Havi zárás - Augusztus

augusztus 31, 2016

Azt hittem az augusztus majd nagyon lájtos lesz - nem kattantam rá - annyira - a nagy nyári akciókra, és csak egy könyvet vártam rukkoláról /ami még mindig nem érkezett meg :( / Mégis úgy alakult, hogy több is a polcomra került - bookdepóról, az Alexandrából és egy-két antikvár példányra is lecsaptam.
  • Keri Smith: How to Be an Explorer of the World
  • Mark Linley: How To Draw Anything
  • Nicole Krauss: A szerelem története
  • Kjell Askildsen: Úgy, mint azelőtt

A blogban aktív voltam: szerveztem nyereményjátékot, végignyomtam a 12 napos bloggerkihívást, találtam egy fantasy kihívást, amit az ősszel teljesítek is. 

Az olvasmányaimról:
8 könyvet olvastam el, ebből kettő nagyon rövid és angol nyelvű volt, na meg A fényességeket, ami kitesz hármat. Legyűrtem egy vcs-st, meg egy idei beszerzést - ezek nagyon nem tetszettek (2/5 pont).

Ami nagyon bejött az Jo Walton könyvmolyoknak szóló olvasmánya, és Nicole Krauss története. Jó kis olvasmány volt még Ben Aaronovitch londoni urban-fantasy krimisorozatának 3. része.
Amiben kicsit csalódtam - az Keri Smith How to be an explorer of the world könyve, valahogy több hűha élményre számítottam. Egy-két feladat ismerős volt a Nyírd ki ezt a naplótból,  majd ha több időm lesz akkor elmerülök benne. De mindenképp fotótéma ötleteket fogok meríteni tőle, nem akarok mindenféle kacatot összegyűjteni :D

Mit hoz a szeptember?
Most nem írok havi olvasmányterv listát, mert 9-10-én megyek nyelvvizsgázni, így minden agykapacitásom a szépséges német szavak és mondatok kötik majd le, esténként max színezek vagy Keri Smith könyveivel kreatívkodom. Utána majd biztos belevetem magam az olvasásba - több ebben a hónapban beszerezett könyv nagyon érdekel, meg rövidek is, szóval záporozni fognak a bejegyzések csak jussak el odáig :D  

Szabin is leszek a hónapban mert le kell fogyasztanom több napot az idei keretből, mivel októbertől egy új helyen fogok dolgozni...

Még egy pesti kirándulásra is sor fog kerülni - lassan hagyomány lesz, hogy több könyvesbloggerrel találkozunk - augusztus elején Győrbe mentünk és Katacita vezetett körbe, most pedig Bp-et céloztuk meg. :)

A többiek hónapja ilyen volt:

7 megjegyzés:

  1. Jó kis beszerzések! Juj, még a Krauss Nagy palotát be kell szereznem, mielőtt lejár a Líra akció... Majd remélem azért posztolsz a How to be...-ról, érdekelne, miért csalódás, azon túl, hogy hasonlók a feladatok a másikhoz.

    Sokat olvastál, gratula hozzá! És én nem kételkedem abban, hogy szeptemberben is sokat fogsz, nyelvvizsga ide vagy oda, azt hamar letudod, lesz szabid is, szóval sima ügy. ;) Nagy kalappal a vizsgához!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na gyorsan még, néztem a szandis is lejár, de szerintem meghosszabbítják (eddig mindig meg szokták).
      Mindenképp fogok a How to be..ról is írni, csak több idő kell hozzá hogy elmerüljek benne, szeretném akkor bemutatni amikor már alkottam is a hatására.

      Köszi!! :)

      Törlés
    2. A szandis le, de végülis A daruasszony meglett Nikkincstől, abból azt hiszem inkább nem vétkezem többet, a tavalyi-tavalyelőtti és azelőtti ilyenek is itthon állnak csak... Viszont a Líra még eleve szept 15-ig van. :)

      Oké, megvárjuk :D :D

      Törlés
  2. Csatlakozom PuPihoz, szerintem így is biztos többet olvasol majd, mint pl. én. :D
    Hajrá a németezéshez, biztos ügyes leszel! Nemsokára túl leszel rajta, aztán mehet a pihi meg a posztgyártás. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még szeptemberben biztos, de utána az új hely leköti majd az energiámat, de nem bánom :)))
      Köszi!! vagy danke schön! :D

      Törlés
  3. Szerintem is te vagy az a blogger, aki az egyik legtöbbet olvas minden hónapban, úgyhogy ha az gondolod, hogy nem olvastál sokat, az tuti több mint a nagy átlag :)
    Hatalmas kalappal a némethez, menni fog! (Yes, we can! :P)
    Amúgy az én hónapos terveim sem szoktak soha összejönni, de már az esélytelenek nyugalmával írok néha magamnak össze egy listát hóról hóra :)

    VálaszTörlés
  4. Hajrá a némethez! :)
    Én mindig csak irigykedve nézem, hogy mennyit olvasol, valahogy idén ez nekem nem igazán megy... De remélem hogy ez a télen vagy jövőre változni fog. Bár még valószínűleg így is jóval többet olvasok, mint a magyar átlag. :)
    Tök furcsa, hogy én idén nyáron nem is szereztem be semmit az akciókból, valahogy semmi sem mozgatott meg annyira.

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.