2018. július 30., hétfő

Gyűjteményeim

A Témázunk csapat bloggereivel ismét jelentkezünk - Gyűjteményeink - könyvek, polcok, csecse-becsék lett a témánk. Főleg a polcaimról mutatok most fotókat, rövidebb megjegyzésekkel. 

A könyveim két nagy (retro :D) könyvespolcot foglalnak el - mivel majdnem 600 példányról van szó (persze már a ház többi részén is van egy-két darab, amit sajátomként tartok számon), több van egymás-hegyén hátán. Időről időre át kell néznem őket, hogy mit szeretnék valóban megtartani, na és hogyan tudom a legjobban elrendezni őket.

Harry Potter - J.K. Rowling
Év elején alakítottam át a könyvespolcomat, akkor kerültek az egyik alsó polcra Rowling könyvei, szépen egymás mellé. Az első kiadású HP regények, az illusztrált kötetek na és a felnőtt könyvei a könyvespolcom igazi kincsei. :) A gyűjtemény még nem teljes, hiányzik a Legendás állatok forgatókönyv ill. az Utazás a mágia történetébe, de utóbbit lehet nem is fogom beszerezni.
A Hermione Funko kulcstartó idei beszerzés, amit a BASC webshopból rendeltem néhány aprósággal együtt :)

Virginia Woolf
Van több róla szóló könyvem is - Bécsy Ágnesét különösen szeretem, de szuper választás az írónő életének könnyed megismerésére Priya Parmar könyve is. Egyszer majd lehet beszerzem a Mrs Dallowayt az alábbi színes, Európás kiadásban - egyelőre egy régi gyűjteményes kötetben van meg. Nemrég olvastam, hogy a POKET zsebkönyvek következő darabja az Orlando regénye lesz, szóval majd ezzel is szeretném bővíteni a polcot :)


Joanne Harris
Kedvenc-kedvenc írónőm, akinek már az összes magyarul megjelent könyvét olvastam (a szakácskönyveket is :D). Nagyon örülök annak, hogy a Libri felkarolta a magyar kiadását - és újra megjelent több régebbi könyve. Igyekszem ezeket a könyvtárban is népszerűsíteni :)


Agave kedvencek
Baráth Katalin és Neil Gaiman könyvei az abszolút kedvenceim a kiadótól, természetesen egy helyre kellett kerülniük, jól megbújnak a JHarris könyvek mellett.

Zafónok
A Szél árnyéka sorozat is régi kedvenc, amiből a legutóbbi megjelenésű rész egy pöppet kilóg :D Utóbbit augusztusban tervezem elolvasni, amikor két hétig otthon leszek és nem kell cipelnem sehová...

A "Pöttyös-könyvek"
Szintén több korábbi kedvenc található itt. Az évek alatt Vörös pöttyösből szépen Arany pöttyössé értem :D

Vámpírkrónikák
Egy régi szerelem - kicsit mostoha sorsa volt Anne Rice könyveinek - egy részére a Szukits Kiadó csapott le, de a többség a Dáin Kiadónál jelent meg, akinek jó néhány éve rendszeresen látogattam a honlapját és bombáztam kérdésekkel, hogy mikor jön a következő rész :D Ezek a könyvek ma már ritkaságok, sajnos a könyvespolcomon aljában férnek csak el - egyfajta 'tömörraktárban'* :D (* A kép alján látszik, hogy a Twilight, ill. a Dan Brown könyvek is erre a 'sorsra' jutottak).

Jane Austen és egyéb klasszikusok
2009 körül nagyon rá voltam kattanva a klasszikus irodalomra, akkori zsákmányaim voltak főként ezek a könyvek. Sokszor nagyon olcsón jutottam hozzájuk, mindenféle nagy akcióban. Lazi Kiadót nagyon megszerettem akkoriban, és igyekeztem tőlük beszerezni ezeket a könyveket - persze becsúszott néhány Ulpiusos is, azt hiszem szinte mindet már nagyon olcsón tudtam megvenni.


A Szépség-polc :D
Szintén idei megoldásom - a 21. Század Kiadó, Park Kiadó, és több Európás könyv foglalja el a nagy részét. Amúgy a Park Kiadó is egyre nagyobb kedvencem: tartalmilag és külsőleg is gyönyörű könyveket találtam náluk.

Magyar kortársak
Nem az összes, a fenti "szépség-polc" másik részét foglalják el. Kőrösi Zoltánt nagyon ajánlom (Könyvudvarból szereztem be több művét olcsón).

Verseskötetek
Általában tavasszal, a könyvfesztivál idején fedezek fel magamnak új versesköteteket, de van néhány kortárs szerző, akitől időközönként szoktam venni. Most ilyen lesz Simon Márton, akinek az új kötetét (Rókák esküvője - ez a cím!!!! :D), biztosan a szeptemberi beszerzéseim között fogom tudni.
Dedikált könyveim
Könyvfesztiválon, könyvhéten sikerült többnyire dedikálni az alábbi könyveket - de van néhány olyan is, amikor ellátogatott hozzánk az író (Cserna-Szabó, Tóth Krisztina) és akkor álltam be a sorba :) 

Utóbbi kép már átvezetés a következő témához ;)

Könyvjelzők
Van egy kupac könyvjelzőm, de az a vicc hogy igazából csak néhányat használok. A könyvtári könyveknél, ha találok bennük katalóguscédulát akkor azt használom. Otthon szoktam a sárga műanyag kezeset, amúgy meg akármilyen cetli meg szokott felelni nekem. De van ilyen könyves gyűjteményem is :D

A többiek gyűjteményei:
Pupilla, Anett, Bea

Utóvéd:
Kritta, Nima

Ti milyen könyves gyűjteményekkel büszkélkedhettek? 
Írjátok meg kommentben, vagy akár utóvédként csatlakozva bejegyzésben ;)

7 megjegyzés:

 1. A HP úgy látom, másnál is szerepel. :D
  Így olvasva a többiekét, rájöttem, hogy egy csomó mindent belevehettem volna még. :)

  VálaszTörlés
 2. Wow! Mennyiféle gyűjteményed van, a klasszikustól át a Twilightig. De jóóóó!!!! Az a vicc, hogy nekem is csomó könyvjelzőm van, de mindig vonatjegyet használok, vagy egy papírzsepit, vagy ami a kezem ügyébe kerül, pedig lenne miből választani, de sajnálom a szépeket bevetni. Pedig kéne, mert csak porosodnak. Elképesztő, hogy neked is mennyi könyved van, a költözés nem lesz egyszerű :D :D :D Az új Zafónt én még nem szereztem be, azt hiszem előtte újraolvasom a többit, de hatalmas könyv, jól teszed, hogy otthon olvasod, mert ezt cipelni...

  VálaszTörlés
 3. Nagyon színes a felhozatal Nálad is, remek poszt lett. Mindig jó "belesni" picit másokhoz is, főleg, amikor a könyvespolcokat lehet megnézni.

  VálaszTörlés
 4. Bea - HP nemzedék :D Majd írhatunk egy gyűjtemények 2.0 bejegyzést is :D

  Anett - bizony Twilight is befigyel :D Én se használom nagyon a könyvjelzőimet, csak vannak :) Na igen, költözésnél majd csak egy részét vinném el első körben :D

  Kritta - köszi :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ez a 2.0 jó ötlet. :D Egy csomó ötletet loptam most tőletek. :D

   Törlés
 5. Bea, látod ezért mondtam, amit mondtam. :D :D Olyan nincs, hogy nincs mit mutatni! ;)

  Dóri, szuper poszt lett, nagyon jó képeket csináltál, és imádom, hogy ennyi hely van a polcaidon, és nincsenek több sorban a könyvek egymás mögött. Nevettem a "tömörraktár" elnevezésen, hát bizony nekem a legtöbb úgy van, tömörraktáron. Egy kis hordópolcon van, azon vannak csak egy sorban a könyvek, a többin majdnem mindegyiken két sorban állnak, és tegnap a pakolás közben rá is csodálkoztam néhányra a régen látott hátsó sorokból... Nincs mese, kelleni fognak még polcok nekem... Meg egy könyvtárszoba. :D :D
  Nekem is rengeteg a könyvjelzőm... van olyan sárga kezes is pl. :D Én mondjuk elsősorban tényleg könyvjelzőket használok, nem más fecniket, de vannak preferáltabbak, és vannak, amik sose kerülnek elő. :)

  Aaaa, milyen jó ötlet volt a dedikáltakat is így egyben megmutatni! :D *.*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó ez a tömörraktár kifejezés. :D Sajnos, nekem is vannak dupla polcaim, bár pár hónapja egy csomó könyvemet bevittem a könyvtárba, és kitettem az ingyen elvihetős polcra, és valamivel szellősebb lett itthon a helyzet, de még így zsúfoltság a köbön...

   Én nem gyűjtöm a könyvjelzőket, de azért persze, mindig jön innen-onnan, viszont jelenleg egy olyat használok, amit a kisebbik fiam készített nekem anyák napjára pár éve, és azt olyan jó érzés mindig látni, mikor kinyitom az épp aktuális olvasmányt. :)

   Törlés

Te mit gondolsz? :)

Összes címke

1001 könyv listás (25) 12daybloggerchallenge (12) 14. század (1) 17. század (1) 18 karika (11) 18. század (8) 19. század (36) 20. század (217) 21. század (140) 2pontos (20) 3pontos (106) 4pontos (430) 5pontos (439) 9/11 (3) a love story trilógia (3) a mágia árnyalatai (3) a vándorló palota (1) aaron falk (2) abszurd (4) ad astra (4) agatha christie (18) agatha raisin (24) agave (10) akcióvadász (24) aktuális (1) alan glynn (1) alan moore (2) alaszka (2) alaszkai (1) alessandro baricco (1) alessandro d'avenia (1) alice hoffman (10) alice munro (3) alice sebold (1) allan pease (1) álláskereséshez (1) állatos (8) almási kitti (1) alternatív történelem (7) ambrózy báró esetei (1) amerika (13) amerikai (259) amerikai dél (36) amszterdam (1) andré aciman (2) angela carter (2) Angeli Marina (1) anglia (5) angol (215) angolul (29) anna black (1) anna gavalda (3) anna rice (1) anne frank (1) anne rice (4) anyaság (2) apokalipszis (2) arany pöttyös könyvek (11) argentin (1) arto paasilinna (1) asperger (1) aszlányi károly (1) athenaeum (2) audrey niffenegger (2) austin kleon (2) ausztrál (9) autizmus (1) az olvasás 7 hete (8) az orosz szerető trilógia (3) az úr sötét anyagai (5) azelfeledettek (6) ázsia (1) balkán (1) banana yoshimoto (2) bangladesi (1) barangolás (14) baráth katalin (5) barátság (8) barcelona (2) bartis attila (1) beatrix potter (1) békés pál (1) belarusz (1) ben aaronovitch (2) betegség (9) blog (18) blogtippek (6) body positive (2) bohumil hrabal (2) bóna lászló (1) book a sloth (2) booktag (12) boris vian (5) borító (3) boszorkány (15) botanika (1) bölcsészkrimi (7) böszörményi gyula (1) bram stoker (2) brazil (7) bridget jones (1) bródy lili (1) bronte (4) brunella gasperini (1) budapest (17) budapest noir (1) bűbájoló történetek (1) calderon (2) caleb carr (2) carlos ruiz zafón (6) castle (1) catherynne m. valente (1) cecelia ahern (1) celeste ng (1) celia rees (2) charlaine harris (11) charles dickens (5) charlie n. holmberg (3) chicklit (40) cholnoky viktor (2) christopher moore (6) cirkusz (2) coco chanel (2) colm toibín (1) cormoran strike (4) cozy mystery (27) család (3) családregény (17) cseh (6) csehov (1) cserna-szabó andrás (4) csokoládé-trilógia (3) dán (5) dan brown (6) dark fantasy (2) darren shan (1) david levithan (1) david nicholls (1) david safier (1) dávid veron (4) debrecen (1) déli végek trilógia (1) depresszió (4) diane setterfield (1) díj (8) disztópia (21) DIY (1) dizájn (1) doctor who (2) dokumentumregény (1) dominika (3) donna tartt (3) dorian gray (1) drámák (3) drog (3) e.t.a. hoffmann (1) edith wharton (1) eger (1) egészség (3) egyetem (6) éhezők viadala trilógia (3) elena ferrante (3) életmód (21) életrajz (17) elfeledett könyvek temetője (4) elif shafak (3) elizabeth gaskell (1) elizabeth george (1) elizabeth gilbert (4) elizabeth kostova (2) elizabeth strout (5) emberi sorsok (3) emile zola (4) énekes (1) énmárka (1) énregény (1) erdély (1) erdő (1) eric kraft (1) erin morgenstern (1) erlend loe (1) ernest hemingway (2) erotikus (1) erőszak (6) esszék (8) európa (3) európa kiadó (1) évösszegzés (13) évszakok (1) extra infók (2) f. scott fitzgerald (2) fábián janka (1) fabio volo (1) fandorin (1) fantasy (76) fekete istván (1) feminizmus (24) festészet (2) film (104) finn (12) firenze (1) fodor ákos (5) ford madox ford (4) fotózás (3) főnix (1) főzés (1) francia (43) Franciaország (1) fredrik backman (2) frida kahlo (1) friss könyvek (96) fumax (1) gaál viktor (1) gabo sff (10) gabriel garcía márquez (3) gail carriger (4) gárdonyi géza (2) gasztronómia (3) gasztroregény (10) gaura ágnes (1) gayle forman (1) geek (1) gemma doyle (4) george mann (1) georges simenon (1) géra eleonóra (2) gondolatok (6) goodreads (1) gótikus (1) görög (2) grecsó krisztián (7) groteszk (2) guillaume musso (3) guilty pleasure (1) gyász (6) gyerek (4) háborús (2) hajléktalan (1) hajóbontók (1) halloween (3) hamish macbeth (1) hangoskönyv (21) harold fry (1) három nővér szigete (4) harper lee (1) harry potter (20) havi tervek (38) havi zárás (85) háy jános (2) helen simonson (1) helikon (1) hercule poirot (2) hétvilág (3) hírek (7) hófehér-trilógia (3) holland (1) holokauszt (7) holt költők társasága (1) honlapajánló (14) horror (8) humor (38) húsvét (1) hvg (5) ian mcewan (3) idézetesképes (10) időutazás (7) ifjúsági (56) igaz történet (6) ikrek (2) illusztrált (15) indiai (3) indonéz (1) interjú (3) interjúk (2) internet (3) ír (7) iráni (1) irodalomtörténet (1) írország (2) iskola (6) ismeretterjesztő (28) isztambul (2) izland (1) izlandi (4) izraeli (1) j. d. california (1) j. d. salinger (2) j.k.rowling (19) jane austen (12) jane austen nyomoz (1) jane harper (2) janelle mcculloch (1) janet evanovich (4) japán (13) jay asher (2) jeanette winterson (3) jennifer donnelly (1) jim kay (4) joanne harris (18) jodi picoult (1) jodi taylor (5) joe hill (2) john green (1) jon krakauer (1) jonathan hunt kalandok (2) jonathan safran foer (1) joyce maynard (4) jövő (3) jugoszlávia (1) julia child (1) julie és julia (1) junot díaz (1) kaffka margit (2) kaland (10) kalligram (1) kamaszkor (5) kanadai (12) karácsony (29) karinthy frigyes (2) kármán józsef (1) kastély (1) katarina mazetti (2) katasztrófa (2) kate furnivall (3) kate morton (2) kathryn stockett (1) kávé (5) kazuo ishiguro (1) kedvenc (30) képregény (21) keri smith (7) kiegészítő kötet (1) kihívás (17) kína (4) kindle (4) kirekesztés (7) kísértet (1) kisregény (20) kiss angéla (3) klasszikus (70) klausz melinda (2) kleinheincz csilla (4) kolumbiai (3) konmari (3) koreai (1) kortárs (73) kosáryné réz lola (1) kosztolányi dezső (1) könyvajánló (12) könyvekről röviden (18) könyvesfilmes (6) könyvfesztivál (11) könyvhét (6) könyvmolyoknak (10) könyvtár (4) körbeposzt (53) kőrösi zoltán (7) közel-kelet (1) középkor (2) közösség (2) kreatív (12) krimi (101) KULT könyvek (4) l. m. montgomery (3) lauren graham (1) lázadó lányok (2) leila sales (1) lélekboncolgató (4) lena dunham (1) lengyel (1) lenyűgöző teremtmények (5) leszbikus (3) levélregény (8) leviathan trilógia (1) liane moriarty (1) libba bray (8) libri (6) lisa jewell (1) lista (25) litván (1) ljudmila ulickaja (2) lmbt (18) logan mcrea (1) london (19) louisa m. alcott (1) louisa may alcott (1) lucy strange (2) lynn barber (1) m.c.beaton (20) macska (1) madeline miller (1) maggie stiefvater (3) mágikus realizmus (13) magyar (204) magyar blogger rovatok (106) magyar könyvek viadala (8) maisie dobbs (1) maláj (1) márai sándor (11) marc levy (1) marketing (3) markus zusak (1) marokkói (1) maupassant (1) maxim kiadó (5) média (1) megjelenések (26) melania mazzucco (1) memoár (23) mercy fall farkasai (3) mese (18) mese felnőtteknek (11) meseregény (6) mexikó (3) mezei mária (1) michael cunningham (3) milan kundera (2) mindfulness (3) miss marple (2) misztikus (9) mitológia (6) molnár ferenc (1) moly.hu (2) monarchia (1) monstress (1) moskát anita (3) mrs. jeffries (2) múltidézés (2) mumin (1) muriel barbery (1) műfaj (1) műfaj mustra (1) művelődéstörténet (3) művészet (1) nail gaiman (1) nancy drew (1) naomi alderman (1) Napernyő Protektorátus (4) napló (5) nathaniel hawthorne (2) neil gaiman (17) nellie bly (2) német (16) new adult (5) new england (8) new york (29) newbury és hobbes nyomoz (1) nicholas sparks (1) nick hornby (1) nicole krauss (1) nikki heat sorozat (1) nora roberts (4) norvég (6) novellák (58) női sors (71) nyár (16) nyereményjáték (11) ókor (3) olasz (25) on sai (7) oriana fallaci (1) orosz (14) oroszország (1) orson scott card (1) oscar wilde (1) osztrák (2) ottlik géza (2) önéletrajz (12) öngyilkosság (1) önismeret (14) önsegítő (8) öregedés (1) ősz (7) pakisztáni (2) paolo bacigalupi (2) papírmágus trilógia (3) papp diána (4) parade's end (4) párizs (11) párkapcsolat (1) partvonal (4) patrick melrose (2) patrick modiano (1) patrick ness (1) patrick süskind (2) paul auster (1) paula hawkins (2) paulo coelho (7) peter grant sorozat (3) peter mayle (1) philip pullman (6) philippa gregory (1) pioneer kiadó (1) podcast (3) poe (1) poket zsebkönyv (5) popkultúra (1) posztmodern (1) programajánló (25) pszicho-thriller (5) pszichoanalízis (1) pszichológia (11) rabszolgaság (4) rachel joyce (1) rainbow rowell (3) rájátszás (2) rakovszky zsuzsa (2) ransom riggs (2) regény (5) regényes életrajz (6) rejtély (1) rejtő jenő (3) retelling (6) richard paul evans (2) road trip (1) rob thurman (1) robert merle (1) róma (1) romantikus (51) rupi kaur (1) ruta sepetys (2) salla simukka (2) sarah addison allan (5) sarah andersen (3) sarah perry (1) sárkány (2) sárkánycsalogató (1) scifi (30) scolar (5) sellő (1) shakespeare (3) sherlock holmes (5) simon márton (1) siobhan dowd (3) sir arthur conan doyle (6) sírkertek királynője (3) skandináv (2) skót (28) sky chaser trilógia (2) sophie kinsella (1) sorozat (19) spanyol (10) st. mary krónikák (4) steampunk (9) stephanie plum sorozat (4) stephen king (1) stephenie meyer (2) subscription box (3) svájc (1) svájci (1) svéd (16) sylvia plath (1) szabó magda (5) szabó t. anna (3) szakácskönyv (3) számítástechnika (1) szatíra (1) szécsi noémi (3) szegénység (1) szellem (5) személyes (158) szemináriumi dolgozatom (2) szentesi éva (3) szépirodalom (93) szerb (1) szerb antal (2) szerelem (2) szerzői életrajz (2) szex és new york (1) sziget (4) színész (5) színező (1) színház (2) szlovák (1) szociológia (3) szombathely (2) szórakoztató (3) szülinap (10) szürrealizmus (4) társadalomkritika (10) társadalomtörténet (2) tasmina perry (2) tavasz (1) tél (7) tematikus (7) témázunk (13) terrortámadás (1) tervek (3) the last policeman (1) thomas hardy (2) thomas mann (1) thriller (7) tilt (248) tim burton (1) tolkien (3) tolsztoj (1) tommy és tuppence (1) top5 (31) tóth krisztina (6) több idősík (6) török (5) történelmi (26) történelmi romantikus (4) tracy chevalier (7) true blood (11) tumblren láttam (8) túrázás (1) Tü/Körben (1) tükörjáró (2) tündér (1) tv sorozat (2) twilight saga (8) új-zéland (3) újraolvasás (23) újság (1) újságíró (2) ukrán (2) updike (1) urban fantasy (17) utazás (7) ünnep (7) űrutazás (1) v. e. schwab (3) vallás (10) vámos miklós (1) vámpír (6) vámpírkrónikák (1) vámpírnaplók (2) vámpíros könyvek (15) varázslat (3) várólista (14) várólistacsökkentés (46) város (2) velence (5) veres attila (1) vérgróf-trilógia (1) vers (34) vicki myron (1) viktoriánus (20) világháború (27) virág emília (3) virginia woolf (18) vivien holloway (1) vlog (2) vörös pöttyös könyvek (10) wales (2) weird fiction (3) william somerset maugham (2) YA (23) YA sorozat (14) zene (8) zsidó (11)

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *

Évszak szerint

nyár (16) tél (7) ősz (7) tavasz (1)

Nemzetiség-helyszín szerint

alaszka (2) amerikai (259) amerikai dél (36) amszterdam (1) anglia (5) angol (215) argentin (1) ausztrál (9) balkán (1) barcelona (2) brazil (7) budapest (17) cseh (6) dán (5) dominika (3) francia (43) görög (2) írország (2) isztambul (2) izland (1) izlandi (4) izraeli (1) japán (13) jugoszlávia (1) kína (4) közel-kelet (1) lengyel (1) litván (1) london (19) magyar (204) mexikó (3) német (16) new england (8) new york (29) norvég (6) olasz (25) orosz (14) osztrák (2) pakisztáni (2) párizs (11) róma (1) skót (28) spanyol (10) svájci (1) svéd (16) török (5) új-zéland (3) velence (5)

Kor szerint

Pontozás szerint

2pontos (20) 3pontos (106) 4pontos (430) 5pontos (439) kedvenc (30)