Körbeposzt - régi adósságok

január 27, 2017
Kata szentelt nemrég egy bejegyzést, azoknak az íróknak, akiktől még szeretne olvasni a közeljövőben. Most fedeztem fel, hogy én tavaly nyáron szedtem össze 15 könyvet, 'régi adósságok' címen. Lássuk mit sikerült azóta teljesítenem, illetve kiktől szeretnék még a közeljövőben olvasni!
 1. Gregory McGuire: A boszorkány
 2. Murakami Haruki: Norvég erdő (vagy Murakamitól akármi)
 3. Karen M. Moning: Tündérkrónikák
 4. Peter S. Beagle: Az utolsó egyszarvú /elkezdtem, de nem tetszett :S /
 5. Jasper Fforde: A Jane Eyre eset
 6. Stieg Larsson: A tetovált lány
 7. Anne Rice: Boszorkányok órája
 8. Douglas Adams: Galaxis Útikalauz stopposoknak
 9. Umberto Eco: A rózsa neve
 10. Anne Frank: Anne Frank naplója
 11. Ray Bradbury: Fahrenheit 451
 12. Jack Kerouac: Úton
 13. Szerb Antal: A Pendragon legenda
 14. Szabó Magda: Für Elise
 15. Kazuo Ishiguro: Napok romjai
A fenti listából idén mindenképp sorra szeretném keríteni A rózsa nevét (tavaly nyáron beszereztem), a Für Eliset (szintén saját példány), illetve mostanában szemeztem Ishiguro és Murakami könyveivel is.

További szerzők, akiktől még sosem olvastam, de érdekelnek:
 • Stephen King
 • Orhan Pamuk
 • Jostein Gaarder
 • Margaret Atwood
A többiek 'elmaradásai': Pupilla, Nita, Sister

Nektek vannak ilyen szerzőitek, akiktől mindenképpen szeretnétek (régóta) olvasni? :)

6 megjegyzés:

 1. A Galaxis útikalauzt én is 100 éve tologatom, pedig meg is van, de mégsem bírok ráfanyalodni. Régen nekem is várólistás volt Az utolsó egyszarvú, de ez tipikusan az a könyv, ami már nem tudom miért került fel, és végül le is vettem, néha jó revideálni ezeket a listákat azért. :)
  Amúgy nagyon jó könyvek (is) vannak a tiéden, Murakami, A tetovált lány, A boszorkány, A rózsa neve, Úton, A Pendragon legenda, és hű, a Tündérkrónikákból még egyet sem olvastál? :)
  Most komolyan irigykedem, hogy ezek a regények még hátravannak neked. :)

  VálaszTörlés
 2. A Tündérkrónikákat, A tetovált lányt és a Für Elise-t is ajánlani tudom csak! :) A Galaxist én elkezdtem jópár éve, az első két kötetet olvastam, kissé agyzsibbasztó, de jó! Folytatni akartam, de most már inkább elölről kell kezdenem. ;)
  Gaardertől nekem nagyon tetszett A történetárus. Pamuktól pedig talán A fehér várat mondanám. Megvan tőlük valamid, vagy majd könyvtár?

  VálaszTörlés
 3. A történetárusra én is adok egy "szavazatot".:) Mást is olvastam Gaardertől, de nem tetszett annyira. Atwood is nagyon jó, ha megvan a könyvtárban, ajánlom A vak bérgyilkost, vagy, ha azt akarod, hogy szétszaggasson, A szolgálólány meséjét. A Pendragon legenda szuper szórakoztató, Szerb Antalnak nagyon jó humora van.:)
  Az utolsó egyszarvúhoz szerintem kell a gyerekkori beoltódás. A Tamsin története fogyaszthatóbb, az ifjúsági és nem meseregény, gyönyörű leírásokkal.

  VálaszTörlés
 4. Kata - lehet, akkor félre kell tenni, én filmben láttam úgy szerettem :)
  Köszi, nem bizony még mindig nem olvastam Moningot de tudom hogy ti is szeretitek ezért szeretném sorra keríteni :)

  Pupi - köszi, szerintem A történetárussal fogok megismerkedni. Pamuktól eddig az Isztambult néztem ki. Nem, nincsenek meg, de könyvtár ;)

  Amadea - meggyőztetek! :) Atwoodtól szerintem A szolgálólánnyal kezdek, lesz most belőle azt hiszem minisorozat feldolgozás is. Tamsin - hű a fülszövege alapján meggyőzött :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pamuknak nagyon dicsérik az új könyveit (Furcsaság a fejemben, A piros hajú nő) is.:)
   Hú, az durva is, baromi erős könyv. Igen, tényleg lesz belőle sorozat!:)
   Örülök.:) Az Egy csendes zug is jó, nagyon lírai temetős regény. A fogadós énekét szörnyűnek találtam anno, brrr, ne azzal folytasd az ismerkedést.

   Törlés
 5. Az utolsó egyszarvú nekem idei VCS-s, remélem szeretni fogom.

  Nagyon jó ez a 15 könyv, amit összeválogattál, a Tündérkrónikák, a Norvég erdő, az Anne Frank naplója és a Fahrenheit 451 mind emlékezetes olvasmányok nekem. A rózsa nevébe viszont beletört a bicskám, remélem te jobban fogod szeretni, mint én.

  VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.