Charlain Harris - Vörös telihold (TB 9)

"Sookie Stackhouse életének megszokott szereplői a környezetében élő vámpírok és alakváltók. Vérkötelék fűzi a helyi vámpírközösség jóképű vezetőjéhez, a főnöke alakváltó, a bátyja pedig vérpárduc… A helyiek számára azonban a vámpírok rejtélyes, félelmetes lények, a vérfarkasok létezéséről pedig sejtelmük sincs.
Egészen mostanáig. A vérfarkasok és az alakváltók úgy döntenek, hogy kilépnek a világ elé, és felfedik valódi természetüket.
Először úgy tűnik, minden rendben van. De nemsokára egy vérpárduc megcsonkított testére bukkannak a bár mögött, ahol Sookie dolgozik. A lány ismeri az áldozatot, és úgy érzi, segítenie kell a gyilkos felkutatásában.
Azt azonban nem sejti, hogy Bon Temps-t még nagyobb veszély fenyegeti. A vámpíroknál és vérfarkasoknál sokkal ősibb, sokkal hatalmasabb lények háborúra készülődnek. És Sookie természetesen megint az események középpontjában találja magát…
Charlaine Harris magával ragadó bestsellerében mesterien népesíti be világunkat vámpírokkal, nem kevés humorral és izgalommal fűszerezve."

A történetről kb ennyit, izgalmas mint általában, újra megjelenik benne egy furcsa gyilkosság, amit Sookie próbál kinyomozni az 'adottsága' segítségével. Eric fanok örülhetnek ;)
Sookie egyre többet megtud a tündérek világáról, és a könyv második felében főleg a tündérek ilyen-olyan viszonyait ismerhetjük meg. Elveszítünk egy-két kedves ismerőst is a könyv végére :(
Ez a rész nem fogott meg annyira (bár másfél nap alatt kiolvastam), amit elég abszurdnak találtam SPOILER: tündérek ellen citromot? Oké, hogy vámpírok ellen fokhagymát, de ez így elég béna.
Nem tudom a következő részekben megjelennek-e egyéb természetfeletti lények, de szerintem már nem kéne bonyolítani a helyzetet. Azon gondolkoztam, hogy vajon mindenféle állatnak van 'vérállat' megfelelője? Mert az elég vicces lenne: - Be kell vallanom: vércsótány/vérsün/vérmókus.... vagyok! :D Szóval az írónő megszabhatott volna valamilyen határokat: pl, csak a ragadozó emlősök lehetnek vérállatok...


Összességében jó könyv, hozza a korábbiak színvonalát, csak a tündéreket már nem nagyon bírom befogadni, remélem a következő részekre eltűnnek :S
4/5

Kedvenc idézetek:
"Senki nem jelentett be, hogy vízköpő, és helyet kér az amerikai társadalomban."

"…nevetségesnek éreztem a választott védelmi módszeremet. Egy műanyag vízipisztollyal és egy ültetőkanállal leszek felfegyverkezve."

Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2010
Sorozat: True Blood sorozat 9.
Eredeti cím: Dead and gone
Oldalszám: 408
Ár: 3500
Borító: 5/5

Megjegyzések