M. C. Beaton - Szesz, szerelem, szemfényvesztés


Utolértem magam a magyarul kiadott Agatha Raisin sorozat olvasásával. Kétféle infót is kaptam az előző rész kapcsán, hogy ki fogja folytatni - Erawan vagy a Könyvmolyképző? Most kicsit utánanéztem és az Erawan írt a facebook oldalukon, hogy náluk nyáron érkezik a következő AR sztori! :) Szintén most fedeztem fel, hogy valamelyik magyar rajongó facebook oldalt is készített az M.C.Beaton regényeknek.

Mivel a fülszöveg szinte mindent elmond, ezért csak néhány gondolatot emelnék ki a köynvvel kapcsolatban - egyrészt dícséretes módon Agatha kezd megkomolyodni, tanult az előző hibáiból és kevésbé (na azért még az) naiv. 

Kimozdulunk a szokásos Carselyből és vonzáskörzetéből, egy kis tengerparti városkába, ahol már kezd minden lepuszulni, így nem indul felhőtlenül Agatha és az ismét megjelenő James Lacey kapcsolata. 
"- Nem én vagyok önző, hanem te. Végtelen önzésre vall, hogy épp ezt a helyet választottad, csak azért, mert az emlékeiden akartál kérődzni. - Nincs több mondanivalóm- húzta fel az orrát James. Azzal elcsörtetett. Agatha látta, hogy a szálló közelében egy hatalmas hullám bukik át a támla fölött, és jól elárasztja Jamest. - Van isten - mondta Agatha Raisin."
forrás
Persze hamar gyilkosság történik, Agatha Christie-szerű zárt helyzet adódik, Agatha és nyomozótársai a szállodában és a kisvárosban ragadnak. A szálak szerteágaznak és elég érdekes fordulatot vesznek, végül izgalmas ügy kerekedik ki belőle.
Megint megjelenik Charles, James, Mrs Bloxby az állandó lelki társ, és a végén befut Roy Silver is. 

Tetszett, hogy a nyomozás kicsit változatosabb volt, de követhetőbb, illetve a végén csavart a sztorin az írónő, késleltette a megoldást.

Amiből viszont nem tudtam kitérni, hogy az egyik szereplőt elragadja a dagály, a többiek meg kb mintha mi se történt volna folytatják a beszélgetést, közbeszúrva egy jaj mi lehet szegénnyel, úgyse éli túl... Utána megtalálják, kimentik a szereplőt, kap egy kis rivaldafényt, de annyira furcsa és erőltetett volt a baleset leírása, hogy csak fogtam a fejem...

Most egy időre elég is volt Agathából, még nem döntöttem el megpróbáljam-e angolul a folytatást, vagy kivárom az új kiadást :)

4/5

Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2014
Eredeti cím: Love, Lies and Liquor
Sorozat: Agatha Raisin 17.
Oldalszám: 316
Ár: 3500 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"Agatha Raisin megint magányos, így először repes örömében, amikor volt férje, James Lacey újra feltűnik az életében, és vakációzni invitálja, ám lelkesedése alábbhagy, mikor azzal szembesül, hogy az ezredes elképzelései az idilli üdülőhelyről bizony eltérnek az övéitől. Agathának a napfényes olasz tengerpart helyett az isten háta mögötti Snoth-on-Sea-ben kell sínylődnie, ráadásul a legvacakabb szállodában és kiállhatatlan alakok társaságában. A dolgok még rosszabbra fordulnak, amikor az egyik szállóvendéget meggyilkolják, és ő lesz a fő gyanúsított…A skót írónő regénye – mint valamennyi Agatha Raisin-könyv – izgalmas krimi, nagyszerű szatíra a londoni és a vidéki életről, remek karakterekkel és pergő, fordulatos cselekménnyel. Az amatőr detektív kiválóan megrajzolt figuráját kritikusok és rajongók egyaránt megszerették. A sorozat már a 26. kötetnél tart."

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.