Nagy nyári readathon

július 19, 2016
Anna és Dóri blogján láttam, hogy csatlakoztak ehhez a kihíváshoz, amit Abstractelf és Nancy szervez. A cél egy hét alatt (jövő hétfőtől vasárnapig), az alábbi öt kategóriában olvasni.

Nem tudom mindenkinek célja-e mindegyik könyvet elolvasni, én örülni fogok, ha a felét sikerül - igyekztem rövideket választani, na de azért munka mellett (és némettanulás ugyebár :D) nem olyan egyszerű feladat. Jó eséllyel indulnak a szabin lévők vagy a nyári szünetet töltő diákok ;)

A kategóriák:
✓  1. Olvass el egy regényt, amelynek a borítóján található sárga és/vagy zöld szín! - Jasper Fforde: A Jane Eyre eset (tökéletes: a nyári olvasmánylistámon is szerepel és elég zöld :D)

2. Olvass el egy regényt, ami nyáron játszódik vagy szerepel benne nyaralás! - Elizabeth Strout Amy és Isabelle (ehhez a kategóriához kerestem a legtovább könyvet, mert olvastam már több nyári témájút korábban, de valami újat szerettem volna. Amadea nemrég írt erről a regényről, ezért ezt választom ide.)

3. Olvasd el újra az egyik regényedet! - Árni Þórarinsson: A boszorkány ideje (tavaly olvastam először, idén beszereztem, és a könyvbingóra is beválogattam)

4. Olvasd el egyet a szervezők kedvencei közül!

Nancy listája: 
a. Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer - Mara Dyer eszmélése 
b. Stephanie Meyer: A burok 
c. Gavin Extence: Az univerzum és Alex Woods 

Abstractelf listája
a. Rene Denfeld: Az elvarázsoltak 
b. Patrick Ness: Szólít a szörny 
c. Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet (ezt választom, mert elég rövid és többször szerettem volna már nekiállni)

5. Olvass el egy szabadon választott regényt! - Agatha ChristieA titkos ellenfél (ezt nemrég vettem, és ha elolvastam, akkor lehet nekiállok újra a tv-sorozatnak is :))

4 megjegyzés:

  1. Jó ez a read-a-thon, meg a kategóriák is. :) Most nem akarom magam vele nyüstölni, de lehet, hogy legközelebb részt veszek én is. :) A jövő héten talán sikerül amúgy is, magamtól is többet olvasni.
    A Tündérföldével kapcsolatban azért, bármennyire is rövidkének tűnik, meg mesének, elég tömény, és szépirodalmi szöveg, szóval nem biztos, hogy gyorsan darálós.

    A Jane Eyre esetnek olyan szupi vidám a borítója! :) (nekem is megvan)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak rövid a határidő :D
      Köszi ;) Szerintem AC krimire és a Jane E.esetre mindeképp sort kerítek, a többit meg meglátom :D

      Törlés
    2. Hát igen, azért ehhez minimum szabi kell, hogy az ember ennyi sok könyvet elolvasson egy hét alatt. :)

      Törlés
  2. Szupi könyveket válogattál össze, mind érdekel engem is! :) Amúgy a Te olvasási tempódat ismerve simán teljesíthető az 5 könyv is. ;) (U.i.: én úgy tudom, hogy a read-a-thonok alatt nem csak a kihívásokra válogatott könyveket lehet olvasni, hanem azokon kívül is.)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.