Advent - tippek, tervek

november 28, 2014
Hétvégén már advent első vasárnapja lesz, ennek apropóján ajánlok néhány könyvet, honlapot, filmet, amivel én is szeretek a karácsonyra hangolódni.
tumblr
Kezd amúgy kiábrándító lenni, hogy a boltok már november elején ránk zúdítják a csokimikulásokat, ajándékcsomagokat, de persze én se tudtam ellenállni hogy ne szerezzek be néhány apróságot november közepétől. Pl.: Lild-ben 6 db képeslapot, amit majd ilyen-olyan ajándékcsomagokba rejtek el, vettem illatgyertyát, mézeskalácsos forró csokit, és amikor Farkas Lívia elküldte múlt héten a karácsonyi e-magazinját és tervező füzetkéjét rá is vetettem magam, utóbbit ki is nyomtattam - és már dolgozgatok rajta. Tumblrön is sok szép karácsonyi kép várja, hogy kiposztoljam, az alábbi néhány is onnan van.

Karácsonyi témájú könyvek - felnőtteknek:
...
(két éve is írtam néhány szót ezekről a könyvekről)
Idén szerintem elolvasom Richard Paul Evans harmadik könyvét (A karácsonyi doboz) is, illetve valamelyik novellagyűjteményt, Kosztolányi karácsonyi írásait pl. :)
Nektek van hasonló tervetek?
Filmek, rajzfilmek:
Louie élete - karácsonyi rész (szinkronos ;) imádom, nemrég linkelte be valaki molyon :D) Igazából szerelem nekem a námber van :D, de jöhet a Grincs, a Télapu, meg a hasonló 'klasszikusok'.

Kreatív:
❄ Készíts egyedi könyvjelzőt.
csinálok majd papírból hópelyheket, mint pár éve (egyszerű, de nagyszerű dekoráció)
tumblr
❄ inspirativ.hu (gyűjtőoldal)
❄ asszem valami hasonló 'adventi koszorút' fogok csinálni :D (mécsesem van, dekortapasszal meg feldobom :D) --> kész is :D

Inspirálódjatok:
❄ Farkas Lívia karácsonyi bejegyzései
❄ Tumblr: cozycold
❄ Femina

Az én kis adventi terveim:
 puncsot inni 
 forralt bort készíteni otthon
 saját kezűleg készített ajándékokat adni
 fotózni sok szépet 
 mézeskalácsot sütni (ehhez Farkas Lívia egyszerű receptjét fogom kipróbálni) 
 adventi koszorút készíteni

Decemberben ezen kívül szeretném elolvasni a maradék két várólistcsökkentős könyvemet (a 3. folyamatban van), időben megvenni az ajándékokat, megnézni a Hobbit 3. részét a moziban, esetleg jégkorizni. 

2 megjegyzés:

  1. Én is pont A karácsonyi dobozt terveztem be idén karácsonyi könyvnek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem még kimaradt, szerintem átcsúszik jövőre :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.