2016 a nonfictionök éve

"Non-fiction; ebbe a kategóriába tartozik minden, ami nem fikció, pl. életrajzok, memoárok, helytörténeti írások, tudományos ismeretterjesztő irodalom, stb. Nem tartoznak ide a szépirodalmi alkotások (regények, novellák, versek, stb.), sem azok a regények, amik valós történeten alapulnak ugyan, de nem tényhűek (ezekre használd az igaz történet alapján címkét)." - moly.hu

Egyfajta rendszerezés
forrás
Az idei egyik fogadalmam volt, hogy több ismeretterjesztő irodalmat olvassak, persze évek óta olvasok a különféle tanulmányaim miatt szakirodalmat, de mégis, saját szórakoztatásomra ritkán vettem a kezembe ilyen könyvet. Amit igen az főleg életrajzi témájú volt.
A január már jól indult ebből a szempontból - kettő elolvastam, és februárban is sort kerítek legalább kettőre, sőt már márciusra is van egy kiszemeltem. :)

Miket olvastam már, és miket ajánlok nektek?

Önsegítő, kreatv és életmód témában (amire az utóbbi időben rákaptam):

Életrajzok

Non-Fiction alkategóriák forrás
- még elég sok terület felfedezésre vár számomra :)

És amiket tervbe vettem a közeljövőben:

 • Folyamatban van Christian Grüning Az eredményes tanulás titka c. könyve, aminek már az első oldalai megfogtak, és már leteszteltem az olvasási sebességemet (230 wps, az átlag X-240 wps közötti, de ezt még kíváncsiságból tesztelgetni fogom, meg kell is mert elvileg olyan gyakorlatokat is tartalmaz a könyv, amiben növelni lehet az - értő - olvasási sebességet).
 • Anna Black Tudatos jelenlét a munkában
 • Klausz Melinda A közösségi média nagykönyve - egyrészt, mint blogger érdekel, másrészt szerintem a szakdolgozatomba is tudok majd építeni belőle, harmadrészt nagyon érdekel amúgy is ez a téma :D
 • László Móni Lehetsz kivételes - pár hete rákattantam az énmárka építés témájára, ahhoz remek alapozó olvasmánynak tűnt ebből a blogból 'kinövő' könyv
 • Farkas Lívi Ennél zöldebb nem lesz -egyszer már elkezdtem, csak időhiány miatt félbehagytam
 • Suki Kim Nélküled mi sem vagyunk - Tekla videója felkeltette az érdeklődésem erre a könyvre, eléggé komfortzónán kívüli, de pont ezért kéne olvasnom :)

Ti hogy álltok a nonfictionhöz? 
Miket ajánlanátok nekem, mi a kedvencetek?

Megjegyzések

 1. A Nélküled mi sem vagyunk már oda van készítve az éjjeliszekrényemre egy ideje. De a másik É-Koreás könyv is rohadt jó, a Nincs mit irigyelnünk a világtól, nagyon érdekes, ajánlom.
  A Tudatos jelenlétet most kezdtem el, de nem akarok rajta végigrohanni (a mostani tempóm mellett ez amúgy is esélytelen.
  Remélem, találunk majd még jó kis non-fictionöket, én továbbra is nagyon szeretem ezt a műfajt, csak szerintem elég híg a kínálat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, akkor felveszem a listámra azt is!
   Az nem is az a rohanós könyv, nekem is elő-elő kell vennem a gyakorlatok miatt.
   Én meg a te példádra - is - szeretném bővíteni az ismeretemet :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

na ehhez szólj hozzá ;)