Top5 - 2016 nyári olvasmányai

szeptember 05, 2016

Tavaly is összeállítottam egy listát a legjobb nyári könyvélményeim közül, most is érdekes végignézni ezen a három hónapon ilyen szempontból, mert hiába adtam több könyvre 5 pontot, most csak húztam a számat rájuk, hogy hát annyira nem is voltak fantasztikusak..

Baráth Katalin - Arkangyal éjjel
Teljes profilváltás, ami nagyon jól áll a szerzőnek, imádtam a könyv hangulatát, pedig nem épp az én naiv lelkemnek való, de mégis. Nem olvastátok még? Nézzétek meg mit írtam róla ;)
"Ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki szereti a nem szokványos krimiket, érdeklik az aktuális magyar viszonyok, a nők helyzete, a bepillantás mások életébe. Nem ajánlom azoknak, akik nem bírják az erőszakot: ezt már a regény első fejezetével el tudjátok dönteni."  
Jo Walton - Mások között
Könyvmolyoknak való walesi ifjúsági fantasy, és nem, nem valami kiszámítható romantikus YA maszlag ;)
"Igazi könyvmolyoknak való ez a könyv - Mori rengeteget olvas, számára a könyvek jelentenek menedéket - számtalan SF könyvre van utalás, az ember szép kis olvasmánylistát állíthat össze belőle. A könyv tele van életerővel, és nagyon pozitív képet ad - Mori sok traumán ment keresztül, ennek csak egyik csúcsa az ikertestvére halála. Mégis az életet választja, a könyveket, a barátokat és a fejlődést. Nagyon tetszett az egész, bár a fantasy szál nekem néhol kicsi fura volt, mintha nem is illett volna annyira a történetbe."

Keri Smith - Nyírd ki ezt a naplót
Bocsi, ha már unjátok de nekem a nyár egyik nagy meglepetése volt ez a könyv. Annyira megszerettem, hogy fontos emlék marad - bár még mindig nem fejeztem be. Imádom kézbe venni, átlapozni, még ha nem is tökéletesek a rajzok, de én vagyok :D 

Nicole Krauss - Nagy palota
Tavaly is volt egy szemtelenül leakciózott könyv a listában (Esték a cirkuszban), és most is egy ilyen fogott meg. Ez volt az első könyvem az írónőtől, de már beszereztem a másik magyarul megjelent regényét is (talán az majd az őszi top5-be fog bekerülni :)).
"Tetszett a monologizáló stílus - ahogy a szereplők elénk zúdították az életük problémáit, örömeit, de inkább bánatait. Több szereplőben felfedeztem közös vonást az életemmel kapcsolatban, (negatív értelemben), szóval tényleg szívbemarkoló volt magamra ismernem."

Alice Hoffman - Faithful
Majd idén októberben jelenik meg ez a könyv, de NetGalleyn volt lehetőségem ekönyvként előolvasni. Legalább egy hétig olvastam, erős atmoszférája van, New Yorkban játszódik - nagyon szerettem a világában lenni. Kíváncsi vagyok mikor jelenik meg magyarul, akkor újra olvasnám :)
"Érdekes, újszerű regény - főleg a korábban magyarul megjelent AH könyvekhez képest: szinte semmi mágia, viszont erős atmoszféra, érdekes karakterek és kemény sorsok. Nagyon szerettem a világában lenni - barangolni New York utcáin, látni, ahogy Shelby kilábal a depresszióból, kezeli a kapcsolatait, egy szóval felnő. "

1 megjegyzés:

  1. Szerintem nem tudnék top 5-öt összeválogatni, mert kb annyi volt az összes könyv, amit elolvastam idén nyáron. :D
    Az Arkangyal éjjel nekem is kiemelkedő volt, ha nem a legjobb. De, a legjobb. :) A másik kedvenc meg a Halálhegy volt, de a Kolibrit is nagyon szerettem.
    A Mások között nagyon jónak tűnik, megjegyzem. :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.