David Safier - Pocsék karma

július 27, 2011
"Kim Lange tévébemondónő életének legboldogabb napján megnyeri a Német Televízió Díját. Sajnos azonban ugyanazon a napon egy orosz űrállomásról levált roncs maga alá temeti, és a halálát okozza.
A túlvilágon fejére olvassák bűneit: elhanyagolta a lányát, megcsalta a férjét, összességében túl sok rossz karmát gyűjtött be élete során, így valódi megértésre nem számíthat. Büntetésül hangyaként születik újjá, és ahhoz, hogy feljusson a reinkarnációs létrán, egy nagy adag jó karmára is szüksége lesz.
Az "átmeneti hangyaság" után elhízott sültkrumpli-árusként tér vissza az életbe. Épp időben ahhoz, hogy megakadályozza legjobb barátnője és volt férje egymásba szeressenek.
A német származású David Safier sikeres, többszörösen díjazott forgatókönyvíró hazájában. A Pocsék karma 1 millió példányban fogyott Németországban, és több mint tíz nyelven aratott sikert fanyar humorával, és páratlan - "pasi által írt csajos könyv"- stílusával"

Eléggé ellentmondásosak az érzéseim ezzel a könyvvel :) Egyrészt hamar kiolvastam, mert kíváncsi voltam mi fog kisülni ebből az egészből, másrészt nem tetszett Kim ellentmondásos személyisége - jó persze, nem egysíkú, de talán túl sokat csapongott a 'a lánya után sóvárgó anya', a 'az első szerelme rabja' és 'a szeretőjét kívánó nő' szerepei között. Az alapgondolat tetszett: a halála után látja be a hibáit, azt hogy hol rontotta el az életét, és talán más boldogabbá tenné a családját. Ja az feltűnt másnak is, hogy Kim halálának módját az író valószínűleg a Haláli hullák sorozatból vette át?
A stílusa annyira nem tetszett, ez is valahogy a komoly és a vicces között ingadozott, ami a téma komolysága miatt nem tetszett. Néhány soron jót derültem, de nem mondhatnám, hogy nevetve olvastam végig a könyvet (a Buddhával való beszélgetések jók voltak :) ).

4/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.