Richard Castle - Heat wave - Hőhullám

Mivel a Castle sorozat nagy rajongója vagyok örömmel vártam ennek a könyvnek a megjelenését. Karácsonykor már sikerült beleolvasni a Könyvmolyképző oldalán, így már tudtam mire számítsak. Ami miatt érdekes a könyv: az írójaként a sorozatbeli Richard Castle van feltüntetve, és ő vigyorog a hátsó borítón is, ez kicsit megtévesztő. A könyv feltűnik a sorozatban is, ahogy Kate olvassa, vagy maga a könyvbemutató is.
"Egy New York-i ingatlanmágnás a magasból lezuhanva halálra zúzódik a járdán. Felesége, az irigyelt asszony kis híján él csak túl egy támadást. A pénzemberek és maffiózók, akiknek bőven lehetett okuk megölni a mágnást, bombabiztos alibit tudnak igazolni. Ekkor, a fojtogatóan perzselő hőhullám alatt újabb megdöbbentő gyilkosság történik, és a gazdagok rejtélyes világában még több mocskos titok tárul fel a nyomozás során. Olyan titkok kerülnek napvilágra, melyek halálosak lehetnek. Olyan titkok, melyek mélyen el voltak temetve a sötétség leple alatt, míg csak egy New York-i nyomozó fényt nem derített rájuk..."
John Singer Sargent - Carnation lily lily rose -
 Nikki kedvenc képe :)
A Hőhullám a Nikki Heat történetek első kötete, igen lesz ám még folytatás: a 2. kötet - Naked Heat, a 3. Heat Rises címmel már megjelent. A könyv lényegében ugyanúgy van felépítve, mint a sorozat: adott egy gyilkosság, és ahogy Nikki és csapata (Raley, Ochoa és persze Jameson Rook) egyre jobban belemélyed az ügybe, egyre több gyanúsított, és egyre több titok kerül elő. Persze a gyilkossági ügy felgöngyölítése közben megismerjük Nikki múltját, miért választotta a rendőri pályát; vonzalmát Rook felé :)
És igen itt megtörténik az is, amire már 4 évad óta várunk... :)

Egy könnyed krimiről van szó, ami a Castle sorozat nézőinek már ismerős lesz, de élvezetes annak is, aki nem ismeri a sorozatot.
Egy nyári délutánra tökéletes - nem vállalkozik többre, csak kikapcsol és szórakoztat. Aki nem idegenkedik a hasonló könnyedebb történetektől azoknak bátran ajánlom.

4/5

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2011
Sorozat: Nikki Heat sorozat 1.
Eredeti cím: Heat wave
Oldalszám: 286
Ár: 2500
Borító: 4/5

6 megjegyzés:

  1. Hello kedves Dóra!
    Hatalmas Castle rajongóként a kérdésem a következő lenne: Ha a borítón megtévesztő módon Richard Castle van feltüntetve szerzőként, akkor valójában ki írta a könyveket? :))
    Válaszod előre is köszönöm, Noémi.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Valószínűleg a sorozat forgatókönyvíróinak a műve, vagy felbéreltek vkit, hogy annak a stílusában írja meg.

    VálaszTörlés
  3. Oké, köszi az infót :))

    VálaszTörlés
  4. Ugye tudjuk, hogy az egész egy virtuális poén? Kiváló ötlet a sorozat reklámozására, és még üzletileg sem lehet rossz vállalkozás. Egyesek szerint Dan Brown írta. Bérmunka valószínüleg bárki csinálta, de hatalmas vicc is egyben.

    VálaszTörlés
  5. El fogom olvasni, szeretjük ezt a könnyed és szórakoztató sorozatot, főleg azért, mert kitűnően játszanak még a mellékszereplők is. (vessük össze a mereven bámuló (gondolom a fejgépet olvassák, mert néha láthatóan fingjuk nincs, pont mit is mondanak) mimikátlan, sótlan magyar sorozatbeli szereplőkkel, ég és föld)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg jó kis könyv ;)
      A magyar sorozatok -sajnos - sose fognak az amerikaiak nyomába érni, én nem is nézek már magyar sorozatok, nem tudják azt a színvonalat hozni.

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.