Papp Diána - Bodza Bisztró

A Szerdán habcsók után kíváncsi voltam mit alkotott az írónő a legújabb könyvében. Kedves barátnémtól meg is kaptam karácsonyra, így újult erővel vetettem bele magamba a legfrissebb gasztroregénybe.

A Szerdán habcsókhoz hasonlóan itt is egy felnőtt nő életébe csöppenünk bele - Kulcsár Petra elvált szülők gyermeke, anyja Pestre vitte kamasz korában a kicsi bükki faluból. Apja temetésére megy haza immár 32 évesen, ő örökli meg a házát, és éttermét. Petra karrierista, bulizós csaj, aki minden este a barátaival menő szórakozóhelyekre jár, állandóan a facebookon lóg és a fizetését menő ruhákra költi el. Az örökség feladat elé állítja - adja el a házat és a lepukkant éttermet? Ahogy egyre többször utazik a kis faluba és ismeri meg apja baráti körét és életét, egyre jobban megkérdőjelezi az addigi életét.
A döntése elég könnyen kitalálható - főleg aki olvasta a Sz.h-ot :) Petra új életet kezd, és elég jól belerázódik. Az eleinte ellenszenves, nagyképű városi nőből egy talpraesett, egészséges, nyugodt életet élő nővé válik. Persze nem megy könnyen az átállás, hezitál, de végül minden jóra fordul...

Ez a könyv jobban tetszett a Sz.h-nál, igaz a nyelvezet és a történet itt is egyszerű, néhol idegesítő is (egy negyven éves férfi nekem nem fiú, és a bolhapiacot se találó bolhának rövidíteni...); a receptek is elég erőltetettek.
A negatívumok ellenére belemerültem Petra vidéki életébe, tetszett ahogy megbarátkozott ezzel az új életformával. A szerelmi szál alakulását már a könyv elején kitaláltam, de jó volt olvasni róluk - a könyv végére egy idilli kép alakult ki bennem a párról, az étteremről...
Napjaink trendjei is beszivárogtak a könyvbe, a facebook mellett fontos szerephez jutnak itt is a bloggerek, és egy garázsvásárt is nagyon fel tud dobni pár süti és szép dekoráció.
"Nyilván majd nem fogsz olyan sokat vásárolni, mert Sinkó bácsit nem érdekli, mit viselsz. Neki aztán riszálhatod magad a legújabb kollekciókban."
A kedvenc szereplőim Zsuzsi a barátnő, és Young voltak (Sz.h. Piroskájára hasonlít a szerepe). Petra eleinte idegesített, de a könyv közepére megbarátkoztam vele. Pali volt talán a legjobban kidolgozott karakter...
Összességében tetszett ez a könyv, jó érzéssel, mosolyogva tettem le. Nem tör szépirodalmi magasságokba, de egy egyszerű pár napos szívmelengető olvasmánynak tökéletes.

4/5

Kiadó: Bookline
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 268
Ár: 2990 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"A húszéves budapesti fiatalok bulikkal teli életét élő harmincas ügyfélszolgálati csoportvezető, Kulcsár Petra váratlanul egy kis bükki faluban találja magát: egy lerobbant éttermet örökölt rég nem látott apjától. A lány szíve szerint túladna rajta, de miközben ügyeket intézni jár a faluba, megismerkedik az apja szívéhez közel álló emberekkel, akikkel hamarosan barátságot köt; és nem csak az elvesztett édesapjáról alkotott kép tisztul benne, de a fontossági sorrend is helyreáll az életében. Az eleinte sokkoló helyzet szépen lassan megoldást hoz Petra gondjaira, élete elvarratlan szálai sem maradnak elvarratlanok, sőt a szerelem sem várat magára sokáig. – Papp Diána, a Szerdán habcsók után ismét egy fiatal nő nehéz választásairól írt könyvet, amelyből természetesen a megszokott receptek sem hiányozhatnak. A Bodza Bisztró hangos lesz a nevetéstől, túlcsordul a szerelemtől és árad belőle a gasztronómia iránti szenvedély."

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.