Gavin Aung Than - Creative struggle

november 20, 2017
Gavin Aung Thantól egy ausztrál grafikus, aki 2012-ben indította el a Zen Pencils sorozatát, amiből már három kötet megjelent (az első: Zen Pencils: Cartoon Quotes from Inspirational Folks). Ezekben híres idézeteket dolgozott fel - humoros és oktató formában.

A Creative struggle kötet is hasonló, mert ugyanúgy híres embereket ismerhetünk meg: a képregénykockákat, amik fontos momentumokat ábrázolnak az életükből, kiegészítette rövid életrajzi leírásokkal is. Emiatt nagyon jó lehet általános iskolásoknak is, hogy megismerkedjenek a híres történelmi személyekkel.

Részlet a könyvből.
A kötet középpontjában áll a kreativitás kibontakoztatása, a szenvedés és a félelem az alkotástól. Gavin megmutatja, hogy a nagy művészek, gondolkodók is küzdöttek bizonytalansággal, féltek az üres papírtól/vászontól, de nem hagyták félbe azt amit elkezdtek. Kivéve Leonardo Da Vincit, mert ő sok mindent félbehagyott és megunt :D De ettől függetlenül egy lángelme volt, aki még annak ellenére is hatalmas dolgokat alkotott, hogy ő maga töredékesnek érezte.

A művészet és a tudomány több ikonikus alakjáról is olvashatunk Beethoventől kezdve a Curie házaspárig, Stephen King is megjelenik (a Carrie születéséről is olvashatunk). 
A kötet végén maga Gavin ad tippeket, amiket ő tanult meg az eltelt évek alatt a kreativitásról és az alkotásról (fontos a rutin, ne hasonlítgasd össze magad másokkal, tarts szünetet, állíts határidőket, stb).

Olvasmányos, humoros módon ismerteti meg velünk ez a képregény a történelmünk híres alakjait. Illetve kedves olvasmány / ajándék mindenkinek, akit érdekelnek a kreatív tevékenységek. Ajánlom általános iskolás kortól bárkinek :)

[Ezt a képregényt a Netgalleyről kaptam - 2018. január 16-án fog majd megjelenni.]

5/5

Kiadó: Andrews McMeel Publishing
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 144
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Gavin Aung Than, creator of the innovative Zen Pencils, shares his passion for creativity and reveals how you, too, can live a creative life. Zen Pencils: Living a Creative Life is a call to wake up the creative spirit inside you. Through Zen Pencils cartoon quotes on creativity from inspirational artists, musicians, writers, and scientists, you'll discover what inspired each of the subjects to reach the full potential of their creativity. In each comic, the speaker of the quote is the character in the story. Imagine cartoon versions of Albert Einstein, Ludwig van Beethoven, Mark Twain, Isaac Newton, and Vincent van Gogh revealing the spark that ignited them to achieve their dreams

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.