Hogy tudok ennyit olvasni? :D

február 03, 2016
forrás
A tegnap közzétett miniszavazásban (aki még nem töltötte ki, itt lent találjátok a bejegyzések alatt ;) ) kaptam egy jó kérdést (remélem nem bánja a kérdésfeltevő, hogy idézem):
"hogyan tudod megoldani, hogy a napi munka/házmunka/tanulás/egyebek mellett maradjon időd ennyit olvasni :)"
Hát lássuk: a legnagyobb segítség, hogy igaz már külön háztartást vezetgetünk a párommal, de nem kell főznöm. :D Szerintem ez a legfőbb oka, hogy miért is marad munka után annyi plusz időm, amit magamra fordíthatok.

Rendszerint délután, este, amikor már az egyéb teendőimet elvégeztem, akkor van időm rá, és szinte minden estémet olvasással töltöm. Mivel tévénk sincs, így csak az internet tud elszakítani - jó meg az emberi kommunikáció ettől a tevékenységtől. :D

A hétvégék ebből a szempontból még jobbak, mert több órát erre tudok szánni :) Régen sokszor olvastam a buszon is, amikor bejártam, és amikor még nem kellett korán kelnem, akkor rendszerint estétől - éjfélig olvastam.
forrás
Ti mikor szakítotok időt az olvasásra? :)

A többiek a témáról: Pupilla, Katacita, Nita, ColourfulFantasy

8 megjegyzés:

  1. Ó, hát a fene egye meg, most ettől is posztolásra ihletődöm! :D Elveszed az olvasási időmet ;))))
    Amúgy én se főzök, az máris sok-sok-sok és mégtöbb idő, plusz sokat nyerek a hangoskönyvekkel is, hiszen, azt vezetés és házimunka közben is lehet hallgatni. :) Tiszta időnyerő!
    Jó ez a kép!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádom az ilyen váratlan témákat, és kíváncsi vagyok te hogyan, mikor szakítasz időt az olvasásra, írj!! :) Bocsiiii :D Tényleg a hangoskönyvek jók lennének nekem is takarítás közben! Újra elő kell szednem őket :D

      Törlés
    2. Én is szeretem, amikor rögtön megtetszik valami és reagálni is van időm ;) Meg is írtam gyorsan, bár sok újat nem mondtam szerintem, de jó ezeknek a kis csábításoknak engedni, ez a posztocska kikívánkozott. :)

      Törlés
    3. Bár ez a kérdés kihozza belőlem az állatot, lehet, én is írok róla, bár szerintem elég rövid lesz. :D (sőt, asszem van is ilyen piszkozatom).
      Amúgy sosem érzem úgy, hogy a kajacsinálás sok időmet elvenné, bár hétköznap ritkán főzök meleg ételt, vagy max valami nagyon egyszerűt.

      Na majd kifejtem az álláspontom egy posztban, mert nem akarok itt a posztod alatt negatívkodni. :)

      Törlés
  2. Én főleg a munkába menet jövet oldom meg, illetve lefekvés előtt egy fél órácskát mindenképp. :D Ezen felül munkába ebédszünetkor is szoktam, meg amikor nincs semmi vagy legalább is sok dolgom itthon (igen ebből a szempontból előny h még nincs saját háztartásom :)) De könnyebben és gyorsabba összefoglalva, bármely szabad percemben. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösz, hogy írtál! Ebédszünet is jó ötlet - néha én is hozok könyvet melóba, amikor nincs annyi dolog :D
      Tényleg, akkor van időnk olvasni, amikor szakítunk rá.

      Törlés
  3. Szia! Remélem nem baj, hogy engem is megihletett a kérdés és a bejegyzésed :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogyis, már megyek is és elolvasom mit írtál! :))

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.