Díjat kaptam újra :)

szeptember 11, 2010
A díjat Bloggerina Creepienek köszönhetem! :)

"Szabály:
Meg kell nevezni 10 könyvet, amit a legjobban szeretek, és tovább adni 5 bloggernek a lehetőséget."

Kicsit csalok, mert sorozatokat is belevettem; nagyjából időrendbe állítottam a könyveket.

1. Kenneth Grahame - Békavári uraság és barátai:
egy elbűvölő angol mese, először azt hiszem a borítója fogott meg. Még arra is emlékszem, amikor anyukám megvette nekem - emlékszem hogy 8-9 éves lehettem, és a főtéren ültünk egy padon és nézegettem, azt már nem tudom milyen apropóból kaptam, valószínűleg csak úgy :)

2. Harry Potter sorozat
: tudom nem egy könyv :) Tinédzserkorom meghatározó élménye volt ez a könyvsorozat. Már terveztem, hogy írok róla, hát itt a remek alkalom :) Szóval, kb 11 évesen kezdtem el olvasni, és együtt nőttem fel a könyvekkel - ez volt az egyik legjobb benne, hogy végigkísért a 7 kötet a serdülőkor döccenőin. Sokszor, ha el akartam menekülni az életemből, akkor elővettem ezeket és belefeledkeztem ebbe a varázslatos világba. Abszolút (hihi Abszol út) #n1.

3. Gyűrűk ura trilógia: Harry világa mellett ez volt, az amit nagyon szerettem - szintén nagy kedvencem volt tiniként, ez is egy menekülést nyújtott egy teljesen más világba :)

4. Anne Rice Vámpírkrónikái: Először 12-13 (?) éves lehettem, amikor láttam a tv-ben az Interjú a vámpírralt - már akkor is tetszett. De csak évekkel később fedeztem egy könyvesboltban a könyvet - na innen nem volt megállás, megvettem az összes részt, pár nap alatt kiolvastam mindet :) Tinikorom 3. meghatározó olvasmányélménye ez a sorozat volt :)

5. Celia Rees - Bűbájos Mary, Farkasszem: izgalmas boszorkányos történet, szerelemmel, történelemmel. Nagyon megfogott, amikor először olvastam.

(Az utóbbi évek kedvencei:)
6. Coelho - Veronika meg akar halni: Bloggerinának köszönhetem ezt a könyvet. A történet nagyon megrázó, de sok dologban egyetértettem Veronikával - de idővel én is megtanultam, hogy mi a fontos az életben - ez egy elgondolkodtató könyv, ezért is szeretem.

7. Libba Bray Gemma Doyle trilógiája: igaz még csak az első két könyvet olvastam. Mit is mondja róla? Elbűvölő, egyedi történet, van benne varázslat, romantika, izgalom - szeretem :)

8. Maggie Stiefvater Shiver: ez is egy varázslatos, romantikus ifjúsági regény, tele izgalommal és könyvekkel - imádtam, hogy a főszereplő lány (Grace) is szereti a könyveket, a könyvesboltokat.

9. Márai Sándor Béke Ithakában: mert kell egy kis szépirodalom is :) Fantasztikusan újraírt Odüsszeia, teljesen más szemszögből, mint az eredeti. És Márai nyelvezete külön élvezet.

10. Ian McIwan Vágy és vezeklés: gyönyörű, szerelmi tragédia. Egyedi stílussal, olyan festői leírások (hangulat - és tájleírások ) vannak benne, ami Virginia Woolfra emlékeztet. Remek (a film is :) )

Még legalább 10 könyvet tudnék írni (Jane Austen, Christopher Moore, Neil Gaiman, Charles Frazier Hideghegy), de már így is csaltam :)

Az 5 blogger akinek továbbadnám:
Mercy
FFG

4 megjegyzés:

  1. Ó, köszönöm, megint :D
    Már postoltam is :)
    A Vágy és vezeklés tényleg GYÖNYÖRŰ! Imádom!

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Végre sikerült elhárítanom egy post erejéig a technikai gondjaimat, úgyhogy:
    Köszönöm a díjat! kiraktam az oldalra is!

    VálaszTörlés
  3. Hűűűű nehéz lehetett azért 10-et kiválasztani neked, aki annyi könyvet olvasol :D de már amúgy is kíváncsi lettem volna azért mi a tíz abszolút kedvenc Dórinál :D Látom Veronikában egyetértünk; szívemcsücske marad szerintem még évekig.

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.