Janet Evanovich - A szingli fejvadász 3.

Alig fejeztem be a második részt már olvastam is a folytatást :) Magába szippantott Stephanie világa.
"Stephanie Plum legújabb ügye: el kell kapnia Mo bácsit, az ismert fagyizó és cukrászdatulajdonost, aki egy piti szabálysértés után nem jelent meg a bíróságon. Mo bácsit az egész város tiszteli, Stephanie-t pedig leköpdösik, amiért a szentéletű cukrosbácsit hajkurássza. Mo csak nem akar előkerülni, viszont szépen szaporodnak a hullák. Valaki így akarja jobb belátásra bírni a környék drogdílereit. Stephanie Lulával, a kiérdemesült kurvával és Mazur nagyival nyomoz, de úgy tűnik, sikertelenül, ezért bánatában pizzát eszik, narancssárgára festeti a haját, és rugdossa a kocsiját…
Stephanie ismét egy furcsa esetet kap, aminek a megoldása ismét több dolgot rejt, mint amennyit gondolt volna róla az ember. Mo bácsit mindenki szereti és tiszteli, ezért a trentoniak jócskán megnehezítik Steph dolgát, ráadásul néhány fekete overallos fickó is fenyegeti az életét.
Persze a 'főügy' mellett kap kisebb vicces és kevésbé vicces feladatokat is -pl. egy 'csirke' begyűjtése, aki többször meglógott Steph elől és neki köszönheti a narancssárga haját :)
Morelli ismét feltűnik, de furcsán, távolságtartón viselkedik; ráadásul új házba költözik, talán családot akar alapítani? Ranger is több szerephez jut, közösen nyomoznak Mo után egy ideig - még vacsorára is meghívják a Plum családhoz (hmm azok a vacsorák - mennyi finomat esznek!) :) A fejvadász munkában ebben a részben Mazur nagyi helyett Lula segít - az ő beszólásai voltak a legjobbak! (jobb nyilvános helyen nem olvasni, hangosan felröhöghet az ember lánya Lula megnyilvánulásain) :D

Meg kell említenem, hogy ennek a résznek új fordítója van (Merényi Ágnes), jól jártunk a váltással - sokkal 'ízesebb' lett a szöveg - több a szleng, ami tényleg passzol a beszélőkhöz - plusz pont a fordítónak :)

Ez a rész a sok poén miatt még jobban tetszett, mint az előzőek - hol a következő rész?? :D

5/5

Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2007
Sorozat: Stephanie Plum sorozat 3.
Eredeti cím: Three to get deadly
Oldalszám: 351
Ár: 500 Ft (molybolt)
Borító: 3/5 (ez inkább a 2. részhez passzolt volna - ott volt több Mazur nagyi)
Eredeti borító: 4/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.