V. E. Schwab - A Fényigéző


Több mint egy éve ismerkedtem meg A mágia árnyalatai sorozattal - az első rész lenyűgözött, a trilógia második része kevésbé. A harmadik rész monumentális lezárása a sorozatnak, ami kárpótolt mindenért.
(Ha még nem olvastad a 2. részt: akkor spoilerveszély ;)

Kell az előző rész végén, családjában csalódva meggondolatlan lépésre szánja el magát, de hamarosan rájön, hogy csapdába csalták. Fehér London világában Holland várja, akit megszállt a mágia egy hatalmas és irányíthatatlan formája, egy oshoc, ami Osaronnak nevezi magát. Holland próbál szabadulni ettől a kegyelten erőtől, és Kell testét ajánlja fel neki.

tumblr
Lina nem tétlenkedik eközben, amint rájön, hogy Kell eltűnt, a keresésére indul. Rhy és az őt őrző Alucard számára nyilvánvalóvá válik a herceg szenvedéseiből, hogy Kell most nagyon nagy bajban van...

Lina végül megmenti Kellt, de az örömük nem tart sokáig - Osaron is utat talált Vörös London világába és elkezdi az uralma alá hajtani, amivel egy olyan szintű pusztítás és mészárlás indul el, amit látva erősen kételkedni kezdünk egy lehetséges boldog lezárásban.

A bajnokság vendégei, a nemesek, az idegen országok küldöttei és a Maresh család a palotában rekednek, és lázasan gondolkodnak a lehetséges megoldásokon. Mivel az erő, amivel szembe kell szállniuk hatalmas, ezért több tervük is van: egyrészt London lakosságának megmentése, másrészt Osaron csapdába csalása.

tumblr
A könyv második felében a városból kiszökik a főszereplőinkből verbuválódott mentőcsapat, egy izgalmas akció tervét követve, amiben szerepet kap egy kalózhajó, egy titkos feketepiac, és egy hatalmas erejű mágikus tárgy.

A regény elején már észrevettem, hogy ez a rész sokkal kidolgozottabb, mint a korábbiak - több visszatekintést kapunk, amiből jobban megismerhetjük a főbb szereplőinket: pl. Hollandot, vagy a királyi párt. Ezek a múltbeli betétek jól árnyalták a karaktereiket, és letehetetlenné tették a regényt - az izgalmas részeket pont jó helyen szakították meg ezek a betétek. 

Néhány nap alatt kiolvastam ezt regényt, a második felét szinte egyhuzamban, annyira megfogott.
Ebben a részben mindent megtaláltam, ami megtetszett az elsőben: a filmszerűen pergő, akciódús cselekmény, az érdekes és/vagy szerethető szereplők, na és a lenyűgöző fantasy világ. Voltak titkok amire nem derült fény, voltak sorsok amik nem záródtak le teljesen, de összességében egy erős, és remek befejezés született, ami miatt örülök, hogy elolvastam ezt a sorozatot! (Úgy látszik 2018 a sorozatok lezárásának éve :))

Ajánlom nektek - az első részt is, ha még nem olvastátok - ha egy újszerű és lebilincselő fantasy sorozatot szeretnétek, erős szereplőkkel, sok akcióval - na és vérrel...

5/5

Kiadó: Ventus Libro
Kiadás éve: 2018
Eredeti cím: A conjuring of light
Sorozat: Egy sötétebb mágia 3.
Oldalszám: 576
Ár: 3990 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Végigsöpör a sötétség a mágiában gazdag Londonon. A mágia törékeny egyensúlya felborult, uralkodók buknak el, mialatt a gonosz feltartózhatatlanul gyilkol a birodalomban. Kell, az egyik utolsó antari mágus és Szelina Bard, az ügyes tolvajlány felveszi a harcot az ősi ellenséggel, aki magának követelik a hatalmat a főváros fölött. A pusztító mágia ellen csel, hősiesség, kitartás és bajtársiasság a fegyverük.A Mágia Árnyalatai trilógia magával ragadó fináléjában eldől a négy mágikus London közötti küzdelem.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.