On Sai - Esővágy

Majdnem pont három éve olvastam először On Saitól. A Calderon, avagy hullajelölt kerestetik kedvenc könyvemmé vált, és talán emiatt is kezdtem nyitni a scifi felé. A Calderon sorozaton kívül a Szivárgó sötétség könyvei is jó olvasmányélményeim közé tartoznak, és az írónő legutóbbi könyvével, az Apa, randizhatok egy lovaggal megmutatta, hogy a fantasyban is otthon van.

Ebben a kötetben a novelláit olvashatjuk, amik közül van scifi és fantasy műfajú is, sőt egy Scar történetet (Scar első bálja) is kaptunk, ami külön öröm volt :) 

Humor, feszültség, pajkosság - ilyenek voltak ezek a novellák, szinte mindegyiknél olvastam volna még tovább, de így is kerek történeteket alkottak. Nagyon szeretem On Sai stílusát, tényleg ahol kell és lehet ott humorizál, de vannak mély, elgondolkodtató novellái is a kötetben a vallásról, az érzelmekről, ahogy írtam van pár érzéki is, ami miatt meggondolandó a Vörös Pöttyös besorolás. ;)

A legjobban Scar első bálja, a Sose szólj be egy varázslónak, és a címadó novella, az Esővágy tetszett. A Scaros történet természetesen annak lesz érdekes, aki már olvasta a Szivárgó sötétség sorozat első részét (Scar), ez még annak a sztorija előtt játszódik, a kiskamasz Scarral :) 
A Sose szólj be egy varázslónak egy humoros, de aranyos, romantikus történet egy gyíkról és a legkisebb királyfiról. Az Esővágy pedig egy szintén fantasy műfajú történet egy vak papnőről és az vágyakról. 

Több novellában megjelent a vallás, érdekes volt a hagyományos bibliai történet újramesélése (Mentsd meg Krisztust!), vagy hit - mentor szerep kérdéseit boncolgató Csak mi, lélekharcosok.

Voltak 18+-os vagy (16+?) novellák is a kötetben, de ezekben is volt természetesen valami csavar, nem mamipornó szint :D Pajkost történet volt, a legelső, a Jóvágású vérfarkas nősülne, amiben a szokásos vérfarkasos sztorit csavarta meg On Sai azzal, hogy a Halált is megjelenítette ember alakban illetve a vágyakat. A Nyolc négyzetméter a világ egy furcsa, scifi történet a tárgyak és az emberek kapcsolatáról, ez volt a legforróbb sztori a kötetben. A fent említett Esővágy pedig egy szép történet volt a vágyakról és a mágiáról.

Gyorsan olvasható, szórakoztató kötet, amit László Maya illusztrációi díszítenek (interjú vele a munkáról) - minden On Sai rajongó polcán ott a helye! ;)

5/5

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 248
Ár: 2800 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"Exkluzív válogatás On Sai novelláiból. Bölcsesség, derű, kínzó önvizsgálat, rakoncátlan, pajkos humor, hatalmas vállalás. On Sai világokat alkot számunkra, hogy megkönnyítse létünket a teremtett világban, és hogy ablakokat nyisson világainkra, ajtókat belső útjainkhoz. Hol képet kapsz, hol gondolatbonbont, nyugtalanító kérdést; hol egy üde ötletet, felszabadító élcet. Tizenhárom történet, tizenhárom feledhetetlen élmény, mely elkísér! Boldogan nyújtjuk át számodra, Kedves Olvasó. Csemegézz, érezz, érts!"

2 megjegyzés:

  1. Olyan szép ez a könyv :) Még februárban megvettem, de azóta se kezdtem bele. Pedig hamarosan Könyvfesztivál, amin On Sai dedikál... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nagyon tetszenek az illusztrációk, a gyíkos a kedvencem :) Na akkor hajrá, gyorsan olvasható, nagyon jó kötet, a dedikálást én jövőre halasztom, remélem addig akár egy újabb kötet is megjelenik On Saitól :)))

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.