Janet Evanovich - A négy fejvadász

A 18 részes Stephanie Plum sorozat 4. része jelent meg utoljára magyarul, nemrég az Ulpius adta ki Négy lövés címmel, én most 2004-ben megjelent Beholder kiadós változatot olvastam el. Azt nem értem, hogy az összes részt az Ulpius adta ki, (meg a legelsővel megpróbálkozott a Magvető) akkor a Beholder miért vállalta el ezt a rész - no de mindegy is, a lényeg, hogy most várhatok jó ideig a következő fejvadász adagomra :) :(
"Stephanie Plum legújabb ügye első pillantásra egyszerűnek tűnik: meg kell találnia Maxine Nowickit, az óvadékos szökevényt, aki barátja, Eddie autójának eltulajdonítása miatt tartóztattak le. Ha nincs meg a nő, ugrik az óvadék. De egy Plum-féle rettenthetetlen ügynöknek ez nem jelenthet problémát. Ám semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Mások is meg akarják találni Maxine-t – egyebek között egy titokzatos üldöző, aki célja elérése érdekében a gyilkosságtól sem riad vissza, valamint Maxine ex-barátja, Eddie, aki néhány régi levélre pályázik. Stephanie, az elnyűhetetlen Mazur nagymama, Lula, a kilencvenkilós egykori utcalány, valamint Sally Sweet, a transzvesztita rockgitáros segítségét is igénybe veszi a nyomozás során, de az ügyből természetesen nem maradhat ki Joe Morelli nyomozó, valamint Ranger, a kubai-amerikai fejvadász sem. Ráadásul Stephanie gimnáziumi nemezise, legfőbb vetélytársa is ott lohol a nyomukban abban reménykedve, hogy sikerül az orruk elől elhalászni a zsákmányt."
Ismét egy könnyűnek tűnő esetet fog ki magának kedvenc fejvadászunk - ám Maxine eléggé megnehezíti a dolgát, bujkál és kincsvadászatot akar játszani a volt barátjával, aki viszont Stephaniet béreli fel a piszkos munkára. A kincsvadászathoz egy kódfejtőt keres Stephanie, akit meg is talál egy Sally nevű, két méteres transzvesztita képében - nem semmi figura :) Így Lula mellett már Sally is segít neki a munkájában, amit több körülmény is hátráltat - furcsa balesetek, eltűnések, és gyújtogatások nehezítik Steph életét.
Morelli is többet szerepel - végre ;)
Nagyokat nevettem most is Lulla, meg Sally beszólásain. Szurkoltam Stephnek Morellihez, és jókat derültem, hogy egy apróságból hogyan tervelték már ki a trentoniak a házasságot...
Ami nem tetszett, hogy úgy tűnt senki nem döbbent meg annyira, hogy Spiler: Steph lakását felgyújtották, és hogy Cuki volt a tettes, aki meg is akarta ölni őt...Spoiler vége.
Ilyen motorja van Morellinek - hmmm :)
Ismét egy hamisítatlan fejvadász történet, hasonló felépítéssel mint az előzőek, de a humor és egyes események jócskán feldobják a már unalmassá váló sémát.

5/5
Kiadó: Beholder
Kiadás éve: 2004
Sorozat: Stephanie Plum sorozat 4.
Eredeti cím: Four to score
Oldalszám: 314
Borító: 3/5
Új borító: 5/5
Eredeti borító: 4/5

Megjegyzések