Friss könyvek - Augusztus-Szeptember

szeptember 10, 2016
Beköszöntött a könyvkiadásban az uborkaszezon - de hát pihenni kell nekik is - nekünk is, így most ezt a két hónapot összevontam. Szeptemberben lehet, hogy még jönnek újdonságok, akkor majd frissítem a bejegyzést ;)

Eduardo Sacheri - Ilyen a boldogság
Megjelenik: 2016. augusztus 9., 2980 Ft, Agave Kiadó
A zárkózott, passzivitásra hajlamos Lucas élete egy csapásra megváltozik, amikor a tizennégy éves Sofía bekopog az ajtaján. A lány nemrég veszítette el az édesanyját, aki a férfi fiatalkori szerelme volt, és akit a szakításuk után soha többé nem látott. Lucas egyúttal azt is megtudja, hogy Sofía a közös lányuk. Kettejük között lassanként törékeny bizalom alakul ki, és felfedezik egymás legbensőbb titkait is. Az Ilyen a boldogság két magányos, sebzett ember története, akik megtanulnak szeretni, és együtt néznek szembe a változással járó félelemmel és bizonytalansággal, miközben felfedezik a lemondásban és az önzetlenségben rejlő örömöt is. Eduardo Sacheri új regénye a megjelenését követően Argentínában és Spanyolországban is nagy sikert aratott.

Jodi Picoult - Samantha van Leer - Lapról lapra
Megjelenik: 2016. augusztus 29., 4490 Ft, Kiadó
"A valóságban Delila és Olivér soha nem lehetne egy pár. Viszont itt vannak a valóságban, és mégis párként élnek. Szembe kell nézniük a ténnyel: a "Boldogan éltek, amíg meg nem haltak" mondatot akár komolyan is vehetik. A sors azonban különös módon üzen nekik, és hamarosan rá kell jönniük: egy mese újraírása kockázatokkal jár. A Sorok között folytatásában Olivérnek olyan hétköznapi problémákkal kell megküzdenie, amelyekről nem is álmodott: eddig mindenki az ő alattvalója volt, mostantól azonban neki kell alkalmazkodni másokhoz. Ami nem is olyan könnyű feladat, ha az embernek már előre meg van írva a meséje...
Delilának és Olivérnek közösen kell eldönteniük, mennyit hajlandóak kockáztatni az igaz szerelemért, hogy a történetük a való világban is boldog véget érjen. Hiszen a legnagyobb kalandok nem a tündérmesék lapjain történnek..."
Colm Tóibín - Brookly
Megjelenik: 2016. szeptember 1., 3490 Ft, Park Kiadó
 Az 1950-es évek Írországában vagyunk, és Eilis Lacey sok fiatal ír lányhoz hasonlóan nem dúskál a lehetőségekben. Ezért amikor nővére elintézi, hogy kivándorolhasson New Yorkba, Eilis tudja, hogy mennie kell, s első ízben kell maga mögött hagynia családját és otthonát.
Amikor megérkezik a zsúfolt brooklyni albérletbe, csak arra tud gondolni, mit áldozott fel. Távolra került otthonától - és honvágya van. Aztán amikor az első tapogatózó lépéseket teszi a barátság és talán valami más felé is, olyan hírt kap, ami miatt vissza kell térnie Írországba. Ott szörnyű dilemmával néz szembe - a kötelesség és a nagy szerelem közti rettenetes választással. 
Catherine Banner - Ház az éj peremén 
Megjelenik: 2016. szeptember 1., 3499 Ft, Maxim Kiadó
Castellamare szigete éppen annyira messze van a szárazföldtől, hogy elfelejtsék, de nem elég messze ahhoz, hogy a világ bajaitól is kímélve legyen. A sziget életének középpontjában egy virágokkal benőtt kis kávézó áll, ami már generációk óta csalogatja be a kis közösséget beszélgetni, pletykálni. Különleges emberek találkoznak itt, és lenyűgöző sorsok fonódnak össze. Castellamare lakosait nagyban megváltoztatja a két világháború, a gazdasági világválság, és a fasiszta fenyegetés.
Majdnem egy évszázadon át követhetjük az Espinosa családot titkokon és rejtélyeken, megpróbáltatásokon és áldozatokon át. De megismerhetünk egy kegyetlen grófot és elbűvölő feleségét, egy lelkészt, aki imádja a botrányt, egy háborús rab múltú költőt, egy kívülálló lányt, aki az erő egy fontos pillére lesz, valamint egy sebesült angol katonát, aki a tengerből bukkan fel.A szerelem, a szenvedély és barátság szoros köteléke, a keserű rivalizálások, és a megbocsátás ereje tölti be ennek a gazdag, hatásos regénynek a lapjait.
Csíkszentmihályi Mihály - Az öröm művészete - Flow a mindennapokban
Megjelenik: 2016. szeptember 9., 3499 Ft, Libri Kiadó
Mi a boldogság titka? Mitől leszünk elégedettek az életünkkel? Csíkszentmihályi Mihály könyve komoly pszichológiai tanulmányok és az önsegítő kézikönyvek meglepő ötvözete, mely segít abban, hogy újra a kezünkbe vegyük életünk irányítását. Emberek ezrein végzett széleskörű vizsgálatok alapján a világhírű pszichológus arra a következtetésre jutott, hogy a boldogtalanság fő oka, hogy az emberek többsége a mindennapok során egyáltalán nem vesz tudomást érzelmeiről. A szerző szerint a megoldás kulcsa az lehet, ha olyan kihívások elé állítjuk magunkat, amelyek magas fokú tudást, és különböző képességek alkalmazását kívánják meg, valamint ha elsajátítjuk a teljes belefeledkezés örömét. Csíkszentmihályi Mihály Prima Primissima és Széchenyi-díjas pszichológus. Tagja az Amerikai és a Magyar Tudományos Akadémiának. A flow-elmélet atyja, a boldogság és kreativitás egyik legismertebb nemzetközi kutatója.

Anita Diamant - A vörös sátor
Megjelenik: 2016. szeptember 29., 3599 Ft, Libri Kiadó
"Ha valaki meg akar érteni egy nőt, először is az anyjáról kérdezze. Ez persze nem ilyen egyszerű, hiszen négy anyám is volt, és mind másképpen fegyelmezett, tanított és dédelgetett, más-más adottságokat és félelmeket kaptam tőlük." Így kezdődik a bibliai időkben játszódó, lélekemelő történet, mely Dína személyes vallomása arról a titkos tudásról, amit nők örökítettek nemzedékről nemzedékre, miközben a férfiak számára tiltott vörös sátorban összegyűltek. Itt mesélték el egymásnak titkaikat holdtöltekor, itt osztották meg egymással az asszonyi tudást születés és halál, szerelem és szex, öröm és fájdalom dolgairól.
Apák öröksége, fiúk viszálykodása, a Kánaánba vezető veszélyes karavánút, rabszolgák és ágyasok, váratlan gyermekáldás és elhazudott esküvő, és persze az igaz szerelem, amiért gyakran nagy árat kellett fizetni.  Anita Diamant időtlen története anyákról és lányaikról immár 28 országban, több mint 3 millió példányban fogyott el, példátlan sikerének köszönhetően nagyszabású tévésorozat készült belőle.
Virág Emília - Boszorkányszelídítő (Sárkánycsalogató 2.)
Megjelenik: 2016. szeptember 19., 2990 Ft, Athenaeum
"Az év legelszabadultabb fantasyje folytatódik!
A lidércszerető furcsa szerzet: attól boldog, ha minden kívánságod teljesíti, miközben a pusztulásod okozza. Ha mázlid van, besétál néhány manó, a kertésznadrágos fajtából, és felteszi az egyetlen értelmes kérdést: Hol az arany?! Márpedig Adrinak szerencséje van: budapesti albérletében, a dohányzóasztal alatt átjáró nyílik, s egy boszorkánnyal meg egy lidérccel együtt az arany keresésére indulhat. A lány azonban kincsek helyett valami sokkal értékesebbet, egy igazi párt talál, akire a bajban is számíthat, és aki nemcsak azt mondja neki, amit hallani akar, hanem az őszintét. Amúgy Adri ezt az egész ügyet a likkal, a manókkal, a boszorkánnyal meg a lidérccel tényleg kihagyta volna…"
Keri Smith - Nyírd ki ezt a naplót Mindenhol 
Megjelenik: 2016. szeptember 20., 1999 Ft, Maxim Kiadó
Keri Smith ismét próbára teszi a kreativitásodat. Már kinyírtad a naplót? Tedd meg újra! Imádni fogod ezt a könyvet is, mert csupa meglepetés. Vadonatúj, izgalmas, szórakoztató, vicces és meghökkentő feladatokkal csábít, hogy elkészítsd a saját könyved. Tedd próbára a fantáziádat, és add át magad a képzeletnek! Alkoss vagy tedd tönkre, a lényeg, hogy kedvedet leld benne. És ez a csoda most végre a zsebedben is elfér!


Marie Kondo - Tiszta öröm - A rendteremtés művészete - képes útmutatóva
Megjelenik: 2016. szeptember 28., 3999 Ft, Libri Kiadó
A világhírű japán módszer forradalmasította a rendrakást az otthonokban: Marie Kondo útmutatóiból mára 6 millió példány kelt el 40 nyelven.
A rendrakás szakértőjének könyve nélkülözhetetlen kalauz ahhoz, hogy egyszerűbbé, átláthatóbbá és egyúttal boldogabbá tegyük mindennapjainkat. Aki megfogadja tanácsait, nemcsak otthonában, de saját életében is felszámolhatja a káoszt és a rendetlenséget. Marie Kondo átfogó útmutatást nyújt az egész lakásban: a konyhai eszközök, hobbikellékek, fényképek, takarítóeszközök területén egyaránt. Elkalauzol a tökéletesen rendezett fiókok és szekrények világába, és lépésről lépésre, egyszerű illusztrációkkal mutatja be az ingek, nadrágok és zoknik hajtogatásának mesteri fortélyait. Ugyanakkor azt is megtanítja, hogyan ismerjük fel azokat a tárgyakat, amelyek már nem szereznek örömet, és valójában már nincs szükségünk rájuk.
A KonMari néven elhíresült egyszerű módszerrel mindenki számára elérhető lesz a rendezett otthon, az átlátható tárolás és a hétköznapi tiszta öröm.

2 megjegyzés:

  1. Sacheri érdekel engem is. :)
    A vörös sátornak meg nagyon szép lett az új borítója. Én is jövök nemsoká egy hasonló poszttal. :)

    VálaszTörlés
  2. A vörös sátort előrendeltem, felhasználva a Libri törzsvásárlóis pontjaimat nagyon jó ár jött ki és a történet is nagyon érdekel, így alig várom :) Az Ilyen a boldogság pedig egyre jobban érdekel, szerintem szuper kis borítót kapott :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.