Friss könyvek - Május

Ebben a hónapban csupa könnyed történetet válogattam össze, és a legtöbb magyar író tollából született ;)

Papp Diána - Kerek perec
Megjelenik: 2013. május 13., 3490 Ft, Bookline Könyvek
"Molnár Dóri, manóvarró és jógaoktató közel 30 éves, de még mindig felelősség nélküli gyerekéletet él. Ugyan már elköltözött a szüleitől, érzelmileg és anyagilag is erős függésben él tőlük. A késői felnőtté váláshoz a sors a segítségére siet: a vásárban, ahol saját készítésű figuráit árulja, egyszer csak felbukkan a szerelem, egy nála idősebb, jóképű, külföldi férfi személyében. Dóri élete fenekestől felfordul, de a változás sok-sok kérdéssel és megpróbáltatással jár. Hogy a távolsági romantika megmutatja-e a saját útját a fiatal lánynak, vagy az maga a célállomás, az kiderül a Kerek perecből."
Papp Diána két könyvét már olvastam (Szerdán habcsók, Bodza Bisztró) ez is hasonlóan könnyednek és szórakoztatónak ígérkezik.

Mail Karolin - Albérlet a szerelemhez
Megjelenik: 2013. május 15., 2680 Ft, Kalliopé Kiadó

"Napsütötte nyári délutánon sétahajó indul a Dunakanyarból Budapest felé. Az utasok között különös, meghökkentő jelenségként tűnik fel egy fiatal pár: a kétes kinézetű férfi oldalán egy gyönyörű szőke hölgy pihen. Furcsa viselkedésükkel egyre inkább felkeltik a hajón dolgozó matróz, Barnabás figyelmét. Vajon mi vonzza az elragadó nőt a sármosnak jóindulattal sem mondható férfihoz? A hajóút gyökeresen megváltoztatja Barnabás addigi életét, mert halálosan beleszeret a kedves és szerény szőke lányba, Erikába. A regény rendkívüli bonyodalmai csodálatos hazai tájakra repítenek - a Dunakanyartól egészen a Balaton-felvidékig. Az Olvasó hajón utazhat, csodás tájakon barangolhat, átélhet egy szokatlan, magával ragadó szerelmet, ugyanakkor találkozhat a nyomor keserű valóságával, és korunk bűnös veszélyeivel. Az Olvasó az új évezred korai éveiben játszódó fiatalos, pörgős történetet tart a kezében."
Először persze a borító fogott meg, de a fülszöveget olvasva nem értem miért barna hajú lány van a képen :) Ezen kívül a történet tetszik, kíváncsi vagyok rá!

Robin Sloan - Penumbra úr nonstop könyvesboltja
Megjelenik: 2013. május 20., 3490 Ft, Gabo Kiadó
"A Nagy Recesszió kiveti pályájáról Clay Jannont, a kezdő San Franciscó-i webdizájnert - hogy a véletlen szerencsének, a puszta kíváncsiságnak és a majmokéval vetekedő létramászási tehetségének köszönhetően Penumbra úr nonstop könyvesboltjának éjszakai műszakjában kapjon új állást. De néhány nap múltán Clay gyanítani kezdi, hogy ez a bolt még annál is rejtélyesebb, mint amit az elnevezése sugall. Kevés vevő jön, de ők visszatérően, és ők sem vásárolnak semmit, hanem obskúrus köteteket ,,kölcsönöznek ki" az üzlet eldugott sarkaiból, valamilyen bonyolult, régóta fennálló rendszer szerint, amelyet a gnómszerű Penumbra úr irányít. Lehet, hogy a bolt csak fedőszerv? Clay hamarosan belekezd a vásárlói szokások átfogó elemzésébe, és a barátait is bevonja a felderítő munkába. Ám amikor Penumbra úr elé tárják a felfedezéseiket, kiderül, hogy a titkok messze a könyvesbolt falain túlra vezetnek."
Carol McCleary - A gyilkosság illúziója
Megjelenik: 2013. május 22., 3300 Ft, K.U.K. Kiadó
"Nellie Bly elfogadja Verne kihívását, hogy megdöntse Phileas Fogg rekordját, és kevesebb mint nyolcvan nap alatt körbeutazza a Földet. A feladatot teljesíti, a távot hetvenkét nap alatt teszi meg. Ám az útról írt hivatalos beszámolójából kimarad egy hátborzongató esemény… Port Said nyüzsgő kikötőjében Nellie egy rejtélyes haláleset szemtanúja lesz. Tudtán kívül nemzetközi bonyodalom közepébe csöppen, s ez őt magát is a gyilkos céltáblájává teszi. A luxushajó fedélzetén, mely Nellie-t a Fáraók Földjéről a mesés Keletre viszi, a világ legnevesebb mágusai utaznak, s olyan ünnepelt hírességek, mint Sarah Bernhard vagy Frederick Selous, korának ismert felfedezője, Indiana Jones figurájának ihletője. Gyilkos lopakodik a fedélzeten, miközben a mágusok bűbájt űznek, s megidézik a holtakat; Nellie pedig rájön, hogy az Egyiptomban kezdődő halálos összeesküvés átfogja az egész világot."
Ez A gyilkosság alkímiája c. könyv folytatása, amire már nagyon vártam. Ahogy elnézem a fülszöveget ez a rész is nagyon izgalmas lesz, egy alternatív irodalmi-történelmi közegben :)

Márai Sándor - Hallgatni akartam
Megjelenik: 2013. május 28., 2900 Ft, Helikon
"Irodalmi szenzáció Márai legismertebb műve folytatásának megjelenése. „És meg kell írni a „Polgár vallomásai” harmadik, befejező kötetét. Ez álmatlan éjszakákon e kötet szerkezetén gondolkozom” - írta Márai 1944-ben a Naplóban. De az ötlet csak 1949-ben érik be, az eredeti, eddig a hagyatékban kallódó kéziraton 1950 szerepel befejezés gyanánt, vagyis a Hallgatni akartam tekinthető Márai első emigrációban írt - befejezett - művének! Az író maga választotta kezdődátuma az Anschluss, Ausztria 1938-ban történt hitleri megszállása, mely történelmi eseménnyel Márai szerint elveszett a klasszikus Európa. A kötet vallomás egy érték vesztett időszakról, egyben pontos rajza a polgári Európának és Magyarországnak, egyszersmind hiánypótló olvasmány."
Végre egy új Márai könyv! :)

M. C.Beaton - Hamish Macbeth és a nagy lazacfogás
Megjelenik: 2013. május 29., 3500 Ft, Ulpius
"Amikor a legyezőhorgász-tanfolyamhoz csatlakozik egy munkáspárti főrend özvegye, Lady Jane Winters, aki mellesleg vitriolos tollú bulvárújságíró, rögtön felborzolódnak a kedélyek. Éles nyelve és nyers modora nem kíméli Hamish Macbethet, a helyi rendőrt sem, ám az még neki sem fordul meg a fejében, hogy valaki örökre el fogja hallgattatni a tolakodó hölgyet. Miután Lady Jane holttestét kihorgásszák a folyóból, Hamish a gyönyörű Priscilla Halburton-Smythe segítségével próbálja felkutatni a gyilkost. Ehhez először is az áldozat életét kell felgöngyölíteni. A rengeteg gyanúsítottat nem könnyű szóra bírni, a szószátyár áldozat viszont sajnos már nem beszél. Hamish tudja, hogy a titkok veszélyesek, a tudás hatalommal jár, és a gyilkosok rendszerint ismét lecsapnak…  Az Agatha Raisin-könyvek népszerű írónőjének Hamish Macbeth-sorozata olyannyira sikeres, hogy turisták özönlenek Észak-Skóciába, ahogyan régen Sherlock Holmes „szülővárosába”. Eddig 28 kötet jelent meg, és a regényekből a BBC televíziós sorozatot készített, amelyben Robert Carlyle személyesítette meg Hamisht."
Az Agatha Raisin sorozat után az Ulpius újabba kezd, februárban már írtam is röviden erről a sorozatról. A fülszöveg alapján nagyon hasonló Agatha kalandjaihoz, de kíváncsi vagyok milyen kisvárosi miliőt teremt meg ebben a könyvben. Az Ulpius oldalán már látható a második rész is: H.M. és az eljegyzési vendég.

Tapodi Brigitta - Szárhegy öröksége
Megjelenik: 2013. május 31. (Librinél, booklineon már kapható ;)), 3140 Ft, Z-Press Kiadó
"Juli ösztöndíjas amerikai diákok programszervezőjeként dolgozik egy rigolyás főnökasszony irányítása alatt. Mindennapjai a megszokott kerékvágásban haladnak, melyből egy szomorú esemény zökkenti ki. Ennek hatására elkezd elődei után kutatni. Útja Erdélybe vezeti, ahol egy családfakutató srác, Csaba segítségével családi titkokra bukkan. Sokáig nem derül fény rá, hogy Juli miként fogadja majd Csaba fokozatosan kialakuló szerelmét. Közben izgulhatunk Danért, a nagyon vonzó, intelligens, mérnök-zenész fiúért, aki szintén Juli életének részesévé válik... A kutatás izgalommal, kíváncsisággal telítődik, melynek során Juli már nemcsak a megsárgult papírokon keresi az őseit, hanem egyúttal megfogalmazódik benne, hogy olykor bizony valamit magunkkal hozunk a felmenőink sorsából is. Juli arra is rádöbben, hogy Szárhegy öröksége sokkal több egy hagyatéki tárgyalás során átöröklődött ékszernél... És igazi szerelem sem létezik közös lelki gyökerek nélkül. Vidám, szívmelengető olvasmány azoknak, akik szeretik a szórakoztató, krimiszerű, lélektani elemekkel fűszerezett szerelmi históriákat."
A borító megfogott egyből, és a történet is jónak tűnik, bár az író honlapján lévő részletek még nem fogtak meg.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.