, leveszi a lábáról Corneliát, aztán menet közben kiderül, hogy Martin Grace inkább csak a változás előfutára, mint maga a változás…Eközben a város másik végében, miután egyre furcsábban viselkedő édesanyjának hirtelen nyoma vész, a tizenegy éves Clare Hobbes magára marad. Clare a híres árvák, Anne Shirley, Sara Crewe, Mary Lennox vagy akár Harry Potter életéből merít bátorságot ahhoz, hogy fölkeresse külön élő apját. Amikor együtt megjelennek Cornelia kávézójában, a két lány, Cornelia és Clare váratlanul szoros barátságot köt egymással. Kettejüknek súlyos döntéseket kell meghozniuk, és közben rájönnek: az élet leglényegesebb dolgai között biztos érzékkel eligazodnak, ha tudják, hogy mit szeretnek és miért. Finom eleganciával írt regényében az Amerikában ismert költő, Marisa de los Santos az élet örömeire és veszteségeire világít rá. A szellemes és eredeti, filmvászonról ismert varázslatos pillanatokban is bővelkedő És besétált a szerelem egy tehetséges regényíró színre lépését jelzi, és bizonyítja, hogy bár a szerelem mindig kiszámíthatatlan – szédítő, bámulatba ejtő – fordulat, nemegyszer olyan közel van az emberhez, mint a saját lakásának ajtaja."

2 megjegyzés:

  1. Ó, sajnálom, hogy nem lett akkora élmény, mint amire számítottam hogy lesz majd neked is, vagy amilyen nekem volt. Azért örülök, hogy elolvastad. :) A filmes utalásokat én nagyon szerettem benne, volt amit ismertem, de közben jegyzeteltem és utána is néztem néhány ismeretlennek :) Én majd karácsony előtt tervezem újrázni, arra a hangulatra, a rákészülésre szerintem megfelelő lesz.

    VálaszTörlés
  2. Nekem a klasszikus filmes vonal tetszett, s a jó indulás után kicsit csalódás volt, de kellemes élmény maradt azért.

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.