Havi zárás - December

december 30, 2019
A december programokban, feladatokban bővelkedett, de azért kikapcsolódni is jutott időm. Baráti találkozók, ajándékok beszerezése, adventi vásárok, ezek voltak a hónap főbb pontjai és persze a karácsonyi ünnepek. Részt vettem egy rövid tanfolyamon, ami ízelítőt adott Boldizsár Ildikó-féle meseterápiából, ennek hatására persze ki is vettem tőle könyveket a könyvtárból - idén már nem jutott rájuk idő.
A hónap elején belőttem hat könyvet a sajátjaim közül, amiket el szerettem volna olvasni - ezek közül 5-öt sikerült, Elene Ferrante Nápolyi regények befejező kötete 2020-ra marad, de nem bánom :)

Az októberi és novemberi dőzsölés után nem akartam könyvet venni, de Zita ajándékcsomagja gondoskodott arról, hogy ne zárjam nullásan ezt a hónapot sem. Az Ady kötetet be is fejeztem, az Orgonalányokat pedig az év elején szeretném olvasni, hogy tartsam magam ahhoz a tervemhez, hogy a szerzeményeket minél előbb sorra kerítsem.

Ady Endre: Élő Ady - Ady-antológia – kortárs költők válogatásában
Martha Hall Kelly: Orgonalányok

Olvasmányok:
1. Lisa Taddeo: Három nő
2. Bodor Attila: A tél menyasszonya
3. Christelle Dabos: Bábel emlékezete
4. Trollok alkonya
5. Krasznahorkai László: Aprómunka egy palotáért
6. Naomi Novik: Ezüstfonás
7. Tim Burton: Karácsonyi lidércnyomás
8. Agatha Christie: Karácsonyi krimik
9. Marjorie Liu: Star Wars: Han Solo
10. Jason Aaron: Star Wars 1. – Skywalker lesújt
11. F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby
12. J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege
13. Ady Endre: Élő Ady
14. Paul Ch. Donders: Reziliencia

Az olvasmányaim számával is elégedett vagyok, azzal még inkább hogy több saját könyvet olvastam: az egy éve halogatott Ezüstfonástól kezdve a legfrissebb beszerzésig (Ady). A hosszabb könyvnek hála sikerült lelassulni ebben a hónapban - nagyon jó volt belemerülni az Ezüstfonás világába (kedvenc lett!), folytattam a nagyon várt Tükörjáró sorozatot (ez egy kis csalódást okozott), elnyomozgattam Poirotval, és sokadszorra izgultam végig a Trimágus Tusát Harryvel :)


Több kimondottan karácsonyi könyvet is olvastam: decemberre tartogattam a Karácsonyi krimiket, hirtelen ötlet volt A tél menyasszonya vagy a Karácsonyi lidércnyomás (ezt újra is néztem), a Trollok alkonya is szépen passzolt az aktuális időjáráshoz. A Témázunk keretében is a karácsonyi könyveket - olvasásokat jártuk körbe, ajánlottunk is olvasnivalókat.

A Star Wars képregényeket a SW 9 miatt olvastam el, egy kis ráhangolódásként.

Két újraolvasást is beterveztem: A nagy Gatsbyt Poket formában szereztem be idén és sikerült több év után elégedettebben letenni, ill. a HP 4 illusztrált kötete is mindenképp a karácsonyi időszakra kívánkozott - hangulata és a méretbeli korlátozott olvasási lehetőségei miatt :D

Az év utolsó napjaira elővettem azt a szakirodalmi kupacot, amit a könyvtárból válogattam össze magamnak - Donders könyv nagyon rövid, de inspiráló volt - erről is született már bejegyzés. A többiről majd jövőre fogok beszámolni :)

Decemberben már el szoktam kezdeni az évzárást, tervezgetést minden téren: az olvasási szokásaimról, terveimről már írtam egy bejegyzést a hónap elején. Az évösszegző bejegyzés pedig terveim szerint holnap érkezik ;)

A többiek decembere:
Amadea, Nita, Pupilla, Heloise, Sister,

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.