Jamie McGuire - Gyönyörű sorscsapás

Ahogy írtam pár napja a new adult könyvek kapcsán, elkezdtem olvasni ezt a könyvet, hogy megismerkedjem ezzel a műfajjal is. Eléggé ellentmondásos fogadtatása van a könyvnek - a molyon az 5 csillagtól és 0-ig mindent kapott - egyesek imádják, mások a sarokba dobták... Én valahol kettejük között állok: a felét egy délután-este olvastam el, és teljesen magával ragadtak a nagy érzelmek és a szerelem és a rossz fiú, aki mégse olyan rossz. Kicsit 'lehiggadva' olvastam a második felét, és már láttam a hibáit is.

Abby 18 éves, elsőéves az Eastern egyetemen, legjobb barátnőjével Americával (most komolyan, nem tudott volna jobb nevet neki?) érkezett, és nagyon vigyáznak egymásra. Legalábbis ez a terv, utalásokból, félszavakból tudjuk meg, hogy Abby nem éppen ideális családi körülmények közül érkezett, de jó ideig nem tudunk meg sok mindent erről, ezért együtt tartanak mindenhová. Az első oldalakon egy titkos bunyóba csöppenünk, ahová America új pasija Shedley viszi el őket. Shedley unokatesója az egyetem verekedőbajnoka, Travis Maddox. Abby elég hamar közel kerül hozzá - majdnem beesik a verekedő srácok közé, és Travis egyből felfigyel rá...
Innen indul a történet a kezdeti rossz fiú - jókislány (?) ismeretség ("nem fekszem le veled" - "majd meglátjuk"), ami barátsággá érik. Kettejük kapcsolata különleges lesz, persze tele van hullámvölgyekkel. Ahogy várható szerelmesek lesznek - bár ezt a környezetük mérföldekkel előbb észreveszi, mint ők, de hát így érdekes nem? Nem... A könyv végére rettentően meguntam a se veled, se nélküled kapcsolatot, a hatalmas érzelemkitöréseket, a drámát, a vért és a könnyeket.
Persze van szerelmi háromszög is, féltékenység ezerrel, bálok-bulik, részegség és szex.

tumblr
Abby és Travis nem illenek össze (Abby szerint), mégis őrülten (tényleg) együtt akarnak lenni, szenvednek és minden érzelmük olyan hatalmas, hogy kb összedől a világ. Nem mondom, hogy nem élveztem a könyvet, és vonzott is a nagy érzelmek meg romantika meg izgalom, de a végén már zavart, hogy ennyire a földtől elrugaszkodott minden. 
Abby, hát én ezt a lányt sokszor felpofoztam volna - felidegesített rengetegszer - beszélj az úristenedet, ha azt akarod, hogy ez a szerencsétlen férfi megértsen. Nem, nem, ő duzzog, sír és drámázik és azon agyal, hogy mi lesz ha. A könyv végén meg csodálkozik, hogy a sok szarsága után Travis nem mer elaludni mellette, mert fél, hogy ott találja-e még és nem szökik el tőle újra.

Ami miatt szintén a "szememet forgattam" az idióta becenevek: Abbyt Galambnak becézi Travis, ez még oké, de Gal?? Ez olyan hülyén hangzik magyarul. Értem én, hogy az amerikaiak imádják ezeket a buta rövidítéseket (America - Mare, Travis -Trav még oké is), de olyan fura volt magyarul olvasni. A másik a "gyerekek" volt, amin kiakadtam ("Van programotok a jövő hétre, gyerekek?") ... ez már rég nem menő ;) 
"- Kibaszottul szeretlek! - Kétfelől megragadta az arcomat, és erősen szájon csókolt. - Úgy szeredek, Gal! - mondta, és összevissza csókolt."
Abby múltja sokkal érdekesebb volt, mint amire számítottam, ezért plusz pont jár ;)
Ahogy korábban ismertettem a new adult könyvek jellemzőit, mintha erről a könyvről írtam volna - szinte minden jellemző téma benne van (nem lövöm le a poént, de tényleg talán csak egy maradt ki a felsoroltak közül). Nehéz családi helyzet, szerelem, első alkalmak, egyetem, alkohol dögivel, verekedések és egy kapcsolat minden hullámvölgye...

Jó könyv, igazi agyeldobós kikapcsolódást nyújt - női olvasmány, ahol bele lehet szeretni a 'rosszfiúba', át lehet élni mindazt a szenvedélyt, amit egy kitalált szerelmi történet nyújt... a fent ismertetett túlzások miatt nálam:
3/5

(Pár hete jelent meg a 'folytatás' Veszedelmes sorscsapás címmel, amiben Travis szemszögén keresztül olvashatjuk az eseményeket)

Kiadó: Maxim Kiadó
Kiadás éve: 2012
Eredeti cím: Beautiful disaster
Sorozat: Gyönyörű sorscsapás 1.
Oldalszám: 444
Ár: 3000 Ft
Borító: 4/5

Fülszöveg:
"Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói kifogástalan rendben sorakoznak a szekrényében – azt hiszi, elegendő távolság választja el a múltjában rejlő sötétségtől. De amikor megérkezik a legjobb barátjával, Americával a főiskolára, az új élet felé vezető útja gyorsan megváltozik. Travis izmos testét tetoválások borítják, tipikus laza srác, azt testesíti meg, amire Abbynek szüksége van – és amit szeretne elkerülni. Abby távolságtartása felkelti a kíváncsiságát, és cselhez folyamodik egy egyszerű fogadás segítségével: ha ő veszít, önmegtartóztató marad egy hónapig, ha Abby marad alul a játszmában, Travisnél fog lakni ugyanennyi ideig. Travis nem is sejti, hogy a párjával hozta össze a sors, akármelyikük is nyer. Szerelem és játék keveredik a népszerű írónő, Jamie McGuire regényében, amely a fiatal olvasók körében nagy népszerűségre számíthat. Ne hagyd ki, játszd meg te is a tétjeidet! Szerinted Abby nyer vagy Travis? Vagy ebben a játékban nincsenek vesztesek?"

2 megjegyzés:

  1. A "beszélj, az úristenedet" részen hangosan felnevettem! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor már jó volt, hogy beleírtam :D (Amúgy egy Kaukázus szám miatt ugorhatott be, abban van, hogy "azt a jóléti úristenedet" :D)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.