A várólistámon - Angol nyelvű könyvek

február 16, 2018
Évről-évre próbálok egyre több angol nyelvű könyvet elolvasni, ezért bátrabban pakolom a várólistámra is őket. Most megmutatok ezek közül néhányat, hátha elcsábíthatlak titeket is az olvasásukra! :)

Életrajzi - memoár


Rae Earl - My ​Madder Fatter Diary: az egyik könyv, ami legrégebb óta ül a várólistámon. Az első részt olvastam, és a könyvből készült tvsorozat nagy kedvencem - molyon pedig több felületen is próbáltam reklámozni (kihívás, zóna, karcok) :D A folytatás egy évvel később játszódik: a suli, a pasik és úgy általában egy túlsúlyos, kamasz lány mindennapjairól szól - sok humorral annyi biztos.

Anna Kendrick - Scrappy ​Little Nobody: amennyire nem szerettem a Twilightban a színésznő, annál jobban megkedveltem a későbbi szerepeiben, ezért is tettem fel hamar az önéletrajzi esszéit tartalmazó kötetet a várólistámra.

Sophia Amoruso - #GIRLBOSS: Virág egyik videójában áradozott erről a könyvről, érdekesnek tűnt - és még egy könyv a #nőisors téma ismeretéhez. Sophia könyve betekintést ad a divatvilág működésébe, emellett inspiráló az élettörténete, a bejárt útja.

Ifjúsági

Sandhya Menon - When ​Dimple Met Rishi: Lobo mesélt* erről a könyvről a PopKultCsajok egyik részében, és megtetszett a különleges történet - két indiai-amerikai fiatalról szól a könyv, akiket elrendezett házasságban szeretnének a szüleik összekötni. (*Amúgy hajlamos vagyok inkább vágyni egy könyvre, ha valaki videóban, vagy podcastban beszél róla - jobban átjön a lelkesedése vagy nem tudom :D)

William Ritter - Jackaby: szintén Lobotól hallottam róla, és néhányszor láttam Tumblren is a borítóját. Ez egy sorozat első része, ami paranormális krimi - egy kis Sherlock Holmes, egy kis Doctor Who keverék, ami elég jól hangzik számomra.

Bonnie-Sue Hitchcock - The ​Smell of Other People's Houses: Molyon láttam meg valakinek a friss tartalmai között, megfogott a borító és a fülszöveg, és elég egyedinek gondoltam.

Könyvekkel kapcsolatos

Jen Campbell - Weird ​Things Customers Say in Bookshops: A fura dolgok, amiket a vásárlók mondanak a könyvesboltbamásodik részét már olvastam, de ez még várat magára. 

Jen Campbell - The ​Bookshop Book: szintén Jentől, ebben a könyvben a világ érdekes könyvesboltjairól ír. Egy igazi könyvmolynak ez kötelező olvasmány :)

Gina Sheridan - Check ​These Out: Gina könyvtáros, akitől nemrég olvastam az első könyvét, ami koncepcióban hasonlít Jen Campbelléhez: a munka során előforduló érdekes kérdések, kérések, szituációkról ír. Ebben a könyvben pedig elvileg kevésbé ismert könyveket ajánl.

Helene Hanff - 84 ​Charing Cross Road: szintén moly dobta fel, könyvesboltban - is - játszódik, könnyednek tűnő levélregény

Mert szép a borítójuk :D


Coralie Bickford-Smith - The ​Fox and the Star: ez egy könnyű olvasmány lehet, mivel csak 64 oldalas, mese.

Jeanette Winterson - Christmas ​Days: ezt a könyvet nem csak a borítója miatt olvasnám, hanem Jeanette Winterson miatt. A szenvedély kedvenc könyvem tőle, ill. a A miért lennél normális... is.

Jen Campbell - The ​Beginning of the World in the Middle of the Night: igen, még egy tőle :) Ebben a novellái jelentek meg a könyvesboltos - könyvesvloggerként induló JC-nek. 

Egyéb - már ismert író, sorozat, kedvelt téma...

Celeste Ng - Little ​Fires Everywhere: a tavalyi Goodreads közönség szavazás egyik nyertese, az írónőtől a tavaly megjelent könyvét (Amit sohase mondtam el) már kivettem a könyvtárból.

Elizabeth Strout - Anything ​Is Possible: a 2017-es év felfedezettje nálam ES, ez a könyv A nevem Lucy Barton folytatása, amiben a másik nővér történetét is megismerhetjük.

Sally Nicholls - Things ​a Bright Girl Can Do: szintén feldobta a moly, a fülszövege alapján nekem való: Anglia, egy fiatal lány a főszereplő, szüfrazsettek és az I. világháború időszaka.

Tracy Chevalier - New ​Boy (Hogarth Shakespeare): reménykedem benne, hogy a Kossuth Kiadó folytatja a Shakespeare újra sorozatot, mert ez is annak a része, Othello, a velencei mór újramesélése.

Tracy Chevalier - At ​the Edge of the Orchard: TC minden magyarul megjelent könyvét olvastam, erre szerintem már angolul kell sort kerítenem, mert nem tudom a Geopen folytatja-e a kiadását. A könyv 1838-ban, Ohioban játszódik, ahol egy pionír család életét ismerhetjük meg.

Naomi Novik - Spinning ​Silver: ez a könyv majd csak nyáron (július 10.) fog megjelenni, de nekem tetszett a Rengeteg, így erre is kíváncsi vagyok. Ez a könyv is egy újramesélt történet: Rumpelstiltskin meséjének fantasy környezetbe ágyazása.

Fannie Flagg - A ​Redbird Christmas: Miamona írt nemrég erről a könyvről, akkor került fel a listámra. A Sült zöld paradicsom nagyon jó könyvélmény volt, ezért szeretnék még olvasni a szerzőtől. Magyarul megjelent amúgy tőle az Isten hozott, Prücsök!

Kate Atkinson - Life ​After Life: vagy a rókás borító, vagy szintén Popkultos említés miatt landolt a várólistámon, de most nézem, hogy pár éve Pupi is írt róla, bár neki nem tetszett. A történet érdekes lehet, egy folyton újraszülető - meghaló nőről szól.

Erin Kelly - The ​Poison Tree: Pupillánál olvastam erről, szintén nem olyan régen - meggyőzött a bejegyzése, hogy majd elolvassam.

Joanne M. Harris - A ​Pocketful of Crows: az egyik legújabb JH, persze a többi, még magyarul meg nem jelent könyvét is ide vehetném, de most ebbe futottam bele legutóbb + a borító is csodaszép :D

1 megjegyzés:

  1. Ó, ez szuperség! Ebből engem is érdekel jó pár pl. a When Dimple Met Rishi (szintén zenész :D ), és ó a Jackaby is birizgálja a fantáziámat.
    A Fox and the Star tényleg kis egyszerű, inkább képeskönyvnek mondanám - viszont csodaszép belül is :)
    Helene Hanff regénye meg nagyon jónak tűnik, ment fel az én listámra is! :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.