Magyar booktuberek

augusztus 01, 2014
forrás
Már jó egy hónapja érlelődött bennem ez a bejegyzés. Külföldön nagy népszerűségre tettek szert a könyves vloggerek, vagyis azok a bloggerek, akik videókban számolnak be a könyvélményeikről. 
Nem követek rendszeresen egy ilyen vloggert sem (Szirmai Gergőn kívül ), de körülnéztem a magyar 'piacon' hányan űzik ezt a blogolási formát. Miközben írtam a bejegyzést felfedeztem, hogy FFG megelőzött - ő jobban otthon van a témában, olvassátok el mit írt (kommenteket is ;))

Régen EgyKönyvmoly és Gretty készített néhány videót, amiket néztem. Illetve az első között volt Youmustread (akit 10 perces munkával bányásztam elő a youtube csatornámból :D)

Az újonnan felfedezettek:
Kispingvin - a legszimpatikusabb az 'újak'' közül
Patyimoly

KevinAttila - hát fiúk, khmm, nem jött be a stílusotok.

Nem minden videójuk tartozik ide, de érdemes figyelni rájuk:
Nosztalgikus Mosoly - az ő 'megkeresése' adta az ötletet egy hónapja, hogy megírjam a posztot. 
Hunbadfear (filmekről és könyvekről is blogol)

Nem ástam még bele magam a témába, de azok tetszettek jobban ahol látom is, hogy ki beszél, így a gesztikulációval, mimikával feldobja a videót. Ahol csak felolvassák a véleményüket és bevágnak pár képet azt nyugodtan le is írhatták volna egy blog bejegyzésbe - ettől függetlenül jó témákat hoznak fel.

Érdekes, hogy több fiú - férfi vloggert találtam a youtubeon meg molyon kutatva, mint lányt/nőt. Jobban szeretünk írni inkább? Én biztos :) (Na de most megyek is videókat lesni :D)

Ti néztek magyar vagy külföldi könyves vlogokat? Mi a véleményetek a magyar vloggerekről? 

3 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm az említést itt, és a kedves szavakat a videómnál. :) (Ott nem tudtam válaszolni, mert a beállításaidnál nincsenek engedélyezve a válaszok.)
    Én is jobban szeretem látni a beszélő arcát a videóknál. Sokkal személyesebb, ezért is vettem rá magamat. Sokkal kényelmesebb lenne, ha nem kéne minden vágásnál saját magamat néznem, de így hatásosabb. :)
    Amúgy, egyetlen vlogger van, akiről tudok, és itt nem említetted: PatyiMoly. (Bár FFG említette, így lehet, hogy te is láttad a blogját/videóit.) Érdemes.
    Kispingvin

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit! :))
      (Ennek utánanézek, nem tudtam.)
      Köszi, őt még nem találtam meg, de megnézem a videóit és ide is felveszem :)

      Törlés
  2. Nem tudom, én egyelőre nem vagyok túlságosan kibékülve a vlog műfajával. Egykönyvmoly videóit szerettem, meg egy külföldi lányét, sajnos előbbi már nem aktív, utóbbiban meg eléggé nagyot csalódtam, mikor egy blogbejegyzéséről kiderült, hogy lopta. Szóval én egyelőre maradok a blogok olvasásánál.

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.