Havi zárás - Január


Na ez a január - szerencsére - elég visszafogott lett könyves szempontból. A boltok is kicsit megpihentek a karácsonyi hajrá után, egyedül a Szandi 40%-os Lazi akciójának nem tudtam ellenállni és megrendeltem Ford Madox Ford - Az utolsó angol úriemberjét, amiért kampányoltunk Üstökössel az élen és hát szülinapom is lesz jövő pénteken :D

Azon kívül újra visszacsábultam a rukkolára (pont mint egy éve), és úgy néz ki sikerült két 'rókás' könyvet szereznem (David Garnett - A rókafeleség / Ember az állatkertben - a jövő héten érkezik) (Lahara kihívására néztem ki őket). 

Az olvasás tekintetében megcsömörlöttem egy csöppet, a 'kötelező' olvasnivalókat félretéve, Agatha Raisin kalandjaival kapcsolódtam ki. Készítettem is egy polcot, amire a könnyed krimisorozatokat, könyveket gyűjtöm pihentető olvasnivalókként. A várólistacsökkentéssel egész jól haladok, mert két könyvet kiolvastam már!

Rájöttem arra is, hogy egyre jobban igénylem a különleges történeteket, már annyi tucatsztorit olvastam, hogy unom - ezért is akarok más nemzetiségű szerzőktől olvasni, ill. mindig találok vmi olyan könyvet, amilyet korábban nem vettem volna kézbe, vagy annyira elfeledett, hogy véletlenül bukkantam rá.

Rukkoláról: Vercors - A tenger csendje (Sylva c. kisregény is benne van, emiatt akartam megszerezni)
Kaptam: Szále László - Iskola a láthatáron (ezt ajándékba kaptam a -mától volt- munkahelyemről :))
Vettem: Ford Madox Ford - Az utolsó angol úriember 

9 megjegyzés:

  1. hogyhogy "volt" munkahely? van valami más kilátásban helyette?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, bizony - ez a mostani ideiglenes volt (közmunka program), és hétfőn egy új, állandó helyen kezdhetek - közalkalmazottként, ami lényeges előrelépés :D (egy középsuli koleszának titkára leszek, ééés a könyvtárban lesz az 'irodám' :D)

      Törlés
    2. Azta, ez tök jó!(az, ugye?:))
      Remélem, jól fogod magad érezni az új helyen :)

      Törlés
  2. Ford Madox Ford könyvét én is most vettem meg. A Lazi akció eredménye Nálad is? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! :)) Tegnap este írtam is neked a blogra - a kommenteket meg most vettem észre :D

      Törlés
  3. Igen mértéktartó voltál ebben a hónapban.:) A Vercors könyv jól hangzik, fel is csaptam az egyik polcomra.
    Én szeretek különböző nemzetiségű szerzőktől olvasni - egy ideje tudatosan is törekszem rá, és a magyar szerzők arányát is szeretném folyamatosan növelni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? :D Pénz meg az időhiány ;) Közben láttam ezt is, nekem nagyon tetszik most készülök írni róla egy beharangozó-mitológiás bejegyzést.
      Követem a példád - nagyon meguntam a 'tucatkönyveket' :))

      Törlés
  4. Mértéktartó hónap lett ez a január a 3 könyvvel! :)
    Gratula az új melóhoz, remélem, jól fogod magad érezni, bár ha a könyvtárban lesz az irodád, az már eleve plusz pont, nem? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, nem is akarok mostanában nagyon sok újat beszerezni, mert elborít a sok olvasatlan itthoni :D
      Köszönöm, nagyon remélem, hogy jó lesz - igaz inkább titkár leszek ha minden igaz, mint könyvtáros, de majd mesélek ha van mit és ha érdekel titeket! :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.