Havi zárás - December

december 30, 2018
A december ismét egy erős hónap volt:
Érkeztek friss megjelenések, az új Ferrantét muszáj volt megvennem, a könyvtári könyvvásárban is vásároltam (Fodor Ákos és Hevesi Judit versesköteteit), Patti Smith könyvét a Líra nagy akciójában (975 Ft!!) vettem meg és mivel annyira beleszerelmesedtem A tél jegyeseibe, ezért olyat tettem amire rég volt példa, megvettem a boltban a folytatást (oké egy kuponnal, mert imádok spórolni, de értitek :D). Az Ezüstfonás pedig karácsonyi ajándék volt legjobb barátnémtól.
Jövőre meg könyvstopot hirdetek...

Szerzeményeim: 8 könyv
Martin Kay: Eastern
Kavagucsi Tosikadzu: Mielőtt a kávé kihűl
Elena Ferrante: Aki megszökik, és aki marad
Fodor Ákos: Gonghangok
Hevesi Judit: Holnap ne gyere [molyos értékelés]
Patti Smith: Kölykök
Christelle Dabos: Rejtélyes ​eltűnések a Holdvilágban
Naomi Novik: Ezüstfonás

Olvasmányaim: 14 könyv

A decemberi terveimhez nagyon szépen tartottam magam: csak egy könyvet nem sikerült elolvasnom (Hatalmas kis hazugságok), de ezt januárban pótolom. Jövőre amúgy egy kicsit változtatok ezen a rovaton, pár nap múlva meglátjátok! ;)

A hónap kiemelkedő könyvélménye volt A hableány és Mrs. Hancock, Mielőtt a kávé kihűl és A tél jegyesei, ami abszolút meglepetés volt számomra. Az első kettőnél olvasás előtt sejtettem, hogy szeretni fogom, de erre a francia fantasyra csak nemrég figyeltem fel.

Olvastam tipikus karácsonyi történeteket, de ezek inkább csalódást okoztak, mert giccsesen édesek voltak (Anne karácsonya, Tizenkét nap karácsonyig). Amúgy többször eszembe jutott idén a tavaly olvasott Hull a hó és az Ajándékba adlak novellaválogatás, amik aranyos, mai történetek. Lehet hogy jövőre majd inkább újraolvasom valamelyiket.

Ismeretterjesztő könyvek közül szívesen lapozgattam az 50 elszánt magyar nőt, a Lagomot, az Így fotózz az Instagramra kötetet, de az Utazás a mágia történetében csalódás volt.

Nem teljesen tetszett, de érdekes történet volt még a hónapban az Eastern és a Nyolc fehér éjszaka. A hónap végén, egészen pontosan tegnap fejeztem be a 13 perc ya pszichothrillert, ami borzongás helyett csak felidegesített. 

Az új évbe Fodor Ákos verseskötetével és A tél jegyeseinek folytatásával csúszom át :) 

A többiek decembere:

2 megjegyzés:

  1. A 6:27-es felolvasót végül nem vetted meg akkor? :)
    Hú, sok szép könyvecske! És úgy örülök, hogy a kv-s neked is bejött. ;)
    Kíváncsian várom a terv-rovat változást. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, úgy gondoltam azt majd könyvtárból újraolvasom valamikor. A kávés jó közös pont lett! :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.