Coraline, nem Caroline!

december 06, 2009
Tegnap néztem meg Coraline (és a titkos ajtó)-t, ami nem éppen gyerekfilm. Meg voltam róla győződve, hogy Tim Burton műve a film (akit én nagyon szeretek :D ), de neeem: Henry Selick volt a rendezője (ő is részt vett a Karácsonyi lidércnyomás készítésében, innen a hasonlóság).

A történet röviden:
"Coraline egy kislány, aki egy titkos ajtót fedez fel új otthonában, mely mögött saját életének egy másik változatát találja. A felszínen ez a párhuzamos valóság hátborzongatóan emlékeztet valós életére - csak éppen sokkal jobb. Ám ez a hihetetlenül eredeti, fantasztikus kaland egyre veszélyesebbé válik, és amikor a másik, az álanya örökre ott akarja fogni, Coraline latba veti minden makacs elszántságát, bátorságát: segítségül hívja szomszédjait és egy beszélő fekete macskát, hogy megmentse igazi szüleit, néhány szellemgyermeket, és hazatérjen."
Ez a film is egy könyvadaptáció (Neil Gaiman írta), de nekem a film jobban tetszik (van benne egy plusz szereplő, akitől viccesebb lesz az egész :) ), a könyvet gyorsan el is olvastam (nem volt túl hosszú, pár óra alatt kivégeztem).

"Én nem akarom, amit akarok. Senki se akarja. Igazából nem. Mi lenne abban a jó, ha csak úgy megkapnék mindent, amit akarok? Nem jelentene semmit. Mit érne akkor?" 
Ezen az oldalon van egy nagyon jó cikk a könyvről.
A film hivatalos magyar honlapja.

1 megjegyzés:

  1. mimimimi el tudod küldeni? *___*
    a film nekem is megvan... csak még nem néztem meg :o
    -ódebéna, detudjaismagáról- :S

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.