Havi zárás - Szeptember

szeptember 30, 2015
Nem vettem sok könyvet ebben a hónapban volt más amire költhettem (német tanfolyam yeah :D). Két impulzusvásárlás és két rukkolás szerzeménnyel bővült a polcom, és egy reci érkezett (még egy rukkolás érkezőben van, de az már októberre fog átcsúszni).
Róka úr őrzi az új szerzeményeket :D

Roald Dahl - Matilda - augusztus eleji happolás, nyári szabadság, meg happontos transzfer miatt 'csak' szeptember elején ért ide. Már régóta el szerettem volna a kis könyvmoly Matilda történetét, nekem a film is kimaradt. El is olvastam, Roald Dahl megint hozta a formáját: gonosz felnőttek, okos, talpraesett gyerek főszereplő és happy end.

Mary McCarty - A csoport - úgy rémlik akkor figyeltem fel erre a könyvre, amikor a A titkos történet olvasásakor keresgéltem hasonló, egyetemen/főiskolán játszódó könyveket. Rukkoláról jött ez is. Októberben szeretném elolvasni.

Géczi János - A bunkerrajzoló - a könyvbemutatós beszélgetés miatt vettem meg, amire végül nem jutottam el, de legalább a vásárlás után el is olvastam egyből.

Jandy Nelson - Neked adom a napot - már nyár elején felfigyeltem a látványos, de egyszerű borítójára, aztán itt olvastam róla, és még inkább felkeltette a kíváncsiságom a könyv.

The Mindfulness Colouring Book - Pupilla posztja miatt égető szükségét éreztem, hogy megvegyem. Nagyon tetszik, kicsi, jók az ábrák, kevesebb idő alatt be lehet fejezni egy oldalt. Ezzel a három oldallal végeztem eddig:

Az olvasásaimat tekintve elég jó volt ez a hónap (is), még nem indult be a egyetemi dara :D
11 könyvet olvastam el (simán meglesz az idei célom, a 100 :D).
Olvastam Agatha Christieket (3-at), török regényt, megtanultam hogyan kell rendberakni a lakást, Géczi János megismertett az egyik kedvenc énekesem életével, megnyugathattam Nikkincset, hogy a Verity tényleg jó könyv, Angela Carter pedig belopta magát a kedvenc íróim sorába. Ja és rájöttem, hogy újraolvasni jó és a romantikus, egyszerű könyvekre van szükségem, ha magam alatt vagyok :)

A többiek zárása:
Katacita, Nikkincs, Nita, Amadea, Tekla

10 megjegyzés:

  1. Ok, hogy nem vettél sok könyvet, de azért jókat szereztél be nagyon! A Neked adom a napot-ra kíváncsi vagyok - mármint, hogy mit mondasz róla - gondolkoztam rajta én is, meg más Libris megjelenésen is, de sajnos egyáltalán nem fért bele most az időmbe, viszont van pár közelgő jóság ami érdekel.
    Nagyon szép lett a bögrés kép a színezőben, jó az az átmenet! :)
    AC-t én is fogok olvasni nemsokára, már kivettem a Halloween és halált, ezt is minden októberben el akarom olvasni, most már talán végre sorra is kerítem! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Szeretném októberben is ezt folytatni, mmint a kevés vásárlás és sok színezést :D
      jaj a Halloween és halál nekem is a listámon van, vagyis lesz, majd mindjárt felrakom rá :D

      Törlés
  2. Nagy kis mértékletes voltál ezzel az 5 szerzeménnyel, amiből egy igazából nem is könyv :) Nagyon klassz lett a bögrés színezőkép, nekem is tetszik :) Erre A Csoportra most elég kíváncsi lettem, remélem majd írsz róla.
    Örülök, hogy AC-re egyre inkább rákapsz, szerintem jó kis kikapcsolós regények és könnyű őket olvasni. A Halloween nagyon jóóóó lesz. Én abból a filmet pont a megfelelő időben, este, egyedül, sötétben néztem végig (akkor már ismerve a történetet), de így is paráztam :)
    És a Veritynek is örülök :) Remélem hamarosan jön az írónő másik könyve is, Lobo szerint az is szuper.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? :)) Köszönöm!
      Na igyekszem tényleg októberben sort keríteni rá, talán már jövő héten.
      Az is szeretném mindenképp végre elolvasni :D
      Na azt meg kell majd vennem mindenképp!

      Törlés
  3. Nagyon kedves vagy, hogy belinkelted a blogom! :) Így legalább én is megismerhettem a Tiédet! Nagyon tetszik! :) Szuper könyveket olvasol, be is jelöltelek molyon, meg Goodreadsen! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, hogy meglátogattál! :) Köszönöm, vissza is igazollak :))

      Törlés
  4. Nagyon tetszenek a csészés oldalak! :) Én azokat még nem kezdtem el, de az egyik kedvenc oldalam a könyvecskéből. :)))
    Róka úr meg fantasztikus jó :D
    Matilda nagyon aranyos történet, láttad a filmet is belőle?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Nekem a másik kedvencem a szántóföldes-házas, azt még nem kezdtem el.
      Köszi, tescooos, glamour magazin végén láttam meg, mondom ez kelllll nekem :D
      Még nem, de majd megnézem! :)

      Törlés
  5. Nekem is Róka úr tetszik nagyon. :))
    Picit bánom, hogy nem valami kisebb alakú színezőt szereztem be én is, a nagyhoz hónapok óta hozzá sem értem... Na de majd hátha az ősz/tél meghozza hozzá a kedvem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Állandó székhelye a babzsák, mindig rávigyorgok mikor ránézek :D
      Én is így vagyok vele, majd most jönnek a bekuckózós idők, lesz rá lehetőség színezni :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.