Agatha Christie - A ​szárnyak szava

Az elmúlt évek alatt Agatha Christie munkásságának újabb részleteit ismertem meg. Az életműve nem csak a Poirot és Miss Marple történetekből áll - írt memoárt, színdarabokat, lélektani regényeket és néhány természetfeletti történetet.

Épp a legutóbb tőle olvasott könyvében - spoiler... - derül ki, hogy vágja át az olvasókat, amikor racionális megoldást ad egy természetfelettinek tűnő bűntényre - spolier vége. Ebben a vékony kis kötetben misztikus történeteket hoz - átkokról, baljós előjelekről, szellemekről, médiumokról. Tökéletes halloweeni olvasmány ;)

Nyolc novellát tartalmaz a kötet, ami 2015-ben jelent meg először magyarul az Európa Kiadónál. A történetek között szerepel 'klasszikus' szellemidézés, kísértetház, egy fortélyos gyilkossági ügy, idegen dimenziók és a szereplők hétköznapjait felkavaró események.
"– Ott ülni a függöny mögött, a sötétségben, és várni… de a sötétség rettenetes, Raoul, mert ürességet jelent, nemlétezést. Szándékosan feladni magunkat és elveszni a sötétségben… ahol nem tudunk semmit, nem érzünk semmit, míg el nem jő a lassú, fájdalmas visszatérés, az ébredés, de olyan fáradtan, olyan rettentő fáradtan…"
A legtöbb történetben felismerhető Agatha novellaszerkesztési stílusa: az anekdotázás, a történet felépítése, viszont nem éreztem annyira csavarosnak mint a 'hagyományos' krimi novelláit. A legtöbb esetben kitaláltam mi fog történni, vagy éppen mi történt a szereplőkkel. Összességében közepes kötetnek érzem. Ha szeretnétek megismerkedni a 'Krimikirálynő' új oldalával, vagy egy rövid novellagyűjteményt kerestek Halloweenre akkor ajánlom. 

3/5

Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2015
Eredeti cím: The Call of Wings
Oldalszám: 178
Ár: 2490 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Új oldaláról ismerhetjük meg a krimi királynőjét ebben a kötetben – ugyanis Agatha Christie természetfölötti novelláiból állítottunk össze egy csokrot.Mit szeretne a bársonyruhás baba, amit a szabóműhelyben soha nem ott találnak reggel, ahol este hagyták? Miért nézi cigánynak Dickie Carpenter az elbűvölő, aranyhajú Alistair Haworthöt? A sorsával elégedett milliomost megszólítják a szárnyak; szavuk elől tényleg nincs menekvés? Olvashatunk még klasszikus kísértettörténetet és szellemidézést, s az egyik elbeszélés a fekete mágia titkait tárja fel.Mindenki, aki kedveli a józan ésszel megmagyarázhatatlan, borzongatóan sejtelmes történeteket, élvezettel forgathatja a kötetet.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.