Miss Potter

Maradok a "mesés" filmeknél.
Miss Potter c. film volt a mai áldozat :) Potter néni meséit ismertem régebbről rajzfilm változatban, ezért kíváncsi voltam, hogy ki is ez a nő, aki ilyen szépen rajzol és aranyos, állatos meséket talál ki.

A filmben Renée Zellweger alakítja az írónőt, mellette feltűnik Ewan McGregor, mint könyvkiadó (nagyon nem áll jól neki az a bajusz :D), sejthető, hogy ők ketten egymásba szeretnek, de a házasság sajnos nem valósul meg. Visszaemlékezések és mesebetétek teszik színessé a filmet.
Persze ez a film is egy könyvadaptáció :) Richard Jr. Maltby írta ezt az életrajzi, de talán inkább szerelmi történetet. (Ha kíváncsi vagy a könyvre) Nem tudom mennyi valóságtartalma van ennek a könyvnek, itt találtam egy életrajzot, amiben felfedeztem pár különbséget. De a könyv maga szórakoztató lehet :)

A film összességében tetszett, gyönyörű tájakat is láthatunk benne (amiket Beatrix őskörnyezetvédő ( :D ) módon felvásárolt, hogy megőrizze a táj szépségét -az életrajzban olvashattok erről is), és a történet is hangulatos volt. 'Teccett'.Ennyi :D

Megjegyzések

 1. Szia Dóri!
  Most akadtam a blogodra és meg kell mondanom eddig nagyon tetszik amit olvastam!

  önyvek és filme k terén igen hasonló az ízlésünk, úgyhogy akárcsak a Terminátor még én is visszatérek! :))

  VálaszTörlés
 2. Szia!
  Örülök, hogy itt jártál és várlak vissza! :)
  És köszi, hogy írtál!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

na ehhez szólj hozzá ;)