Top 5 - A legjobb szeptemberi olvasmányaim

szeptember 03, 2017
Az augusztusi bejegyzés sikerén felbuzdulva újra összegyűjtöttem a korábbi évek szeptemberi olvasmányai közül azokat, amiket most is jó szívvel ajánlok nektek (és nincsenek talán túlreklámozva). Megint nem tudtam csupán 5 könyvet kiválasztani, rengeteg szuper olvasmányom volt a korábbi években :)

Joanne Harris - Urak és játékosok - ez a könyv egy nagy meglepetés lesz azoknak, akik eddig JH bájos oldalát ismerték a Csokoládéból. Ez a regény megdöbbentő és kegyetlen ;) Most különösen aktuális, hisz végre jön egy új JH könyv, ami ugyanebben az iskolában fog játszódni!

Anna Gavalda - Együtt lehetnénk - Az első találkozásom a francia írónővel - szintén ajánlom a filmet is, könnyed-kedves történet érdekes sorsokról.

Orson Scott Card - Bűvölet - az első olvasásom az írótól, tökéletes elegye a bölcsészolvasnivalónak-mesefeldolgozásnak-fantasynak és scifinek.

Mary Ann Shaffer&Annie Barrows - Krumplihéjpite Irodalmi Társaság - II. világháború alatt játszódó levélregény, ami egy kis szigeten játszódik. Irodalom, egy összetartó közössége - összességében egy bájos és egyedi történet ez is.

Alexandra Harris - Virginia Woolf - a regényes életrajzok között, amiket olvastam ez az egyik legjobb és nem csak azért mert az egyik kedvenc írónőmről szól. Ebben a könyvben VW emberi, hétköznapi oldalát ismerhetjük meg jobban.

Békás Pál - Csikágó - egy novellafüzés Pest egyik kerületéről, csak hogy legyen végre egy magyar könyv is a listában. Akit érdekelnek az emberi sorsok, Pest fejlődése mindenképp olvassa el, vagy hallgassa meg a hangoskönyvként ;)

Edith Wharton - Az ártatlanság kora - egy amerikai klasszikus, amire a Gossip Girl hívta fel a figyelmem - a new yorki elit társaság életéről, a vágyak és a társadalmi elvárások közötti feszültség a témája. A filmverziót is ajánlom!

Jay McInerney - A jó élet- ez is egy olyan gyöngyszem, amit az egyik nagy könyves leárazáson vettem. Szintén a new yorki 'elit' életéről szól, de már a 21. században járunk, szeptember 11. idején.
Melania G. Mazzucco - Vita - az Amerikába bevándoló családok életéről szól ez az olasz regény, ami  az egyik könyves témám. A másik New York fejlődése, alakulása az 1900-as években. Az írónő a saját családja sorsát dolgozta fel ebben a könyvben.

Elizabeth Wein - Fedőneve Verity - szintén világháborús történet, ami két lány sorsát és barátságát mutatja be, egy csavarral.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.