Friss könyvek - 2015

Avagy mik azok a megjelenések, amiket már beharangoztak 2015-re és érdekelnek :)
(A legtöbb könyv amit gyűjtöttem GABO-s ... ebből is látszik idén kik lettek az új kedvenc kiadóm :D).
Idén decemberre ígérték a Kakukkszó folytatását, A Selyemhernyót, ez sajnos csúszik - jelenleg februárra ígéri a kiadó.
Robert Galbraith (J.K.Rowling) - A selyemhernyó (Cormoran Strike 2.)
Megjelenik: 2015. február 15/28., 3990 Ft, GABO
"Amikor a regényíró Owen Quine eltűnik, a felesége Cormoran Strike magánnyomozóhoz fordul. Először azt hiszi, a férje csak elvonult magában valahová néhány napra (ahogy már korábban is), és most azt szeretné, ha Strike megkeresné és hazahozná. De ahogy Strike nyomozni kezd, kiderül, több van Quine eltűnése mögött, mint azt a felesége gondolta. Az író épp befejezett egy kéziratot, melyben vitriolos tollal megírt portrék szerepelnek szinte minden ismerőséről. Ha ez a regény megjelenik, életeket tehet tönkre – így tehát nagyon is sokan lehetnek, akik szeretnék befogni a száját. És amikor rátalálnak a bizarr körülmények között brutálisan meggyilkolt Quine-ra, versenyfutás következik az idővel: meg kell fejteni, mi vezeti ezt a kegyetlen gyilkost – mert Strike ilyennel még sosem találkozott…A selyemhernyó letehetetlen, fordulatokkal teli krimi, a Cormoran Strike-ról és eltökélt, fiatal titkárnőjéről, Robin Ellacottról szóló sorozat második kötete."

Gail Carriger - Heartless (Napernyő Protektorátus 4.) - Könyvmolyképző oldalán semmi hír, molyon egy polcon februárt láttam a megjegyzésbe írva... :(


Nem olvastam még Robert Holdstock Mitágó-erdőjét, de jövőre jön a folytatás: Lavondyss - Utazás az ismeretlenbe (a borító csodaszép).

Helene Wecker - A gólem és a dzsinn - tumblrön futottam bele, ha jól rémlik Lobo lelkesedett ott érte :)
"A lírai történetben a 19. század végi New Yorkba a jobb élet reményében áramló bevándorlók között egy gólem is az új világba érkezik. Chava agyagból és varázslatból teremtett nő, akit gazdája bizarr parancsára kíváncsisággal ruházott fel teremtője, egy magát fekete tanokba ártó varázsló. A gazdája azonban a hajóúton meghalt, és Chavának egyedül kell boldogulnia a századfordulós New York számos kultúrát magába fogadó olvasztótégelyében. A szíriai bevándorlók negyedében ugyanakkor egy rézműves egy dzsinnt szabadít ki, aki éjszakai sétái során találkozik a gólemmel. Nem csupán magányuk, emberektől örökre elhatároló másságuk hozza őket össze, hanem a mindkettejük sorsában szerepet játszó varázsló alakja is, aki az örök élet reményében átkel az óceánon az Újvilágba. Helene Wecker Téli mesét idéző regénye, A gólem és a dzsinn egyszerre kiváló történelmi regény és fantasy, amely két olyan lényt hoz össze a gyönyörűen ábrázolt háttér előtt, akik egyenként is elvinnének a hátukon egy egész könyvet."
Moskát Anita - Horgonyhely, a Bábel fiai még itt figyel a polcomon, de az ismertető alapján nagyon érdekes lesz ez a regény is!
"Képzelj el egy világot, ahol nem választás, hanem a világ rendjébe beleírt törvény az, hogy „itt élned, halnod kell” – ahol megszülettél, ott kell leélned az életedet, a föld ugyanis fogva tart, és elég néhány kilométerre eltávolodnod szülőhelyedtől, hogy fájdalmak gyötörjenek. E szabály alól csak a terhes nők jelentek kivételt, ők az egyedüliek, akik utazni, kereskedni képesek, és ez egy különös hierarchiájú társadalmat eredményez, ahol a férfi-nő, anya-gyerek és apa-gyerek viszony is gyökeresen eltér a megszokottól. Moskát Anita annyira új szemmel néz a férfiak és nők viszonyára, mint ahogy Le Guin tette A sötétség balkezében – nem ítélkezőn, de kíméletlenül.A regény egy hajón született, a nők uralma ellen lázadó férfit, szabadulni vágyó lányát és egy föld mágiáját használni képes férfit követ, akiknek sorsa összefonódik, és a történet során feltárul a világ működésének titka is. Izgalmas, szókimondó, mindkét oldalt megértő és komoly kérdéseket feszegető genderfantasy, amely semmilyen másik regényhez nem hasonlít."
Grady Hendrix - Horrorstör - ezt ma láttam a tumblrön, elég furának tűnik, horror nem is áll közel hozzám, egy próbát viszont tennék vele,
"Tévedtél már el az IKEA bemutatóterében? Álltál már úgy a szoba közepén a lapra szerelt bútor darabjai előtt, hogy tudtad, ezt a szerkezetet a vásárló őrületbe kergetésére találták ki?Akkor valószínűleg ismerős lesz neked ORSK áruháza, ahol minden a vásárló kényelméről és kiszolgálásáról szól... a felszínen. Grady Hendrix zseniális, formájában IKEA-katalógust idéző könyve az idei év legjobban dizájnolt horrorregénye, amelyben az ORSK munkatársai egy éjszaka az áruházat rongáló betörő helyett valami egészen másra bukkannak, és kezdetét veszi a rémálom a bútoráruházban."

1 megjegyzés:

  1. A Horrorstör jön magyarul is? Rajta volt a bookdepós kívánságlistámon, ma meg is kaptam :))) (még állítólag jön másik kettő, csak kb januárban:D). Nagyon szép könyv, belül is tök jól néz ki:)
    A Selyemhernyó nagyon várós, jaj de nagyon, remélem nem okoz csalódást Rowling most sem:)
    A Soullesst meg talán végre elkezdem, már kihoztam a könyvtárból, remélem, szeretni fogom:)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.