Agatha Raisin The Quiche of Death (a film)

Január elején bukkantam rá, hogy a kedvenc angol krimisorozatomat megfilmesítik. Ma délután néztem meg az első könyvből készült másfél órás részt. 

Ha az emberi túlteszi magát azokon a dolgokon, hogy Agatha túl fiatal (egy 10-essel legalább), szőke cicababa, több szereplőt megváltoztattak, és kicsit módosítottak a sztorin, akkor végülis egy aranyos kis film élményt tudhat a magáénak.
Az első percekben még arra figyeltem mit változtattak, de végül meguntam a kukacoskodást és csak néztem, a látványvilág már az első percekben megnyert magának.

tumblr
Agatha (Ashley Jensen) nagyon csini, nyitottabb és kevésbé kiállhatatlan, mint a könyvbeli mása. Érdekes, hogy terapeutával skypeol, az könyvbeli Aggie ezt nem hiszem, hogy bevállalta volna, hogy ő, valami idegennel fecsegjen a lelki dolgairól és még fizessen is érte?? :D

Az egész sztori modernebb, humorosabb lett, amiben más karakterek problémáit is felvázolták. Tetszett a takarítónő és a leányanya összeolvasztásából született Miss Simpson karaktere és kapcsolata Aggievel. Bill Wong kicsit közvetlenebb és naivabb lett, Roy Silver itt felvállaj a másságát, amit a könyvben csak sejteni lehet (vagy csak én értelmeztem mindig félre?). .
(jaj és olyan édes a kiscica :D)

Remélem folytatják majd a sorozatot a képernyőn is, mert a fenti eltérések ellenére egy nagyon aranyos kisvárosi krimi lett az eredmény!

Az előzetes:


A Sky csatorna jó kis alhonlapot készített sok infóval és képpel a sorozatról.

2 megjegyzés:

  1. Na, jó hogy megnézted te is! Teljesen egyetértek, hiába a sok változtatás, valahogy túl lehetett rajta lendülni és egy jó hangulatú kisvárosi krimit kaptunk, ami azért nagy vonalakban egyezett az első kötettel, Barbie-Aggie ide vagy oda :D Én is nagyon remélem, hogy folytatják, nem tudsz valami infót róla?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bejegyzésed miatt már egy ideje szerettem volna, most jó volt két AR. könyv között beütemeztem :)
      Igen, azért az angolok nem csinálnak rossz filmeket, nem? :)
      Sajnos nem tudom, néztem imdb-n az Aggiet játszó színésznő adatlapját, de ott nincs infó, hogy forgatnák a következő részt, de majd utánaolvasok még.

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.