"Adj esélyt a fáknak, olvass villanyon!"

szeptember 07, 2015
Már három éve velem van 'Kindli' és szolgáltatja a jobbnál jobb könyvélményeket. Eddig nem volt nagyobb gondom vele, most szórakozik egy cseppet az akksija (feltöltöttem és állásában lemerül egy hét alatt, ez nem jellemző), de remélem összeszedi magát :D Most majd letesztelem, ha végeztem A bunkerrajzolóval. 

Idén 17 könyvet olvastam el rajta, ebből 4 volt angol (vagyis ha angolul olvasok, akkor azt mindig e-könyvként, a már tavaly említett szuper szótárazás miatt).
tumblr
Nem tervezem lecserélni, de nemrég futottam bele ebbe a tesztbe, ez alapján körvonalazódott, hogy ha újat keresnék akkor milyen extra funckiókat szeretnék az új ekönyvolvasómba:

  • érintőképernyő
  • háttérvilágítás (de ki is lehessen kapcsolni, nem mint a fenti Kobo-ban)
  • csecse menürendszer, könnyű mappákba rendezés
  • statisztikák érdekességképp (pl.: "nyomon tudjuk követni olvasási teljesítményünket, akár egy adott időszakra akár az aktuális könyvre lebontva. Látható, hogy hány órát töltöttünk eddig olvasással, ez alatt az idő alatt hány könyvet/az adott könyvből hány oldalt olvastunk el. Még azt is megmutatja nekünk az eszköz, hogy egy óra vagy egy perc alatt hány oldalt olvasunk el, mennyit lapozunk.")
  • plecsnik szerzése (lásd szintén a fent idézett cikket)
  • wifi
  • hangszóró, fülhallgató csatlakozó (hangoskönyvekhez pl.)

(a címbeli idézet forrása)

5 megjegyzés:

  1. Nekem már két éve van és én is nagyon szeretem. :) Különösen utazáskor és iskolai szünetekben jön jól, hogy nem kell magammal cipelni egy 700 oldalas könyvet. A háttérvilágítást is szeretem, így éjjel is tudok olvasni, anélkül, hogy felébresztenék másokat a villannyal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És nem fárasztja a szemed a háttérvilágítás? Élőben még nem láttam ilyen kütyüt, de praktikus lehet, bár lehet kevésbé bírja az akksija? :)

      Törlés
    2. Egyáltalán nem zavarja a szemem, főleg mivel lehet állítani a fényerőn. Szerintem így is nagyon jól bírja az aksija, bár mondjuk én általában közepes vagy alacsony fényerőn használom, sose tekerem fel a maximumig.

      Törlés
  2. Boldog szülinapot, Kindli!:) Az enyém is már két éves, ahhoz képest szegény nagyon kihasználatlan :((
    Az enyémet nagyon szeretem, wi-fi van rajta, így lehet e-mailen keresztül is küldeni rá könyveket. Az érintőképernyőt viszont egyáltalán nem hiányolom, engem kifejezetten zavarna, hogy belenyúlkálok. Nemrég egy volt, kütyü és telefon és mindenmán kollégámmal beszéltem erről, hogy vett érintőset, de a régi ezerszer jobb volt, mert mittudomén ráfekszik, vagy elalszik rajta/mellette és véletlenül hozzáér, aztán lapoz 100 oldalt, az meg úgy elég idegesítő.

    A háttérvilágításosat egyszer megnézném, hogy milyen, de amúgy tök jól elvagyok ezzel, még egyszer sem hiányzott, hogy nincs rajta ilyesmi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szééépen :))
      Na mondjuk lehet, hogy ebből a szempontból nem olyan jó az érintőképernyő - vagy legyen olyan hogy választható - menükezelésben érintős, olvasás nézetben meg csak a gombokkal :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.