24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

április 19, 2017
Úgy alakult, hogy idén se látogatok el a bp-i könyvfesztiválra, de összegyűjtöttem néhány érdekességet és infót, ha ti mennétek ;)

2017. április 20-23. csütörtöktől – vasárnapig. A megnyitó csütörtökön 14:00 órától.
Nyitva tartás: csütörtök 12:00 - 19:00, péntek-szombat-vasárnap 10:00 - 19:00
Helyszín: Millenáris, Budapest (Buda) Kis Rókus u. 16–20.
Jegyár: Ingyenes – bizony, idén nincs már a levásárolható 500 Ft-os belépő ;)
Honlap - részletes programokkal, vendégekkel, dedikálásokkal
Hasznos lehet még a moly.hu-s zóna

Az idei fesztivál díszvendége a török író, Orhan Pamuk

"A világszerte népszerű török szerzővel a fesztivál csütörtöki megnyitóján D. Tóth Kriszta beszélget, majd Péterfy Gergely laudációja után átveheti a fővárosi önkormányzat és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) közös elismerését, a Budapest Nagydíjat.

A kortárs török irodalom legismertebb alakja jómódú, értelmiségi családba született Isztambulban 1952-ben, tanulmányait nyugati szellemiségű iskolákban végezte. Eredetileg építészmérnöknek készült, azonban később festő akart lenni, végül újságírás szakon szerzett diplomát 1977-ben. A hetvenes évek közepén végleg felhagyott a festészettel, és életét az írásnak szentelte. Első írása, a Sötétség és fény 1979-ben megosztva első helyezést ért el a Milliyet Sajtóversenyen. Évekig tartó kiadókeresés után 1982-ben jelent meg első, Cevdet Bey és fiai címet viselő regénye, amely egy évvel később elnyerte az Orhan Kemal-díjat. A három generáció életén átívelő családtörténetet a Helikon Kiadó először jelenteti meg magyar nyelven az idei könyvfesztiválra. Az Európa és Ázsia, a hagyományok és a modernitás között választásra kényszerülő Törökországot posztmodern stílusban bemutató szerző műveit több mint 50 nyelvre fordították le, és regényeivel nem csupán hazájában, de több nyugat-európai országban – többek között Angliában, Franciaországban, Németországban és Olaszországban – is jelentős irodalmi díjakat nyert el. Nevét az Egyesült Államokban is jól ismerik, a 2004-ben angolul is megjelent Hó című regényét a The New York Times az év tíz legjobb könyve közé sorolta – idézik fel a közleményben." Hirado.hu
Pamuktól még nem olvastam semmit,
de az Isztambult már beterveztem MiaMona aktuális kihívásához :)
Ti olvastatok már tőle, ha igen, mit ajánlotok?

A magyar megjelenések közül a Népszava szerint a legfontosabb könyv Nádas Péter önéletrajzi nagyregénye, a Világló részletek. Gondolom több könyvmoly tudna ellenkezni emiatt a cím miatt, és a saját kedvencét kiemelni.

Az engem érdeklő könyveket megtaláljátok az áprilisi friss könyvek között, de kíváncsian nézegetem a többiek 'kívánság- és bevásárlólistáit'.

A fesztiválon az elsőkönyves írók is bemutatkoznak, egyik közülük a Maxim Kiadó felfedezettje, Szaszkó Gabriella. A Maradj velem című könyvét tudjátok dedikáltatni, április 22-én, szombaton délelőtt 10-12 óra, illetve délután 13-17 óra között a K7-es standnál, rossz idő esetén a B51-es standnál! Facebook esemény.

Akciók:
Tarandus Kiadó 30% +10% - Moly tagoknak
Könyvmolyképző Kiadó - a fesztiválra megjelenő könyvek 21% kedvezménnyel
A Líránál akciósak az ekönyvek (Ekönyvfesztivál), köztük a friss megjelenések is. Librinél szintén 20-25%-al olcsóbban bizonyos ekönyvek és az új magyar könyvekre/hangoskönyvere 20% akció vonatkozik.
Book24-en majdnem 3000 könyv 30%-al olcsóbb!

További olvasnivaló: Pupilla beharangozója, a 2014-es és a 2015-ös könyvfesztes élménybeszámolóim.

3 megjegyzés:

  1. Pamuktól A fehér kastélyt (A fehér vár címen is megjelent) ajánlom! Kicsit hasonlít Babitstól A gólyakalifára. :) Nagyon várom már Pamukot! :)
    Köszi a linkelést!

    VálaszTörlés
  2. Az Isztambul is nagyon jó, remélem, neked is fog majd tetszeni! :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.