Újraolvasnám 2.0

július 24, 2018
Tegnap Amadea tett közzé egy listát azokról a könyvekről, amiket szeretne újraolvasni - már egy ideje nekem is összegyűlt egy ilyen lista a fejemben. Tavaly szeptemberben írtam már egy bejegyzést a témában - azóta sikerült újraolvasni a Harry Potter 3-at (illusztrált kötet) és Az Úr Sötét Anyagai trilógiát. 
Robert Galbraith: Cormoran Strike sorozat - főleg, hogy már beszereztem mindhárom részt. Ősszel jön végre a 4. (Lethal white) - a magyar kiadás is remélhetőleg követi majd még karácsony előtt. - Tervezett olvasás: ősz/tél.

J.K. Rowling: Átmeneti üresedés - szintén egy olyan könyv, amit néhány éve olvastam, és idén szereztem belőle egy saját példányt. Tervezett olvasás: ősz/tél.

Donna Tartt: A titkos történet - tavaly is szerepelt a listán, vettem belőle sajátot is, a Park szépséges új kiadásában. Ez egy igazi őszi, borongós történet, jó lenne még az idén sorra keríteni. Tervezett olvasás: ősz.

Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége - Nikkincs Könyvbáros bejegyzését olvasva ugrott be, hogy ez is mekkora régi kedvencem és jó lenne újraolvasni. Tervezett olvasás: ősz/tél.

✓ Szerb Antal: Utas és holdvilág - tavasszal szereztem be a POKET kiadásban, hangoskönyvként hallgattam először és nem tetszett annyira. Szeretnék adni neki még egy esélyt - és még idén nyáron sorra keríteni, stílszerűen valamilyen utazáskor viszem majd magammal :) Tervezett olvasás: nyár.

Colm Tóibín: Brooklyn - tavaly olvastam, miután láttam a filmet, és idén bekattant, hogy kell egy saját példány - na és egy újraolvasás. Nora Webster után meg mindenképpen újrázni szeretnék vele - amit szintén sikerül megvennem egy molytól miután olvastam a könyvtári példányt. Tervezett olvasás: nyár.

André Aciman: Szólíts a neveden - ezt is nyárra szeretném időzíteni, igaz idén februárban olvastam. De ez is egy olyan furcsa könyv volt, hogy hetekkel később is a fejemben motoszkált a történet (erre persze a szuper filmadaptáció is rásegített). Tervezett olvasás: nyár.

✓ Sylvia Plath: Az üvegbura - régen olvastam ezt is, és nemrég hozzájutottam egy saját példányhoz - sajnos a szép fekete, vagy akár a kék borítós frissebbhez, de sebaj. Tervezett olvasás: nyár.

✓ Neil Gaiman: Sosehol - mióta megjelent ez is új kiadásban azóta szeretném beszerezni - bár nekem valamiért jobban tetszik az első kiadása, természetesen akkor már újra is kellene olvasni, mert ez is nagy kedvenc. Tervezett olvasás: ősz/tél.


Nektek mik azok a régi vagy újabb kedvencek, amiket újraolvasnátok?

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.