Néhány könyvről röviden #11

Szeptember óta ismét összegyűlt néhány olyan könyv, aminek nem szenteltem külön bejegyzést - vagy idő hiányában, vagy mert annyira nem ütötték meg a mércét, hogy nem akartam rájuk több energiát szánni :)

Varga Bea: A siker tintája
Nem titkoltan azért olvastam el ezt a könyvet, mert már csak ez hiányzott az írói plecsnihez :D Attól függetlenül, hogy én nem akarok írói babérokra törni, a másik oldalról, olvasóként – könyves bloggerként is hasznos (és szórakoztató!!) volt ez a könyv. Érdekelt hogyan működik a kiadói világ, a szerkesztők munkája – ebbe is beleláthatunk ezt a könyvben, ill. megismerhetjük a különféle zsánerek jellemzőit. A krimi, horror, romantikus, fantasy, scifi stb nem műfaj, bár sokan – én is – sokszor rosszul így emlegetjük. Ez a könyv a kezdő íróknak tökéletes, mert a hazai könyvpiacra fókuszálva segít megérteni hogyan működik egy könyv kiadása, mit csinál és miért a szerkesztő, hogyan lehet hatékonyan együtt dolgozni, és az adott zsánerben mire kell feltétlenül figyelni.
5/5

Paul Tobin: The Witcher 1. – Az elátkozottak háza és A rókagyermek
Nem ismertem se az eredeti regényt, se a videójátékot – egynek jó volt, de nem különesebben kötött le, vagy ájultam el az ábrázolástól. Az első és a második rész közül az 1. története jobban tetszett – jó halloweeni olvasmánynak is :)
3/5

M. C. Beaton: Agatha Raisin és az ogre vére
Ebben a részben minden megvolt, amit szeretek az AR történetekben: Agatha csetlésbotlása, humor, egy kis romantika és persze a nyomozás. Ismét egy közeli városban történt gyilkosságot derít fel a kedvenc magánnyomozónk. A régi ismerősök közül Charles és James is felbukkant, de több új férfi szereplő is megdobogtatta Agatha szívét. Kicsit túl sok is :D Külön tetszett, hogy több rövid leírás volt a könyvben, az évszakokról – amitől hangulatos lett a történet (kb. januártól – tavaszig játszódik). És a befejezés, ismét egy olyan dolgot tartogatott, amitől azonnal érdekelni kezdett a következő rész!
4/5

Richard Paul Evans: A karácsonyi doboz
Kb egy óra alatt elolvastam ezt a kis könyvet – Paul Evanstól olvastam már több könyvet, azok sokkal jobban tetszettek, mint ez, a legelső könyve. Ez még nagyon kezdetleges, béna, elképesztően szájbarágós és giccses történet – viszont, elvileg, igaz sztori… Ha rövid karácsonyi történeteket kerestek ajánlom a későbbi műveit – ezt pedig nehezen olvasó fiataloknak – időseknek.
2/5

L. M. Montgomery: Anne karácsonya
Bájos, néhol szájbarágós tanulsággal. Az nem tetszett hogy több történet hasonlított egymásra, ezért már nagyon untam a kötet végét.
3/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.