Janet Evanovich - A négy fejvadász

A 18 részes Stephanie Plum sorozat 4. része jelent meg utoljára magyarul, nemrég az Ulpius adta ki Négy lövés címmel, én most 2004-ben megjelent Beholder kiadós változatot olvastam el. Azt nem értem, hogy az összes részt az Ulpius adta ki, (meg a legelsővel megpróbálkozott a Magvető) akkor a Beholder miért vállalta el ezt a rész - no de mindegy is, a lényeg, hogy most várhatok jó ideig a következő fejvadász adagomra :) :(
"Stephanie Plum legújabb ügye első pillantásra egyszerűnek tűnik: meg kell találnia Maxine Nowickit, az óvadékos szökevényt, aki barátja, Eddie autójának eltulajdonítása miatt tartóztattak le. Ha nincs meg a nő, ugrik az óvadék. De egy Plum-féle rettenthetetlen ügynöknek ez nem jelenthet problémát. Ám semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Mások is meg akarják találni Maxine-t – egyebek között egy titokzatos üldöző, aki célja elérése érdekében a gyilkosságtól sem riad vissza, valamint Maxine ex-barátja, Eddie, aki néhány régi levélre pályázik. Stephanie, az elnyűhetetlen Mazur nagymama, Lula, a kilencvenkilós egykori utcalány, valamint Sally Sweet, a transzvesztita rockgitáros segítségét is igénybe veszi a nyomozás során, de az ügyből természetesen nem maradhat ki Joe Morelli nyomozó, valamint Ranger, a kubai-amerikai fejvadász sem. Ráadásul Stephanie gimnáziumi nemezise, legfőbb vetélytársa is ott lohol a nyomukban abban reménykedve, hogy sikerül az orruk elől elhalászni a zsákmányt."
Ismét egy könnyűnek tűnő esetet fog ki magának kedvenc fejvadászunk - ám Maxine eléggé megnehezíti a dolgát, bujkál és kincsvadászatot akar játszani a volt barátjával, aki viszont Stephaniet béreli fel a piszkos munkára. A kincsvadászathoz egy kódfejtőt keres Stephanie, akit meg is talál egy Sally nevű, két méteres transzvesztita képében - nem semmi figura :) Így Lula mellett már Sally is segít neki a munkájában, amit több körülmény is hátráltat - furcsa balesetek, eltűnések, és gyújtogatások nehezítik Steph életét.
Morelli is többet szerepel - végre ;)
Nagyokat nevettem most is Lulla, meg Sally beszólásain. Szurkoltam Stephnek Morellihez, és jókat derültem, hogy egy apróságból hogyan tervelték már ki a trentoniak a házasságot...
Ami nem tetszett, hogy úgy tűnt senki nem döbbent meg annyira, hogy Spiler: Steph lakását felgyújtották, és hogy Cuki volt a tettes, aki meg is akarta ölni őt...Spoiler vége.
Ilyen motorja van Morellinek - hmmm :)
Ismét egy hamisítatlan fejvadász történet, hasonló felépítéssel mint az előzőek, de a humor és egyes események jócskán feldobják a már unalmassá váló sémát.

5/5
Kiadó: Beholder
Kiadás éve: 2004
Sorozat: Stephanie Plum sorozat 4.
Eredeti cím: Four to score
Oldalszám: 314
Borító: 3/5
Új borító: 5/5
Eredeti borító: 4/5

2 megjegyzés:

  1. Imádom ezeket a könyveket. Én az ulpius változatokat olvastam. Imádom mert szórakoztató. De sajnos azóta sem jelent meg ujabb része. Remélem mihamarább újra megjelennek az újjabb részek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó kis sorozat volt tényleg, sajnos ebből nem láttam hogy kijött volna újabb rész - viszont a Maxim kiadó elkezdte kiadni egy másik sorozatát az írónőnek (Fox és O’Hare).

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.