Gondolatfoszlányok

augusztus 28, 2014
Az utóbbi hetekben visszaesett az olvasási kedvem - magamhoz képest - kevesebbet olvasok, meg írtam itt is (vagy csak én érzem így? :D). Ennek több oka is van. Készülők az őszre - visszamegyek az egyetemre, levelezőn elkezdtem az informatikus könyvtáros mester szakot. Ez újdonság lesz és már előre elborzadtam, hogy kb estig ott kell majd ülnöm, na de mire számítottam? De várom is, mert hiányzanak a szellemi kihívások :)
Másrészt a munkában is több a feladat, ráadásul most a technika is szórakozik velünk... persze, hogy a suli indulása előtt pár nappal kell összeomlania a dolgoknak...Na de majd csak lesz valahogy.

Harmadrészt olvasás helyett a kreatív 'énem' is előtérbe került - nagyon megtetszettek (igaz már régebben) a színes-szagos határidőnaplók (pl. Farkas Líviánál, vagy Kincsesfüzetnél). Ezért rendeltem is az ebayen washi tape-et, ami persze nem csak a naplóba lesz jó, hanem több dolgot is kidíszítek vele. 

Na meg csináltam pár napja ilyen cukiságot (ld fenti cica) - a képet tumblről nyomtattam ki, a gabonapelyhes dobozból irattartó ötlete szintén a tumblről származik.

Pár hete meg aliexpresszről rendeltem ezeket a szépségeket, a rókásból, csillagképesből, és a karkötőből van ám eladó darabom is (bocs nem szoktam ennyire offolni, de hátha megtetszik valamelyikőtöknek) :D 

Olvasást háttérbe szorították még a kedvenc sorozataim is, egy időben nagyon elhanyagoltam őket, van amiből kasza lett (Vámpírnaplók, Originals, New Girl), de befejeztem a True Bloodot (utolsó évad hüpp-hüpp, az évadzáró tetszett, jó volt szerintem), szintén vége lett a cuki Carrie naplójának is (ezt ha jól tudom elkaszálták a készítők) :( Pedig most jöttek volna az izgi egyetemi évek. Most a Parenthoodot és a Doctor Whot nézem aktuálisan (vagyis amint van felirat), DW fanok - mi volt az az évadnyitás? Kusza, nem tetszett :/ 

10 megjegyzés:

  1. A Carrie naplóját nagyon sajnálom, én nagyon szerettem azt a sorozatot :((( A kreatívkodás nyomait már láttam instán, és tök jó lett ez a tartó! A levelező biztos menni fog, én is anno végig nyomtam meló mellett az egészet. Megoldható, csak hát ügyesen kell menedzselni az időt, és a programokat, meg a munkát. De ha megértőek, akkor nem lesz gond :) Hajrá hozzá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :))
      Igen, ez a szerencsém hogy jó főnököm van, meg utazgatnom se kell most sokat. Kösziii, igyekszem! :)

      Törlés
  2. Látom, megjött a rendelésed:) A rókás fülbevaló tök szép, ilyenkor sajnálom, hogy nem hordhatok fülbevalót. A telefonhátlap is szuper!:)

    Nahát, mit fogsz tanulni?

    Jó kreatívkodást a dekortapaszokkal, én imádom őket! :) Még 1-2 éve rendeltem a dekortapasz.hu-ról egypárat, és azóta is van belőlük, nagyon hasznos kis cuccok, főleg panellakásban, ahol lehetetlen fúró nélkül szöget ütni a falba:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Informatikus - könyvtáros mester szakra megyek, igazi könyvtárosnéni leszek :D
      Én is nézelődtem magyar oldalakon, de a triplája kb árban (jó mondjuk sok minden más is ha összehasonlítjuk a kínai eladók cuccaival). A felhasználási ötleteket még keresem, de már nagyon várom, hogy megjöjjön a csomag! :D

      Törlés
    2. De jóó, remélem szeretni fogod :))
      Ja, sejtem, hogy itthon drágább.. majd azért ha kipróbálod, kíváncsi leszek a minőségükre, mennyire tartják meg a cuccot, ilyesmik. Lehet, hogy rendelek én is a Távolból:)

      Törlés
    3. írok majd valamilyen felületen, hogy vált be (lehet tumblrön) :) remélem jók lesznek, ja meg meglepetés lesz, hogy milyen mintásak jönnek, mert azt nem lehetett választani. :/

      Törlés
  3. Kitartás, menni fog a munka és mellette a suli is. Anno nekem is így volt, nem mondom, hogy egyszerű volt a meló mellett, de igyekeztem mindent megoldani. Mondjuk ki is alakult a fősulin egy jó kis csapat és ha vki nem tudott elmenni, akkor is volt anyaga, nem maradt le semmiről, segítettük a másikat és ez nagyon sokat jelentett. (Az mondjuk más kérdés, hogy a szabijaim a vizsgákra és a felkészülésre mentek el, de hát egyszer ennek is vége lett.)
    Nagyon tetszik ez az újságtartós ötlet, doksiknak is tök jó lenne. Via blogját én is olvasom és tökre odáig vagyok ezekért a kreatív kalendáriumokért, nagyon tetszik az ötlet, csak a kreatív oldalam nem annyira kreatív és még ilyen csodás filofaxom sincs, csak egy mezei naptár :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszii :) Na te is levelezőre jártál?
      Remélem én is, hogy jó lesz a csapat - nem leszünk sokan, talán ezért jobban meg is ismerjük egymást, meg segítőkész lesz mindenki :D
      Ugye milyen jóók? Lehet ám valami 'mezei' határidőnaplóból is ilyet, pl egyik volt csoporttársam is készített, ő az ebayen talált hasonló A/5-ös, műbőr (gondolom) borítású gyűrűs határidőnaplót kb 2000 ft-ért. Filofax nem tudom mennyiért megy, de biztos drágább.

      Törlés
  4. Én is néztem az instán a műveidet, nagyon tetszenek!
    Kíváncsi leszek, neked hogy megy majd munka mellett az egyetem, gondoltam rá, hogy egyszer nekem is vissza kéne ülnöm, de még csak két éve végeztem 5 év után, és egyelőre nincs túl sok kedvem hozzá...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te is fenn vagy? :)) Köszii.
      Beszámolok majd a haladásomról, ahogy látom ez is megfér itt a blogon :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.