Havi zárás - Szeptember (KINDLE)

Előző hónapban elmaradt ez a rovat - egy könyvvel gazdagodtam 'csak' (Márai Sándor - Írók, költők, irodalom), ezt is rukkoláról szereztem, miután meguntam, hogy minden kívánságlistás könyvről lecsúszok. Szerencsére egy kedves, tisztességes rukkolót fogtam ki - sajnos már ezt is ki kell emelni, sok-sok 'rémtörténetet' olvastam már a kevésbé lelkiismeretes felhasználókról...

De! Szeptember 7-én sorsdöntő tettre szántam el magam :D Hónapokig tartó gondolkozás, teszt olvasgatás, összehasonlítás és este zárás előtt a boltban még fél óra tipródás után beruháztam eme gyönyörűségbe :)
Első percek - a kicsomagolás, és az alapbeállítások
Ő (nekem csak kindli) az Amazon cég gyermeke, Kindle 4 névre hallgat. Van benne wifi (amit nem igazán fogok kihasználni), 2GB belső memóriája van (1400 könyvet tud tárolni a reklámok szerint). Nem regisztráltam, mivel úgysem tervezem, hogy az Amazon oldaláról töltsek le könyveket. Viszont volt egy haszna, hogy elkezdtem a regisztrációs folyamatot, már tudom kollekcióba rendezni a könyveimet. Mivel a számítógépen megszokott mappákat nem kezeli, kollekciónak nevezett egységekbe rendezi a könyveket.

Aznap már rendeltem is hozzá védőtokot, egy vaterás felhasználónál találtam legolcsóbban (2900 Ft), direkt ehhez a típushoz készült műbőr tok, minden fontos gombot elérek és mágnespánttal záródik.
Viszonyításként ott a jó 'öreg' telefonom is :)
Kényelmes használni ezzel is, főleg miután rájöttem, hogy az asztalon kihajtva az előlapot, okosan megáll magától :)))

Mikor még csak a boltban nézegetettem keveselltem a 6 collos képernyőt, de használat közben rájöttem, hogy pont jó. Még csak két könyvet sikerült rajta olvasnom, mindkettő pdf volt, amit nem szeret annyira, de rájöttem, hogy ha vízszintesen elforgatom a képernyőt nem kell nagyító a szöveghez. ;)
Az akkuja sokat bír, ezt is bizonyítja, hogy még mindig negyedéig van a töltöttség, pedig mióta kicsomagoltam nem töltöttem, max annyit ameddig csatlakoztattam a sz.gépre, hogy rárakjam a könyveket.

Egyszóval most nem igen fogok könyveket venni, max a legújabb Joanne Harris, meg a Zafónt, mert ezek tényleg kellenek :)))

Aki szeretne kérdezni, tanácsot kérni - írjon hozzászólást, szívesen segítek ;)
"Adj esélyt a fáknak, olvass villanyon!" forrás

6 megjegyzés:

  1. nahát milyen marha vagyok, ez a pdf elfordítás hogy nem jutott eszembe :)
    hajár! nekem is kis kedvenc - ennek a tesója

    VálaszTörlés
  2. örülök, hogy segített a beszámolóm :)) akkor már volt haszna, hogy megírtam.

    VálaszTörlés
  3. :)
    mondjuk nekem ilyen háttérképem nincs - szóval vmi másik széirát kaphattál...

    VálaszTörlés
  4. Kedves Dóra!
    A Vándorköny ajándék könyvlánc játékra szeretnélek meghívni téged és az olvasóidat is. További részletek itt http://olvaso-naplom.blogspot.ro/2012/09/vandorkonyv.html

    Mindenkit szeretettel várok.

    VálaszTörlés
  5. Szia Dóri!
    Nekem is ilyen olvasóm van. A regisztrációt nem csak azért kell elvégezni, hogy vásárolj, hanem lesz egy email címed, amire el tudott küldeni a könyveket (pdf, word, stb.) és ingyen átkonvertálják kindle-re.
    A konvertált könyv (azw formátum) már teljesen mértékben használható, nem kell elfogatni, akkora betűméretet és sortávot választasz, amilyen neked a legjobb. Próbáld ki, sokkal kényelmesebb és használhatóbb lesz a "kindli-d". Üdv: Judit

    VálaszTörlés
  6. Szia Judit!
    Igen erről is olvastam, ez tényleg hasznos - bár a Calibre programmal meg tudom már én is oldani. A bankszámlaszám megadásától még mindig tartok egy kicsit, de köszönöm, hogy írtál!!

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.