Odette Beane - Egyszer volt, hol nem volt – Ébredés

Úgy voltam ezzel a könyvvel a megjelenésekor, hogy nem sok esélyt láttam rá, hogy elolvasom. Most kedves barátnőm polcán figyeltem fel rá, és egyből a kezembe nyomta.

A tvsorozat már régi kedvencem (aki nem hallott volna még róla - Once upon a time címmel fut 2011 óta, és már a 4. évadot várjuk -szeptember 28! -, az m1 is a műsorára tűzte pár éve, ami egyrészről tök jó, másrészről ... "Zörgőfürge", komolyan? 

A könyv a sorozat töretlen népszerűségét lovagolja meg, Edward Kitsis és Adam Horowitz forgatókönyvét véve alapul. 

Kedves Odette Beane! Nem tudom mit csináltál mielőtt belevágtál ebbe a 'könyvbe', de jobb lett volna, ha megmaradtál volna a 'kaptafádnál'.

Hol is kezdjem? Hol volt, hol nem volt volt egyszer egy remek sorozat - csupa érdekes karakterrel, drámával, szuper látványvilággal és színészi játékkal, és egy éve, a baljóslatú 2013-as évben megjelent ez a könyv... ami meg sem közelíti a sorozatot, a karakterek, leírások olyan bonyolultak mint az a bizonyos faék. A legegyszerűbb párbeszéd, felesleges ismétlések, minimális leírás stíluson kívül logikai bakik is vannak benne (pl.: Emma nézegeti Henryt és úgy találja, hogy a füle hasonlít az apja füléére, mmint Emma apjáéra...E. árva, sosem találkozott a szüleivel., - volt még egy durva, de az istennek nem jut eszembe...). 

Ahhh, lehetett volna ez egy jó könyv is! Az ötlet jó volt: két szereplő szemszögén keresztül (Emma és Hófehérke/Mary Margaret) követhetjük az első évad eseményeit. Amikor Emma Bostonból a bájos Maine-i (nem Mayne, ahogy a hátsó borítón szerepel...) Storybrookba kerül, ahogy elkezdi felderíteni a városka titkait, megismerkedik fiával, aki egy mesekönyv 'megszállottja'. 
Alig kapunk valami kis plusz infót, gondolatot, vagy leírás. Minden minimális, így én, aki láttam a sorozatot felidézhettem az eseményeket, de aki nem olvasta annak milyen kép állt össze a fejében?
Összességében: azért adok rá két pontot, mert elolvastam és első nap 3 óra alvás után még bizakodtam is. De: semmi pluszt nem ad a sorozathoz képest, angolul olvasva nyelvgyakorlásnak tudom ajánlani, aki szereti a meséket/a sorozatot, esetleg magyarul gyerekeknek/tiniknek könnyű olvasmány gyanánt...

2/5

Kiadó: GABO
Kiadás éve:  2014
Eredeti cím: Reawakened
Oldalszám: 364
Ár: 2990 Ft
Borító: 4/5

Fülszöveg:
"Emma Swan élete cseppet sem hasonlít egy tündérmeséhez. Nincsen senkije, amióta kisbaba korában magára hagyták. Mindez megváltozik, amikor huszonnyolcadik születésnapjának estéjén megjelenik az ajtaja előtt Henry, egy tízéves kisfiú, akit Emma a születésekor örökbe adott. Váratlan látogatása mindent a feje tetejére állít. Henry elviszi Emmát a Maine állambeli Storybrooke-ba, ahol él, és ahol állítása szerint minden lakos mesefigura, aki nem emlékszik valódi kilétére. Márpedig ha Henrynek igaza van, akkor Mary Margaret Balnchard, a kedves és magányos tanítónő valójában Hófehérke, a híres hercegnő… és egyben Emma rég elvesztett édesanyja. Meseországban Hófehérkét rabló képében látjuk, aki gonosz mostohája, a királynő elől szökött meg, és kénytelen száműzetésben élni. Hófehérke fiatal nő, aki beletanul a hősi létbe, és bármit megtenne, hogy boldogan élhessen igaz szerelmével, a szőke herceggel, Délceggel míg meg nem hal. Minél közelebb kerül Emma Henryhez, annál nehezebb figyelmen kívül hagynia az átkot, amely Storybrooke-on ül és összeköti őt Mary Margarettel. Ha Emma képes elfogadni sorsát Storybrooke megmentőjeként, és megtöri az átkot, végül rátalálhat családjára is, amiről egész életében álmodott.Az ABC televízió Egyszer volt, hol nem volt sorozata kalandos, modern mese, némi borzongással és sok csodával fűszerezve, tele a legismertebb tündérmesék szereplőivel."

2 megjegyzés:

  1. ó, de kár :( nekem a bűbájos boszis könyvek voltak ilyen nagy csalódások, amikor újraolvastam őket. sajnos akkor ez is ilyen tipikus sikert-meglovaglós, de semmi-pluszt nem-adós könyv (mint a szívek szállodája). kár, habár már a filmsorozatot se szeretem :D
    amúgy nem tudom, anno szeretted-e a lostot, de azok a könyvek, főleg a cathy hapkásak nagyon jók :) egy-egy "statiszta" szemszögéből írja le az eseményeket, és az ő múltját ismerjük meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem a legtöbb ilyen sorozaton-mozifilmen alapuló könyv ilyen. Én régen a Buffy négy magyarul megjelent könyvecskéjét olvastam, akkor persze nagy fan voltam, most már azt is így látnám.
      Hmm a Lostot be kéne fejeznem :S Régen nagy kedvencem volt, de valahol elakadtam a számsort bepötyögő bunkeres részeknél... :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.