Nyírd ki ezt a naplót - újra

július 28, 2016
Lassan egy hónapja 'alkotok' a Keri Smith- féle naplóba, készítettem sok képet, minivideót Instagramra és három hosszabb (de 2 percnél nem több egyik sem) videót Youtubera is. Hihetetlen látogatásokat és követéseket kaptam a fenti tartalmaknak hála - kommentek közül többségben van a pozitív, de volt pár érdekes is.

Most összegzem az eddigi tapasztalataimat - többféle szempontból és mutatok persze új képeket és videókat is ;)

Magával a napló koncepciójával kapcsolatban:
- tudom, hogy a rajzaim bénácskák, de szerettem készíteni őket :)
- nem tartom pénzkidobásnak ezt a naplót - a kreativitás megélése, és a kikapcsolódás új formája szerintem csak jó lehet az arra fogékony embereknek. Aki meg mindenen csak keseregni tud, és olyan globális problémákkal dobálózik, amit egyenként úgysem tudunk megoldani, az meg keressen magának más céltáblát.
- ne féljetek 'bántani' ezt a naplót, ez a célja, nem lesz baja, a tiétek úgy ahogy van, olyan lesz amilyenre ti készítitek. Nekem bevallom a gerinc megtörése volt a legnagyobb feladat az első napon, mert akkor még olyan szép új volt, de ahogy egyre többet foglalkoztam vele, úgy vált egyre könnyedebbé ez a fajta 'rombolás'.

Gyakorlati tippek: 
- először álljatok neki a könyv oldalának kidekoráláshoz, mert ahogy egyre többet foglalkoztok vele, egyre nagyobb, és egyenetlenebb lesz a naplótok és ez megnehezíti a dolgot.
- a rajzok fixálásához használjunk hajlakkot. Ezt olvastam több fórumban is, a Lidlben vettem egy olcsó (Cien márkájú), a vízfestékes oldalaknál jól jött, mert nem kenődik már el a felesleges festék. 
- készüljetek fel, hogy sokféle dekorációs eszközt fel tudtok használni: én színes ceruzákkal filctollakkal, washi tape-ekkel és matricákkal kezdtem neki, de rájöttem, hogy szeretnék festeni is és egy csomag zsírkrétát is beszereztem (bár ezt nem ajánlom, mert szörnyen morzsálódik :D). Arról nem is beszélve, hogy apróbb tárgyakat is bele kell/lehet applikálni a napló bizonyos oldalaiba. Ja és varrókészlet is kell ;)
- idő: én akkor szoktam nekiállni foglalkozni a naplóval, ha van több időm. Bár nem minden feladat követeli meg ezt, ezt nekem még ki kell próbálni, hogy mire jutok ha magammal viszem valahová és csak korlátozott eszközeim vannak dolgozni rajta.

Azért érzékelhető, hogy 27 évesen (szégyen-nem szégyen) is mennyi örömet és kikapcsolódást találtam ebben a naplóban, aminek a célközönsége szerintem a tinédzser korosztály volt... Jobban kikapcsolódtam ezzel, mint tavaly a színezőkkel, tetszik hogy néha a kezembe veszem és csak szagolgatom (a kávés oldalak a kedvenceim - gondoltátok volna? :D), vagy új ötleteket keresek az oldalakat lapozgatva. Az biztos, hogy szép emlék lesz ha elkészül, és azt sem tartom kizártnak, hogy vegyek majd egy újat. 

Megvennéd?
Több helyen kaptam olyan kérdést, hogy honnan szereztem be a naplóm, nem győztem írni - és nem is jutott akkor eszembe, hogy azért is kérdezitek mert elfogyott az első kiadás - szóval az alábbi linkeken próbálkozzatok megrendelni, vagy könyvesboltokban talán már újra kapható.



Videók a naplómról:

3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, ahogy kidekoráltad a naplót! :)
    Különben félelmetes, hogy a YouTube-on mennyi idióta van. Mondjuk egyszer már megfejtettem, hogy ott azok is ott vannak, akik túl hülyék ahhoz, hogy blogokat olvassanak... Most az éhen halós témán röhögök épp. :D
    Nekem amúgy valamiért a színezők jobban bejönnek, habár pár éve még nagyon úgy voltam vele, hogy megrendelem a Wreck this journalt, aztán mostanra alábbhagyott a lelkesedésem. Különben meglepett, hogy mennyire nagyon felkapták itthon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :)
      Fuuuhhh, jah. :D
      Nagyon népszerű lett - tényleg több média is tele van vele, hogy 'mindenki' ezzel szórakozik.

      Törlés
  2. Nagyon szupik lettek, nagyon tetszik ez az irányvonal, amit követsz, és tényleg egy kis élményfüzetke lesz a végén, egy igazi emlék. :)
    Kicsit sajnálom, hogy én is anno elkezdtem a dobálgatást is, meg egyebeket, tényleg előbb kellett volna pl. a lapszéleket díszíteni, mert szétállnak már a lapok. Ezek praktikus tanácsok.
    Nos, hogy ez mennyire nem fogja segíteni a harmadik világ problémáinak megoldását, totál lényegtelen... Bírom én is az ilyen kommenteket... Egyébként anno apukám nekem azt mondta, nem nőttem-e már ki ebből, ilyen irányú visszaelzéseket nem kaptál úgy látom - mondtam amúgy, hogy nem. :) Kreatívnak lenni jó, és gyereknek maradni sem feltétlen infantilis dolog. :))))

    Katacita, azért neked is bejött más is, a rajzos macskaiskola az inkább ehhez a foglalkoztatóhoz hasonló. :))) Vagy azt nem folytattad?

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.