Tajti Ildikó - Esszenciális bőrápolás

Tajti Ildikó munkásságát évek óta követem, egészen pontosan 2015 vége, 2016 eleje óta - ekkor olvastam a kémiai hámlasztásról, koreai bőrápolásról először. Blogbejegyzései és videói alapján vettem meg az évek alatt több terméket (hámlasztót, tonikot, hidratáló krémet) és kijelenthetem, hogy mióta ezeket használom elégedettebb vagyok a bőröm állapotával.

Lelkesen követtem az eseményeket tavaly - amikor is megújult a honlapja, amely már webshopként is működik. Jelenleg három saját termékét lehet megrendelni, megjelent két könyve is (újra) a bőrápolásról, illetve elvégezte a kozmetikus képzést.  

Az Esszenciális bőrápolást mindenképpen el szerettem volna olvasni, hogy rendszerezett, átlátható formában informálódhassak a bőrápolásról. A könyv első kiadása 2015-ben jelent meg, a 2017-es ennek duplájára bővült, átdolgozott változata. Másik, jelenleg kapható könyve, A tiszta bőr titka is hasznos olvasmány lehet - ebben a mitesszerek, pattanások ill. a rosacea kezeléséről van szó. 

Az Esszenciális bőrápolás egy komplex útmutató a bőrápolás kérdéseiről, ami nem csak kezdőknek hasznos (nekik pedig egyesen kötelező). Ildikó az évek alatt gyűjtött tapasztalatait, tudását öntötte könyv formába, a tőle megszokott informatív, könnyen érthető és közvetlen stílusban. A könyvet Dr. Kriston Renáta, bőrgyógyász, kozemtológus lektorálta - a könyvben külön fejezet taglalja a bőrgyógyászati kezeléseket, melyhez ő nyújtott szakmai segítséget. 

A könyv logikus és jól követhető: a bőr felépítésétől a megfelelő kozmetikumok kiválasztásán át, az egészséges életmódról általánosságban is szó esik.
Van néhány alap tétel, amit Tindigo elengedhetetlennek tart a bőrápolással kapcsolatban - ezekre többször vissza is tér, hogy tudatosítsa ezeket (kíméletes bőrápolás mindenkinek, fényvédelem, illatanyagok kerülése, stb.).

Több fejezetben visszatér a kozmetikai ipar marketingfogásainak felismerésére ill. tévhitek eloszlatására, és a megfelelő kozmetikumok, hatóanyagok megtalálására. Tudatos fogyasztót nevel olvasójából, aki nem fog bedőlni a mindenféle jól hangzó szlogennek ('érzékeny bőrre', 'hipoallergén', 'antiaging termék').

pixabay
A zsíros, pattanásos bőrűeknek kiemelten fontos a megfelelő termékek kiválasztása, pl. engem nagyon meglepett, hogy a nekik szánt termékekben szinte az első helyen szerepel az alkohol, ami igazából csak ront a bőr állapotán. Meg is nézegettem két termékemet, egy enzimes peelinget és egy tonikot - az első néhány helyen virított az alkohol... 

Nem csak a bőrproblémákról esik szó a könyvben, hanem kitér a férfiak arcápolására is, a testápolásra, szőrtelenítésre, hajápolásra, sőt a várandósságra és a babák bőrének ápolására is. Külön fejezet szól a sminkelésről, a koreai bőrápolásra, amiknek külön örültem. 

Segít emellett a bőrtípusunk meghatározásában, a bőrproblémák, betegségek felismerésében. Mivel Ildikó life coachként is végzett, ezért az életmód több kérdését (pl.: alvás, étkezés, stressz) is érinti, amik mind hatással van a bőrünk állapotára. 

A könyv nagyon inspirál volt számomra: felülvizsgáltam a jelenleg használt termékeimet, és teszek próbát néhány újdonsággal is. Az összetevőlista elemzést még tanulnom kell, de rá fogok szokni majd szép lassan - és ígérem, hogy felkenem a fényvédőt minden nap (most rendeltem is egy újat).

Kuponkód: március 15-ig 15% kedvezményt kaptok az 
ittvalahol 
kód megadásával a szepsegreceptek.hu webshopban ;)

5/5

Kiadó: Tindigo
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 218
Ár: 4990 Ft (Rendeld meg itt)
Borító: 5/5

Részlet a könyvből (tartalomjegyzékkel ;))
Tindigo honlapja
Youtube csatornája
Facebook oldala

Fülszöveg:
Ez a könyv rendkívül gyakorlatias útmutatót biztosít a mindennapi bőrápoláshoz. Minden esszenciális, vagyis lényegi, nélkülözhetetlen bőrápolási tudnivaló benne van, legyen szóáltalános bőrápolásról, babaápolásról vagy különböző bőrproblémákról, úgy mint pattanások, mitesszerek, ekcéma, bőrszárazság és még sorolhatnám.Ez a könyv immár a második kiadás, amely az olvasók visszajelzései alapján még részletesebben ismertet minden, a bőrápolással kapcsolatos tudnivalót, így biztosan sokak használatára válhat, akár olvasták az előző változatot, akár nem. (A könyvet közel a duplájára bővítettem.)A bőrproblémák nem csupán esztétikai és ezáltal gyakran lelki gondokat okoznak, hanem súlyosabb esetben fájdalmasak is. A könyv segítségével mindenki képessé válhat gyorsan megérteni és átlátni a bőrápolás alapvető szabályait, megoldást találni a bőrproblémáira, valamint okosan kiválasztani a számára megfelelő, valóban hatékony kozmetikumokat.A szerző azzal a céllal indította el szepsegreceptek.hu című blogját, hogy bárki számára utat mutasson a mindennapi bőrápolásban. cikkeit független tudományos kutatások, bőrgyógyászok és kozmetikai vegyészek publikációi támasztanak alá. célja, hogy a csalóka termékígéretek helyett az olvasói tudatosan válasszák ki kozmetikumaikat, hogy valóban egészséges, szép bőrük lehessen.A könyvben szereplő információk segítségével végre mindenki okosan választhatja ki a számára megfelelő, valóban hatékony kozmetikumokat, és tudatában lehet, hogy mikor elengedhetetlen a sikerhez az életmódváltás, vagy éppen az, hogy orvoshoz forduljon.Holisztikus látásmódja bár nem ígér egyik napról a másikra történő csodát, azonban lehetővé teszi a hosszú-távú szép eredmények elérését: az egészséges, gyönyörű bőr megtapasztalását.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.