Amanda Stevens - A próféta

Gyorsan ledaráltam ezt a sorozatot, mielőtt még elment volna a kedvem a borzongástól, de be kell valljam - látszódik ez a pontozásomon is - minden résszel csökkent a lelkesedésem. 
Az első az újdonság erejével hatott, kellett a Halloween-re valami borzongató olvasmány, a másodikat is hamar legyűrtem de ott már volt pár döccenő, aztán jöttek a munkás hétköznapok és már inkább kötelező feladatként fogtam fel az utolsó rész elolvasását. 

Amelia visszatér Charlestonba, pár héttel az asher falls-i kalandok után, és elég rossz bőrben van. Álmatlanság, sötét karikák a szeme alatt, fogyott is valamennyit - egyértelmű hogy valaki kísérti és elszívja az erejét. 

Visszatérünk az első részben felvetett érdekes múltbeli eseményhez, Amelia a korábbi halálesetek után nyomoz, amik értintik az ő életét is. Devlinnel is találkozik persze és lesz egy-két heves pillanatuk, ezen kívül színre lép egy sötét, új szereplő is. 

Az álmoknak és az afrikai mitológiának, gyógynövényeknek lesz szerepük ebben a részben, a temetőrestaurálás a háttérbe szorul. Mint ahogy Amelia családja is, alig találkozik pl a szüleivel, csak a magánynyomozásának és a félelmeinek él. Hű társa, Angus lopott egy kis életet a könyvbe, de szegényt megviseli a szellemjárás, amit Amelia mellett tapasztal.

Az utolsó oldalaknál attól féltem hiányos a példányom, mert nem lehet hogy mindjárt vége és még alig derült ki valami... Nem a példányomban volt a hiba, összecsapott lett a befejezés - a helyére kerültek a kirakós darabkái, de olyan kényelmetlen érzésem volt, hogy itt vagy lesz még egy folytatás [és tényleg lesz egy 4. rész -2016.04.01-én jön], és/vagy pedig az írónő nyakára ültek a kiadóban, hogy adja már a könyvet.

3/5

Kiadó: Athenaeum
Kiadás éve: 2014
Eredeti cím: The Prophet
Sorozat: Sírkertek királynője 3.
Oldalszám: 356
Ár: 3490 Ft
Borító: 4/5 

Fülszöveg:
A Sírkertek királynője-trilógia befejező részében hősnőnk, a szellemekkel suttogó Amelia Gray visszatér Charlestonba, hogy pontot tegyen az őrjítő kísértet-históriák végére. A szívdöglesztő detektív, John Devlin nyomában még mindig ott lohol elhunyt kislánya és csodaszép felesége szelleme, ám ezúttal Amelia szeme alatt is sötét karikák gyűlnek: az ő életerejét is parazitaként szívja el egy kísértet, akinek csak ő segíthet. Vajon beteljesedik Amelia és Devlin szerelme, és nyugovóra térhetnek a kósza lelkek? Elhagyja végre a várost a Gonosz? A próféta romantikus történet, kalandregény és kísértet-sztori egyben, a paranormális románcok rajongóinak új kedvence.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.