Néhány könyvről röviden

Az utóbbi hetekben olvastam pár hosszabb-rövidebb könyvet, amik nem igazán fogtak meg ezért nem is írtam róluk önálló bejegyzést. Ez ritka nálam, mert szinte minden könyvről szoktam írni. Molyon írtam róluk értékelést, de pár mondat erejéig itt is megemlékezem ezekről a könyvekről.

Banana Yoshimoto - Csipkerózsika ​álom
Komorabbnak éreztem, mint a korábban olvasott könyveit, mindhárom novella szereplője küzdött a múltjával, az emberi kapcsolataikkal és az álmok jelentették ennek a betetőződését. A Csipkerózsika-álom az első és címadó novella volt a leghosszabb és számomra a legérdekesebb: a főszereplő életét egyre jobban az alvás tölti ki, mintha ezzel menekülne a problémái megoldása elől.
3/5

Dorthe Nors - Karateütés
Nem igazán fogott meg, ennél sokkal jobb novellákat is olvastam már. A témák miatt is ódzkodtam tőle: agresszió, elfojtás. Nem mondom, hogy rosszul van megírva, de rajtam most csak 'átfolytak' ezek a történetek – egy-kettő megdöbbentett, egy tetszett igazából, ami 'kedvesebb' (A nagy paradicsom). Ha gonosz akarok lenni, akkor az USÁ-ban azért tarolhatott ez a könyv, mert annyira rövid :D
2/5


Jeanette Winterson - Az ​időszakadék
Annyira bíztam benne, hogy tetszeni fog ez a könyv! JW két korábbi könyvét nagyon szerettem, de ez az átdolgozás valahogy nem fogott meg. Bevallom nem olvastam (láttam) a Téli regét, de JW korrekten összefoglalja a történetet a könyv elején szóval erre nem lehet panaszom. Viszont a mai korba elhelyezett történetszál valahogy nem állt meg magában – túlságosan fura volt ahhoz, hogy elfogadjam egy kortárs történetként. Értem én az eszméket, gondolatokat amiket átörökített az eredeti műből, de sajnos nem tetszett az egész.
3/5

Anna Barnes - Önbizalom
A most népszerű pszichológia könyvek, elméletek kivonata nagyon szép illusztrációkkal. Gyorsan végig lehet olvasni, és inspirációnak jó, vagy gyors segítségnek, ha leeresztenénk.
4/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.